Добрий день! Дівчата, допоможіть розібратись, зробила тест на мастіт мастідіном Р 1:1, не розведеним, і тест мастідіном розведеним дист.водою (1:4) потім на 1 мл. молока добавила 1 мл розчину.
Молоко брала не останні струйки, як треба, а просто подоїла дві кози окремо. Перші фото це 3 мл молока + 3 мл мастідіну, другі фото це 1 мл молока + 1 мл розчину маст з водою дистильованою.
Перед цим на цідилці було небагато білих “хлопьев”, потім невеликі згустки крові.
Я схиляюсь до маститу, але не впевнена.
Більше схоже на переохолодження, мікротравму або зловживання соковитими молокогінними кормами.
Більше сіна (не люцерни), якщо вимя бовтається об ноги - менше водити, комплекси вітамінів-мінералів, аскорутин, поколоти кальцію глюконат, і не виводити на дощ, вітер, не давати лежати на холодній землі, не виводити одразу після того, як тварина встала з теплої підстилки.
Оля, безмежно дякую за відповідь та поради:relaxed:
тепер я зрозуміла де були мої косяки, буду виправлять.
У мене є кальфостонік, вітазал биотан 80, і кальцію глюконат ( не борглюконат) будем вітамінізіруватись🤭
Минулий тиждень ми паслися на люцерні багато + вони їли молочай який відріс, дощі, похолодало до всього, у сараї бетонна підлога, хоч у них і є лежанки але іноді я помічала що вони лежать долі, підстилка не дуже глибока, мінімальна, кожен тиждень чистимо, бо і мокро і запах, вдень вони вільно ходять у вигульному дворі, можуть у сараї лежать або на вулиці, на ніч закриваю. От і отримала результат:pleading_face:
Дівчата добрий ранок… з’яаиласьу мене дійна кізочка, на другий день помітила при цідінні молока згустки, зробила тест дома фейрі, молоко стало густим, на наступний день більше згустків, на третій день з прожилкою крові, вийшло доїхати до ветаптеки на третій день, по всеобщій причині купила Окситетрациклін 200 і шприц для введення в вим’я на два дні взяла.Після укола і одноразового введення в вим’я згустки пропали, молоко рожеве, через сутки по інструкції зробила другий укол, сьогодні ще не доїла. Уколи ще треба продовжувати чи щось ще? А ще під нею було двоє козенят, зараз кормою я, коза окремо від всіх. З маститом борюсь вперше. Сьогодні молоко біле з пінкою, зробила домашній тест з фері густе, комочок один. Апетит поменшав, з’їла трішки ячменю і все.
Допоможіть будь ласка пост вище. Чи довго після укола і шприца в вим’я з ліками молочко густе ще стає якщо фері перевіряти, чи потрібно подальше лікування? @olga79
Я її забрала тільки 23.02 з ферми вони не знають точно коли був окот, по виду кізочкам її до місяця.( Народила двоє). Козенята були з нею, зараз я їх відділила, уже не чиститься, під хвостом чисте, горошки нормальні У мене раціон сольовий лизунець і Віки з форумах червоний лизунець, сіно різнотрав’я та люцерка, бачила що цікавилась соломою лежить для підстилки в сараї, з 23 вводила ячмінь потрошку, так як незнаю чи давали зернові на фермі. Інших зернових поки що немає. Вода тепла у вільному доступі
Дівчата, чи буває мастит після пологів?
Я такого небачила сильний оттьок на одну частину вимені. Вчора ще якось доїла 4 рази, а сьогодні це карець. Геть і дійку здоїти неможна. Масажую виходить 2 каплі і все. Що робити?
Коза после второго окота. Родила 3 козлят. Месяц козлята под мамкой были. Сейчас доим сами. Вымя мягкое. Сгустков в молоке нет, но когда молоко постоит образуется в банке осадок. По вкусу не чувствую отклонений, что это такое. Может это быть маститом.
Берете из каждой доли среднее молоко 2 мл, добавляете туда любое жидкое моющее средство 2 мл и на протяжении 30 секунд взбалтываете (просто в руках, без всяких ложечку). Смотрите на результат. А лучше сделайте фото и выложите здесь.