Мой домик-Цуповград

Звісно, вчити англійську. Дивно, що навіть постало таке питання. Якщо і жити там не будете, то без англійської зараз нікуди.
Українську також вчити, адже ви українці.

10 лайков

Чем больше знаете языков, тем лучше. При изучении мозг развивается.

10 лайков

А як з мелким? Яку мову для нього першу чергу. Звичайно відразу англійську наврядчи зможу,бо не знаю. Знає тільки донька і старший син трішки.

4 лайка

Живи як Бог дає, говори з ним своєю звичною мовою, а англійську він і так краще тебе буде знати.

8 лайков

Моя рідна мова російська. І не тому, що я якось там «тяготею» к РФ. А тому, що це мова моїх батьків і я не вважаю, що маю це забувати. При цьому я можу майже вільно спілкуватися українською. Стараюсь відповідати так, як до мене звертаються. Я не вважаю за потрібне підлаштовуватись під когось. Але має бути повага один до одного. Дома я здебільшого спілкуюсь російською, бо мені так зручніше. Чоловік коли як. Його батьки спілкуються українською. Тож мої діти чують і ту, і ту. Не бачу в цьому нічого поганого. В школі донька вивчає українську і англійську.

13 лайков

Кажется, это вообще не сильно проблема, по сравнению с остальным. Делайте как вам удобно, дети у вас всяко будут как минимум билингвы. или больше)

3 лайка

Всім привіт. Мало пишу тут бо поки що нічого не було. Просто сиджу вдома с дитинкою і з двома старшими дітьми. Чоловік працює, молодший ходить до школи. Більше я боялася як він там буде,але все в нормі,звик. Подобається що додому не задають уроки. Вчиться не дуже поки що бо вивчає англійську,але поки теж не дуже получається.
Вчора відволіклася. Потрапила до кізочок. Тут познайомилася теж з України сім’я,але вже живуть тут років 18-20
В них кози. Вони нам возять молоко безкоштовно. Не хочуть щоб я платила. Але тепер хочуть щоб ми подивилися два тижня за ними. Там сіно дати ,зерна,води, подоїти. Але ми не проти. Вони правда не наполягають щоб ми були а просто спитали. Ми хочемо. Бо іноді сумуємо за козами. Малий познайомився з їхньою собакою та козами. Був в шоці. Хто такі😂

15 лайков

Підкажіть будь ласка,якщо шість кізок дають вдень при дворазовому доїнні 3,50 літрів,то якщо перевести на одноразове,то вони дуже сбавлять?

Так, поступово збавлять, за кілька днів.

1 лайк

Так, кози не тільки збавлять, а й швидше підуть в запуск.
Анечко, пиши дуже цікаво. Як діти спийняли нову їжу, нове оточення, що подобається, що ні.
Слідкую за українцями в ютубі Сельчанка в Америці та Сельчанка з України. Дві віруючі сестри, два канала ведуть. Тобі точно буде цікаво, там багато інформації.

2 лайка

Так зрозуміла. А якщо один день пропустити а інші доїти то так вийде щоб не ставили? В когось такий досвід був?
Просто до кіз треба якось добратися,я їздити на машині не вмію ,знайшла знайому яка зможе зранку підвозити але не всі дні. Ось думаю нормально буде чи все одно забавлять? Хоч і не мої але так не хочеться щоб сбавляли,але вже і осінь. Мало вже дають. В шістьох 1,7 літра за раз а то і меньше. Тут в галонах банки, так півбанки дали ввечері 6 кіз.

1 лайк

Нам багато знайомі казали ,що будете сумувати за українською їжею,але ми не сумуємо,те що вміємо робимо сами,вареники, борщ,але їжа американська нам теж подобається. Все що в магазині купуємо їхньому,навіть соуси ,майонез,овочі, фрукти. Нормально.
Дітям подобається все, старший син вже теж пішов на роботу,стажеровка зараз. Правда поки що не туди куди хоче а просто до тата,куди беруть. Там знайомі і російкомовні. Треба спочатку заробити на машину,вивчитися гарно їздити і мову вивчити хоч для спілкування щоб йти на роботу до американців.
Малий росте. Поступово сім’я розбігається хто на роботу хто вчитися, слава Богу,а не відразу я залишаюся сама. Мене це тішить. Бо вовком завию.
Важко мова і вміння водити машину.

8 лайков

Дівчата, останнє попередження. Пишіть у відповідних темах!

2 лайка

На форумі срачу не було і не буде, лаятися на інші соцмережі.

7 лайков

Анічка заходь і живи тут разом з нами і так тобі буде легше переносить твій відїзд, можливо поживете побачите світ і ви найдете собі уголочок для щастя, а повернутись назад ніколи не буде для вас пізно.

7 лайков

Я так завжди кажу,що виїхати важче. Повернутися ні. Все одно легше.
В мене зараз дві неділі козотерапія. Я така рада. Я тут познайомилася з сусідкою в неї кози. Вони нам привозили молоко безкоштовно. А потім попросили за ними доглянути подвоїти покормити. Шість кізок і 10 козенят. Ми з чоловіком з радістю дали добро. Їздимо. А вони полетіли десь відпочити. Молоко нам все. Можу заморозити тепер на зиму. Слава Богу. І з козками погуляти. Це такий кайф.
Так трошки важко тому що чоловік з роботи потім до козочок і відпочити мало. Але воно того варте. Все ж таки завжди хочу козочок…

12 лайков

Анічка раз дозволили то роби запаси, вони завжди будуть у пригоді, хоть тої бринзи у розсіл 9% і красота, було б добре аби сіператор тобі тут же і творог заморозить і масло і слівки, ну звичайно якщо молока вистачає, ну і на све потрібен час і умови а в тебе там їх нема , це не вдома що все є під руками давно придбане.
Я розумію в тебе зараз козотерапія.

6 лайков

Так. Молока вистачає. Хоч заморожу і то гарно буде зима то довга. А морозилка є.

8 лайков