Мастит лечение кетопрофеном

Девочки подскажите пожалуйста, калифорнийским тестом обнаружили мастит у кози, ее никак не беспокоит, только с молоком проблема при отстаивании. Бак посев с подтитровкой сделан. Антибиотик подобран(амоксициклин). Мазь дибутан приобрела купила противовоспалительное Аинил ( кетопрофен 100мг) смущает что в инструкции нет ничего про коз только коровы, кони и свиньи. Нашла что колют котам и собакам , теперь не знаю можно ли козам и дозировку как посчитать

Если на корову 3 мл на 100 кг, то, соответственно, так и считается :на 50 кг - 1,5 мл, на 65 кг - 2 мл… Думаю, козам тоже вполне можно. Но может кто-то уточнит, кто применял.

2 лайка

Так, цю групу препаратів і конкретно аініл застосовують у лікуванні кіз як протизапальний, знеболюючий та допоміжний засіб у лікуванні маститу.

1 лайк

Доброго вечора, прошу допомоги, підскажіть будь ласка, кізка погуляла 24.10, як дою то вимя як гарячкувате, зробила тест, молоко зробилось трохи гелеобразним, що робити? Хвилююсь бо може ж кітна, колоти неможна, вичитала що можна людські таблетки бісепрол, котримоксазол, а чи подіють? Допоможіть будь ласка.

Найкраще - викликати ветлікаря.
Поміряйте температуру козі.
Я би що зробила - це ще раз дослідила молоко на мастит маститестом, робіть з кожної долі окремо і порівняйте, можна здати молоко на аналіз в лабораторію. Тоді скажуть точно. Молоко скипається?
Якісь затвердіння у вимені є? Як доїться, спокійно стоїть, чи копає ногами? Зазвичай, якщо запалення, то копають ногою зі сторони проблемної долі. В молоці присутні якись крупинки, чи згустки?
Який апетит у кози? Чи жуйку жує?
Таблетки, що ви написали лише замаскують захворювання і через деякий час мастит повернеться.

Молоко не скипається, при доїні стоїть спокійно, затвердіння теж нема, тільки молоко на пробу як будто терпке, тест робила маститестом, апетит нормальний жуйка є,ні творожних крупинок ні кровяних крупинок нема,поведінка теж нормально, що не так не пойму, ветлікарі не знають, та й нехочуть займатись козами, кажуть що вони дуже стресові.

Яка температура у кози конкретно? По всім іншим показникам маститу не повинно бути, хіба що на самій початковій стадії.
З приводу тесту. Ви раніше робили тест? Візуально було щось інше, не таке, як тепер? Протестуйте обидві долі і напишіть, чи відрізняються результати. Вимірюйте маститест і молоко точно.

Можливо, у кози підвищилася кількість соматичних клітин по якійсь причині, маститест показує саме підвищення соматичних клітин. І це не обов’язково може бути мастит. Можлива гормональна перестройка, якийсь стрес.
Поміряйте температуру термометром в задньому проході. Це важливо.

Добре, завтра зміряю і отпишусь, от і я такої думки що може щось інше не мастит, а тільки чому молоко на смак як терпке?

Напишіть, будь ласка, чим годуєте і в якій кількості.

Жменю дробленої кукурудзи, жменька висівок, яшка і макуха,я їх так все время годую проблем не було, плюс гарбуз та буряк (небагато) , температура 39,8 (міряла дитячим градусником )
Зараз після доїння мажу мазь з камфора і ментол, то вроді вимя не таке гарячкувате. Молоко непробувала. Тест робила так: 2 кубіка молока та 2 розчину в окрему чашу з кожної долі і тоді гельообразної рідини небуло, а зараз є ,но трохи не геть так щоб гель густий. А чи може бути так що я їх виводила на випас, а ззаду шла друга кізка і вона боданула її прям під задницю, може це є проблемою🤔

Температура не підвищена, з годівлі наче не повинно бути проблем.
Так, могла і інша коза вдарити. Від цього навіть мастит може бути.
Камфора може зменшувати надої. Краще взяти мазь по типу дибулястін/ дибутін.