Девочки, я снова за советом, но теперь со своей козой.
Утром при дойке у одной козы одна доля вымени уплотнена. Молоко солёное. Буквально после вчерашней вечерней дойки делала экспресс-тест ей и другой козе (периодически выборочно делаю) - молоко было нормальное.
Температуру сейчас померяю и напишу, тест ещё раз сделаю. Вопрос вот в чём. Может быть получится завтра молоко завезти на анализ,только в человеческую лабораторию. Просто завтра и лекции, и договорилась козлика на рентген везти, бо хряпнулся с высоты всем боком, теперь на ногу не становится. Но буду пробовать всё успеть. В крайнем случае повезу в воскресенье, если они работают. Плюс дней 7 пока результат будет готов. А без лечения как же её оставить?!
Что посоветуете? Начать колоть какой-нибудь антибиотик?
По состоянию - немного угнетена.
Я б не чекала, а одразу почала колоти амоксицилін. Але спочатку поміряла температуру, ще раз зробила тест на мастит, та скип’ятила молоко, щоб впевнитися.
Температура 39,4. Тест, в принципе, можно было и не делать - по молоку и так всё видно. Но я сделала. Желейная масса получилась. Даже кипятить не стала, по нему и так всё понятно(
Спасибо, Инна! Завтра попробую сдать в человеческую лабораторию. Проблема ещё и в том, что дитё под ней. А отсадить мне вообще ее сейчас некуда. Из-за дождей в их стайке ночуют козлята-мальчики(
Больная доля вымени сейчас не уплотнена, молока там крапаль был. Боюсь, что дитё могло высосать(
Может дите на соску перевести, а козе типа лифчика что-то соорудить?
О! Да, отличная идея! Спасибо, Инна! Сделаю.
Сдала сегодня молоко на анализ. С большим трудом, должна сказать. В первой лаборатории допытывали, и я сдуру призналась таки, что козье. Отказали. Во второй лаборатории мне удалось убедить, что это грудное молоко, и соседка попросила завезти, так как сама почти не выходит из дома. Устроили допрос, заставили заполнить договор от ее имени.
И вот скажите мне, какая им разница, за чье молоко получать деньги?
И это ж даже не лаборант, которому с молоком работать! А просто приёмщик заказа!
При этом и деньги немалые - 480 грн.
Все повинно бути під контролем, а тут Ви зі своєю “сусідкою”. Он в аптеці сказали, що паперових чеків не буде.все на телефон
К тому идём(.
Как и наличных денег(
Люда у козлика може буть компресійний удар вибить ніжку із сустава ,
Це було у мене як я всім своїм вєсом упала на бік і вийшов компресіцний ударом вибило сустав не той на який упала а верхній, направляли.
Дай Бог щоб все пройшло.
Катя, спасибо за информацию. Сделали рентген, вроде сильный ушиб. Назначили антибиотик и мелоксивет. Но пока улучшений нет.
Люда мені тоже сказали сильний ушиб ні один ренген чітко не показав.
Тільки у Василькові старий травматолог вислухав і зразу на кушетку і вправив і пішли додому без костилів.
Пришли вчера анализы. Выявили эпидермальный стафилококк в количестве 500 коэ/мл. Чувствительность определили. Прошу порекомендовать аналоги ветеринарных препаратов из данного списка.
Найпростіше і найдешевше, напевно норфлоксацин (або його наступник, більш новий препарат тої самої групи офлоксацин, група фторхінолонів) та бісептол, або під іншою назвою ко-тримоксазол (це те, що називається триметоприм + сульфаметоксазол).
Таблетки в людській аптеці. Можна давати перорально, з зерном, наприклад.
З цефалоспоринів я би не починала.
Ерітроміцин - початківець з групи макролідів, це група азітроміцина, я би використала його в ін’єкціях (Азітроміцин маю на увазі). Колеться раз на три дні, мінімум побочних та має іммуномодулюючу властивість.
Инна, спасибо большое! Азитромицин как раз есть. Сколько уколов лучше сделать?
Я обычно делаю не менее двух. В среднем два. Если хроника, или дней через пять еще есть какие-то остаточные явления, то можно и третий.
Хотя врачи говорят, что курс антибиотика 5-7 дней должен быть, но наблюдаю сейчас ситуацию, что 5 дней абсолютно недостаточно. Это я про своих животных. А вы уже ориентируйтесь сами. Еще азитромицин люблю за его безопасность. Неб сильных осложнений на печень и почки. Но опять же, это мои личные наблюдения и выводы о длительности использования.
В принципе, второй способ выбора длительности антибиотикотерапии - когда все симптомы заболевания пропадают, курс лечения продолжить еще 2 суток. Можно еще и по этому принципу ориентироваться.
Інна, Ви використовуєте ін’єкційний ветеринарний азітроміцин? Якого виробника? Бо я якраз саме зараз передивляюся інструкції і в Базальт повтор через 3 доби, в інших усіх через 48 годин вказано (девіє, фортіс фарма). Хоча концентрація по діючій речовині однакова.
Ніколи його раніше не використовувала.
Я враховую період полувиведення препарату з організму. Для азітроміцина він складає 70-71 година, тобто, через цей період потрібно зробити ін’єкцію, щоб не впала концентрація в крові.
Чим саме керувалися , складаючи інструкцію ті, хто рекомендує повтор препарату через 48 годин відповісти вам не можу.
Можливо, підвищення дози дещо на кшталт ударної дози? Хоча вже через деякий час після початку лікування не вважаю це доцільним.
Інна, добрий день. Людина лікує свою козу від мастита і радиться зі мною, а також передивляється в інтернеті всякі різні роліки. Знайшла якусь блогершу на ютубі, поради не кваліфіковані і навіть я не ветеринар, але хибні ствердження там є. Але хочу спитати Вас про болтушку, бо Ви маєте компетентність в цьому. Меновазін +деміксид + йод, натирати козі вим’я… Я не думаю що таке можна робити!! Але хочется обгрунтованого погляду на цю суміш.
Натирати тчно не потрібно, змащувати нечасто можна. Але я би виключила звідси йод. З йоду краще сітку робити. І з приводу димексиду - його би давати не більше 20-30 відсотків в розчині. У великих концентраціях він токсичний, може негативно впливати на нирки, печінку, також викликати бронхоспазм, утворення везикул (пузирів з рідиною) на шкірі, крапивницію. Також значно підсилює токсичні побічні ефекти інших препаратів.
Але разом з тим, він має аналгетичний та протизапальний ефект, служить провідником для багатьох препаратів в глибокі шари шкіри. Тобто, з меновазіну прокаїн та бензокаїн проникнуть в запалення і знеболять.
З приводу лікувальної властивості меновазіну - її немає. Виключно місцевий анестетик.
Вважаю доцільним використання даної суміші в лікуванні маститу. Але бажано робити проби перед використанням.
Справа в тому, що побічні ефекти, включаючи алергічні реакції нерідки для димексиду.
Доцільність використання йоду в даному засобі для мене сумнівна. До того ж, димексид і так висушить шкіру, а йод додасть ще більше. Це препарат більше для зовнішнього використання у випадку поранень, висипань, тощо. Ну так, намішати, аби було.