Ого. Раньше такого не было. Наверное из за войны? Или так всегда теперь будет?
Это ещё с “пандемии” началось.
А вообще наше образование падает в пропасть со стремительной скоростью.
Уже приняли реформаторскую программу с 2025 года, где в старших классах уберут почти все предметы, оставив только 7 обязательных - укр.язык и литературу, математику, историю Украины, защита Украины, английский и физкультуру. Убирают физику, химию, географию, зарубежную литературу, зарубежную историю, биологию и т.д. Ну, в общем, убирают всё остальное.
На самом деле, вот у внучки с первого класса такая программа - украинский язык, математика и Я познаю мир (где перемешали мягкое с теплым, стеклянное с цветным). В последнем предмете дают и географию, и физику, и математику… Но по итогу, не дают ничего.
Она в начале учебного года взяла у меня с полки учебник по арифметике 1950х годов за 2 класс. Пролистав, с недоумением сказала: “А мы такого не учили!” Повторю - она в 4 классе.
В общем, программа дрянная.
Ого. Да уж,что это они.? Я понимаю здесь есть всё. Только по выбору что сильнее ребенок хочет. Тот предмет и возьмёт и будут учить сильнее. Да дают в один семестр одни уроки,в другой - другие. То есть за семестр не сразу все а немного легче что учат сначала одни потом другие. Но и плюс предметы по выбору ,но математика, английский,физкультура обязательно. А какие ещё не знаю. Точно. Ещё не разобралась. И на контрольных не спишь вообще. Только ручка ноутбук их и листок.
На жаль, це так. Аби не заморачуватися, облегшити собі роботу. Зараз і вчителів справжніх один на тисячу.
Скоро и этих не будет(. Заменит искусственный интеллект.
Всім привіт. Зайшла сюди а виявляється я на цьому форумі 8 років. Час минає швидко. Були різні моменти. Слава Богу за все.
Всім привіт. Сьогодні сумно дуже. Три роки…як змінилося наше життя. Але це не все. Знищили моє рідне село, майже стерли. Після окупації люди намагалися хоть щось зробити,щоб відновити село. Але дуже близько до нашого ворога.
https://www.instagram.com/stories/ansek818/3575228405400363518?utm_source=ig_story_item_share&igsh=MWIzZG1obmpjNnpzNg==
Але Бог зберіг мою знайому бабусю. За це я дуже вдячна Йому.
Це дивлячись, що є критерієм “справжній” вчитель. Виходячи зі своїх власних критеріїв я б жодного не залишила😁 Я не зла, просто багато за останній час взнала, засвоїла і впевнена, що будь-яке навчання без спеціальної технології навчання є марним. Тобто моє все навчання в школі, інституті то є не достатньо якісним, виходячи з цього, вчителі не мають результатів роботи в якості “засвоїв - може ефективно застосовувати в житті”.
Я і моя донька пройшли необхідні курси: “Як навчитися вчитися” (донька) та “Посібник з навчання”(я і донька). Чоловік пройшов більш потужний курс по основам навчання (в моїх планах теж є). Вважаю, що кожна людина, яка хоче починати-продовжувати-закінчувати будь-яке навчання і з успіхом застосовувати придбані знання в житті, повинна пройти ці курси.
Також ці дані повинні мати вчителі, які можуть швидко допомагати учням будь-якого віку і рівня навчання.
Таким чином люди можуть буди більш щасливими, досягати свої цілі без невидимих перешкод.
Ні, не заміне, ні якістю, ні швидкістю, ні уявленням, що взагалі має бути головним в навчанні.
Ну не знаю,всі дуже часто тепер до джипити чата звертаються. Навіть за допомогою уроків,тощо. Любе питання і джипіті чат в допомогу.
Я маю на увазі дещо інше. Так, відповідь, яку можна просто переписати, то можна знайти. А включити людський генератор не так просто за допомогою шпаргалок.
Ира, нас никто не будет спрашивать. То, что это будет совершенно не качественное образование, это понятно. Обучение с живым учителем будет цениться дорого. Его оставят в отдельных платных школах для богатенькой элитки. А простым людям сделают цифровых тьютеров.
По предыдущему сообщения ничего не поняла. Можешь описать более конкретно? Меня это может заинтересовать.
Аня, сочувствую Хорошо, что вы успели выехать.
Долгих лет жизни бабусе! Пусть будет здорова!
Та я й не чекаю, щоб у мене хтось щось спитав
Просто рухаюсь за планом по навчанню, роблю внесок в майбутнє, тобто в своїх дітей
Ира, но ты так и не написала подробности)
Які саме подробиці цікавлять?
Например, вот это что значит? Что имеется в виду под специальной технологией? Это наличие технических элементов или речь о методологии?
О чем они? О том как научиться усваивать материал или оптимизировать подход к обучению?
Какие данные?
То есть, в сообщении я не смогла найти конкретики, о чем речь. Слишком размыто.
Всім привіт. Ось і пройшов рік,як в нашій сім’ї було поповнення. Вже рік моєму меншому синочку Веніаміну. Начебто і радість і в той же момент трошки сумно що ні з ким навіть по святкувати як ми звикли. З батьками так і не порозумілися,дідусь привітав смскою і сухо. Навіть не назвав його внуком. Ну що ж. Якось так. Таке життя. Війна розставила всіх по містах. Хто є хто.
До речі на днях мені думки прийшли такі сумні. Бо всі чекають закінчення війни,перемоги. Воно то колись буде,але де гарантії що знову через деякий час не почнуть війну знову? Тепер особливо в прифронтових містечках і страшно жити буде і відновлювати.
А як ви гадаєте?
Вітаю з першим Святом народження ! Нехай синулька росте на радість тобі !
З приводу йбнтого сусіда ти права , вони нікуди не дінуться і через роки захочуть спробувати ще … і ця війна перейде в руки наших дітей та внуків . Страшно від цієї думки …
К сожалению, всё это ещё очень нескоро закончится. Нужно не ждать, а продолжать жить.
С днём рождения сынули, Аня! Пусть растет здоровым и не знает войны!