Молока сырое или пастеризованное

Сыроделы подскажите какое молочко лучше взять для сыра, живу в пригороде у нас по месту продают бабушки молоко домашнее, еще вершок с молока снимать,и сколько молоко должно стоять после удоя что бы из него можно было готовить сыр, всем спасибо

1 симпатия

З молоком дуже багато ньюансів, за один раз навряд чи розкажеш.
Якщо не впевнені у хазяйці або молоці, то краще пастерізуйте.
Знімають вершок в залежності аі того, який сир плануєте приготувати.
Молоко після удою взимку повинно пройти не менше 12 годин, а влітку – за 6 годин визріває.
Ще важливо, щоб минув деякий час після лікування або родів корови або кози.
Краще брати молоко вечірнього удою, більший вихід сиру, і більший вміст вітаміну С (давня інформація))).
P.S. Подлубайтесь на цьому форумі (багато інформації), і погугліть терени інету. Докладно з цього приводу написано у блозі Гавриила Заславського, на мою думку)).
Натхнення!

1 симпатия

Тому що його завжди менше порівняно з вранішнім і обідішнім надоєм

Спасибо за ответ