Та так, безсоння якесь прийшло з морозами. І морози вже пішли, а безсоння залишилось ![]()
Наталочко, мої справи не знаю як ![]()
А наша пані, пасеться жвавенько, щоб в ліс далеко не йти з її пузятком, прогулялися недалеко, я потім напиляла гілок фруктових дерев, сосну поставила і в загоні стоять на сонечку ніжаться, жують аж очки прикривають, бруньки першими обскубли,а тепер кору знімають. В нас сьогодні тепленько як навесні, пташки співають і навіть до годівничок не летять,хоча ще вчора їх хмара на салі і в кормушках була
снігурі і ті десь до лісу пару днів як перелетіли,а то постійно були попід хатою мої віники з обліпихи їм наготовані смакували. В нас взимку свої прикмети,тільки снігурі під вікно,точно буде мороз.
У вас є снігурі! Я їх так люблю. Тільки останній раз бачила 25 років назад, коли в Росії жила ![]()
Так, у нас досить багато їх. З ранньої осені до ранньої весни чути їхнє віть-віть у лісі, а коли вже зимно стає,то бачу у садку постійно на калині, шипшині та обліписі. В цьому році дівчатам різала молоді гілки обліпихи дикої, зразу і гілля з ягодами в’язала в віники,то і дівчата ласують і снігурям вистачає. Я також з дитинства їх дуже люблю, пам’ятаю перший раз зблизька побачила,ми тоді їздили з батьками до заповідника Канівського, батьки були у справах, а я вешталася околицями навколо їхнього краєзнавчого музею, було дуже сніжно в ту зиму і от я зайшла за кут будинку,а там на шипшині вони сидять,відпочивають і від моєї появи не лякаються . Я завмерла в спогляданні дива, відчуття було наче потрапила до Едему. Такі ті дитячі сильні теплі спогади ![]()
Мені теж дуже снігурі подобаються, але останнього разу бачила аж років п’ятнадцять назад, зате купила вишивку бісером з снігурямт, тільки ніяк не візьмусь за неї)
Саме час для натхненної праці, потім,коли робота буде закінчена, про зиму будете згадувати з теплотою
споглядаючи свій витвір. Для мене вишивка,це щось надзвичайно складне і неосяжне, і терпіння маю до кропіткої роботи,але вишивка ,то по за межами моїх можливостей ![]()
Завжди захоплююсь людьми які мають той талант плекання кожної ниточки і тих чарівних мікроскельців ![]()
Сьогодні поки прогулювалася з дівчатами, взяла з собою пару олівців, папір, пензлик і одну фарбочку,бо за цими любопитними варварами більше нічого брати до рук,окрім їхніх мордах не можна ![]()
Трохи хотіла відволіктися від нескінченних думок про окоти ![]()
![]()
Сьогодні навіть снилося за тих пару годин сну, що приймаю пологи і мемекаю до кози ![]()
![]()
дожилася ![]()
Вони мені таки не дали нічого путнього “утворити” вийшов такий собі монохромний ескіз. З іншого боку паперу " фірмове" тиснення копитцями та зубиками
наступного разу запропоную їм помалювати, а потім потопчуся і погризу їхні малюночки ![]()
![]()
Скільки художників у нас на форумі! Які талановиті люди!
Олю,я вважаю,що немає не талановитих людей, є котрі не розвивають свої таланти! Бог однаково наділив кожного чимось особливим, творчим, ( за образом і подобою). Отже хтось талановито виховує дітей, варить сир, пише вірші, засіває поле, садить сад, вишиває, лікує, орає землю і кожен у своїй справі свого роду художник!
Спершу і мене дуже здивувало, що людей з художньою освітою тут траплялося частенько, але потім якось проаналізувавши подумалось,а чом би й ні?! Справа яка поєднує в собі і силу від Землі, Сонця, природи, радість споглядання, народження, плекання та нескінченна вдячність Йому,за все ,що маєш і чого не маєш! В давнину фарби робили з мінералів, трав, молюсків, сажі… замальовували побачене на камінні,пергаменті,папері… Передавали свої твори нащадкам… думаю і у виготовленні пряжі для килима і виготовленні збруї, виготовленні підков чи плетенні корзин є своє початкове високе прагнення до мистецтва в цілому. Кожен з нас трошечки художник ![]()
Сегодня был насыщенный день ![]()
Моя МАдама на сносях ходит и дальше за мной по пятам, пол дня был очень сильный ветер и развлекались они как могли ![]()
в помещении
, то есть кушали,
очень оценили “чипсы” из яблочных шкурок, морковки, свёклы, картошки и так они их апеттитненько хрумали, аж у меня в животе все урчало в предвкушении хотя бы чайку хлебнуть
. Во второй половине дня, ветер успокоился и я их выпустила погулять, а сама “взялась” за подстилку, ворошить, перекопать, забрызгать новую порцию бактерий, настелить свежей сухой соломки и опилок. С выгула все пришли довольные, нагулявшиеся, с пузиками полными веточек. И дальше МАдама мне цирки делает, ходит за мной, что-то рассказывает, бока подставляет, не так и не там погладишь, скачет как конь и снова возвращается. А я сижу и вспоминаю чаёк… Ароматный, терпкий в меру горьковатый, сладенький даже…и тааак захотелось булочек с творожной глазурью, сижу рассказываю ей, как тесто замешивать, как глазурь делать, из творога, творога собственной козы!, собственноручно выдоенного молока! А в глазурь и масло надо, и масло есть! Из того же собственноручно выдоенного молока! Радости та сколько ![]()
В общем не оценила она мою идею, я ей пообещала, что не надолго схожу и вернусь, довольная, добрая и сытая
и буду ей хоть до утра пузики чухать с полным отсутствием стресса после моих ожиданий ее родов
!
Вот они, синнабончики с творожной глазурью
… Глазури много не бывает… Лекари от стресса ![]()
С довольно большим содержанием молокопродуктов ![]()
А чем вы “лечите” свои “переживания”?
Доброе утро!
Вот уже и не мечтаю, а держу в руках горячую кружку с горьким кофе, а тут Вы такое твОрите! И до окотов-бессоных бдений ещё месяц, а я эту красоту увидала и тоже в животе заурчало… Распереживалась, готова заедать ! ![]()
Волшебница, поделитесь рецептом, пожалуйста!
Невероятная красота!
мммм какая вкуснота! рецепт пожалуйста! ![]()
Девочки! Не в состоянии вам отказать, надо собраться духом! У нас была сегодня экскурсия в чужой огород, вот там духи и разбежались ![]()
![]()
… А что?! Он сам тот огород виноват! Хвастался петрушкой!Петрушку то чего оставлять без присмотра,вон чуть не замёрзла бедненькая, а мы ее надёжно спрятали от лютых (прошедших
) морозов, очень надёжно! В пузики! А следы на мокрой земле? Так то кабаны приходили…да! Дзики по местному называются ![]()
![]()
А мы ШО? Мы ничё… ![]()
Я два роки назад, як тільки завели козочок. Думаю спробую пасти, відвела главкозу на ділянку де сусідка дозволила, прив’язали, пішла за водою, виходжу з будинку, чоловік каже, а ти чого Марту не прив’язала, а її в вигульним дворик до кіз закрив сама прийшла, я в садок, а по дорозі дивлюся мінус сорок качанчиків молодої капусти, побігла до сусідки , там все ціле. На цьому таке пасіння і закінчилося, зробили вигульним двір і козочки довольні і я спокійна)
Ну и Шо они нам те соседи сделаютЬ, даже еСси узнаютЬ ШО то мы? Пускай забирают свою мерзлую петрушку,кому она нАдА? Тем более гранулки уже только высушить осталось! С них ещё за грануляцию выщиай ![]()
Шли с прогулки домой. Соседи были сегодня, дырявую калитку не закрыли…мы уже её сами чинили пару раз, чтобы и собаки чужие не заходили, а то на наших всё свернут… хотя наши всегда дома, там пусто абсолютно, всё перекопано,только рядочек петрушки оставили, соседка и говорила всю сорвать им,но я не хочу сама там “хазяйнувать” , а они приедут только весной. Выходит и разрешили… Но когда девчата попадают на чужую территорию, меня охватывает паника ![]()
и я бегом всех згребаю в охапку и домой! ![]()
![]()
Кстати это их первая вылазка в чужие владения, почти год все ходили стройным шагом ![]()
, а тут сим-сим, откройся… С петрушкой у ворот ![]()
А рецепт можно узнать.
Да, Снежана, я пытаюсь все тонкости сразу описать, чтобы потом не редактировать, сижу в блокноте строчу,когда минутка свободная есть. Можно и без тонкостей испечь и будет не менее вкусно, но вот такой я перфекционист
. Хочу чтобы без корректировки, а по сто раз исправляю
скоро добавлю рецептик.
Дорогой перфекционист!
Спасибо за старания!
А что там у нас с окотами? Сама ещё месяц жду до первого в своей жизни, но такой мандраж…
Переживаю с Вами
Пусть все будет гладко и легко!
Удачи!
Светлана поздравляю с открытием виртуального домика
! Мира и благополучия вашему дому.