Мастит у козы. Выбор антибиотика

Добрый день. Посоветуйте пожалуйста каким антибиотиком лечить мастит у козы(самый эффективный по опыту),если нет возможности сдавать анализы молока на бактерии. Делал уколы фармазином 5 дней+мастиэт форте-не помогло…

Фармазін не є препаратом вибору при маститах. Без аналізу я би спершу спробувала амоксіциллін пролонгованої дії. Для перекриття всіх груп бактерій можна разом з енрофлоксацином. Але потрібно оцінювати ризик застосування.
Не потрібно ігнорувати і той факт, що мастит може бути не тільки бактеріальний, а і грибкової природи.
Але краще за все викликати ветеринарного лікаря.

3 лайка

как раз ветврач посоветовал фармазин)
К сожалению опыт лечения коз у наших местных врачей минимальный и они об этом предупреждают.
А о каких рисках применения вы пишите по антибиотикам?
И еще,если коза себя чувствует стабильно,аппетит норм,ухудшения состояния нет-можно ли пробовать сначала амоксицилин,а потом если не будет улучшений энрофлоксацин ?
И подскажите как быть с вариантом мастита грибковой природы?
спасибо за советы!

Зараз дуже багато незалежних лабораторій, куди можна відправити матеріал на аналіз, наприклад Бальд, Смартбіолаб. Відправляти можна новою поштою. Можна зателефонувати туди і вам підкажуть, як зробити відправку.
Ви нічого не написали про саму козу, чи вона сукозна, чи ні.
Любий препарат буде навантажувати роботою печінку. Два антибіотика одночасно. Плюс, до антибіотика ще потрібно додати протизапальний препарат, наприклад, мелоксивет, або кефен. Місцево використовувати мазі типу дибулястіна.
Ризики заключаються в тому, що ми не знаєємо, в якому там стані печінка, чи немає фасцилеозу, а якщо козі сукозна, то може бути ризик для життя плода.
Я вам нічого не можу рекомендувати,бо призначення для лікування вам може зробити тільки ветлікар. А описую, як би зробила я. Комбінація препаратів амоксициллін плюс енрофлоксанцин максимально перекриває існуючих збудників маститів, плюс, вони мають синергетичну дію разом, тобто, пдсилюють ефективність один одного… Саме тому про це і сказала. Що буде, чи не буде - я вам не можу спрогнозувати без аналізів. Можливо, і один амоксицилін спрацює.
У разі грибкового маститу протрібно лікувати протигрибковими засобами, також, залежно від збудника. Найпростіший препарат - ністатин з людської аптеки. А може бути і комбінована інфекція - грибково-бактериальна, особливо, коли лікували антибіотиком методом тику і він не попав на збудника.

3 лайка

коза окотилась месяц назад(4й окот).одна доля вымени практически не наливается молоком,мастит вроде как в одной этой доле