Маленькое хозяйство "Милуша"

А я вже думала, що створюючи оголошення про продаж по телефону, кудись його відправила :thinking: не туди, якщо взагалі відправила :see_no_evil:

1 лайк

Добрий день ,час іде ,можна і на інших місцях виставляти об’яви,чим більше об’яв ,тим краще.У мене така думка.

2 лайка

Поділюся нашими новинами.
Адель з однією з донечок переїхала в іншу родину. Чому я дуже рада, бо ні як не хотілося з неї робити ковбасу.
Одні з наших друзів сусідів поки що виїхали всім складом за кордон і запропонували нам жити в їх домі та хазяйнувати в дворі. Там їх кури, тепер наші. Наші броленятка теж вже переїхали на новий двір. Тай ми майже два тижні вже там ( я трохи менше, бо ж кози!). Кози мої жили на старому місці, бо там не було приміщення для них.
Дякую Іринці @Irina81 , яка нам пожертвувала листи осб, трохи возвели стіни майбутнього сараю. Але кришу не мали з чого робити. Той шифер з сараю вже з нами помандрував по обістям, трохи був “подуставший” ще до нас. Але маємо що маємо.
Сьогодні настав день х, ( дякуємо Богу за нормальну погоду),коли переносять кришу моїм дівчаткам і вони вже переїдуть до нової оселі. Щоб не заважати, ми вийшли до кінця робіт на поле.
Я не знаю як інші, а мої, скільки б не паслися, повертаючись до дому їдять, як найголодніші створіння в світі. Завжди думала, а як же буде як їх цілий день пасти. Ось з’явилася нагода, щоб перевірити. Бачу, що дівчата витріщають свої очки: чого це ми не йдемо відпочивати, пити водичку. Вже все облазили, вже пити хочуть, дітей, які з нами, але кормити треба в дома. Ото їм буде досвід! І мені щастя. Сама вже хочу до “дому”.

22 лайка

Доброго дня ,вітаю з новосіллям,хай все буде добре ,і всі плани та мрії здійснюються ,всім близьким здоров’я ,а кізонькам гарного нового місця ,хай звикають.

7 лайков

Теж так, така зелень навколо і того вже не хотять і те вже надоїло, а приходять додому - накидаються на дубове листя, котре їм на підстилки заготовила, (через нестачу в минулому році соломи, прийшлось цех зими дубовим листям обходитись), ніби в лісі їм сухого дубового лист було мало.

5 лайков

Ничего себе! Вот это новости! Хорошо бы, чтобы они подольше пожили за границей)

8 лайков
7 лайков
11 лайков

Красотульки🌹,дівчата та малеча.

2 лайка

Афіна та Бусінка поїхали розпочинати нове господарство під Гостомель до наших земляків. З ними поїхав козлик від Мілки. Мілка з господарства Іри @Irina81 , ці лінії не перетинаються.

12 лайков

Давненько я не була в своїй хатинці! Треба трохи поскладати дати та події.

Останньою з господарства поїхала Астрея зі своєю класною малою. І хоч вже добре скоротилися і можна було б її вже залишити, але за неї домовлялися ще раніше, машину довше чекали.

Залишу дівчат на своїй сторіночці

19 лайков

Залишилось маленьке, совсім маленьке стадо- 4 дорослі дойні, 3 малишки та маленький цапок не рідної нам крові.

Лада. Доросла, дуже розумна дама. Вона всіх водить на луг та до дому . В цьому році привела дві шикарні дівчинки, чорну та білу. Правда, чорна з часом стала сіро- буро- малиновою, але все одно гарна.

В минулому році Лада дала біля 6 літрів при дворазовій дойці, чотири місяці була на одноразовій, в запуск пішла з 2ма літрами молока .Зараз в неї 6й окот і я планувала не стільки її доїти, скільки размножувати, клонувати. Вона шикарна матуся. Дітей народжує не дуже великих, до 3 кг, але за два тижні вони важать 6-7 кг. Після двох місяців матуся молоко дітям дає тільки після пасовища, тому вони вчаться добре пастися і мають гарно розвинений рубець.

28 лайков

Молодь цього року

18 лайков

Аврора. В маленькому стаді хотіла стати главкозою, але Лада їй не поступилася. В неї інша роль. Вона йде останньою, чомусь не любить, коли хтось за нею йде, та слідкує щоб бува я ні де не загубилася :rofl:. Я навіть ставила експеримент, колись стадо пішло, а я зробила вигляд що не бачу, вперлась в телефон, то Аврора звала мене, звала, а потім зчинила такий гвалт, що все стадо стало й чекало на ту загублену хозяйку :rofl::rofl::rofl:.
В цьому році 5,5 довго. Вим’я хоч на виставку. Але дуже ляклива. До дрижаків боїться собак, боїться всього нового, людей також.

29 лайков

Барбі. Чудова дівчина. Вона виправдала мої сподівання. Має чудовий характер, 3,5л першим окотом, гарнюще вим’я. На той час, коли приїхав малий цапок, вона була вже без дітей, тому вирішила всиновити малого. Слухняна, ласкава коза

31 лайк

Мілка. Маленька, компактна козочка, але апетит в неї за трьох. В її доці, що є вище відео, теж. Малі газонокосарки. Має трохи не таке вим’я, як того хочу я, але дуже зручне та смачнюче молоко. Її мала з гидкого каченя виросла вже в гарну козочку. Вона єдина ельфійка серед молоді. Як і мама дуже проворна та жорка

25 лайков

Ось таке в мене ідеальне, слухняне улюблене козяче стадо.

Але є одне але!

Ми з моїми “лапушками/зайченятками” живемо з чужою родиною в чужому домі. І, гадаю, що наступної весни треба буде знов шукати собі притулок. Від держави допомоги не чекаю, а сама впоратись не можу зі всіма витратами.Тому ми з донечкою вирішили їхати за кордон на якийсь час. Може вдасться заробити на хатинку.

З початку я хотіла знайти перетримку для своїх дівчат, але наслухалася жахливих історій. Тим, кому можу довірити свою роботу за 6 років, свої скарби, вже немає куди пхати.

Тому створюю тему про продаж в люблячі руки…

Барбі та цапок Добриня заброньовані…

10 лайков

Сумно( Сумно, тому що змушені розлучатися зі своїми улюбленцями. Сумно, що потрібно кудись їхати і шукати кращої долі .

18 лайков

Так. Дуже сумно. Я дуже довго вагалася. І це рішення дуже болісне.

9 лайков

Доброго дня ,розумію сама раніше вимушена була продати ,життя триває ,тримайся ,все буде добре🌹,зараз не легкі часи ,головне бережи себе.

5 лайков