ЛПХ «Пчёлкин»

Привіт, Саша! Гарні корови.

3 лайка

Дякую вони гарнючі особливо по доставці добрив🤣

13 лайков

Не знаю злитися чи плакати ,з цими подіями мої кози перестали доїтися ветеренар якого я теж підсадив на кіз каже що це не перший випадок,раціон складений персонально на козомордочку ,живина, лизунці (за якими я їздив по всій області),соковитих кормів вдосталь,не жирні не худі ,вакциновані,дегельмінтизовані ,здебільшого всі розкочені в липні,вітаміни ін’єкційні раз на 20 не рахуючи кальфостоніка ,кальфосета,тест на мастит негативний,на бабезіоз також,соматичні клітини в межах норми , освітлення 14 год, вет каже що це тема моєї “лисої гори” ,а бо стресу.Анна Іванівна вмерла на превеликий жаль,всі питання козоклубу села тепер на мені.Дійшло до того що мені за дякую ведуть козюльок ,бо шкода на мясо ,а самі або виїзжають ,або не мають кормів…Я вже не знаю що і як кому ,переподарував переселенцям вже 10 козочок і трьох козликів🤣 життя завалом,на мені бабуся після інсульту,мама інвалід,ще й двоюрідна сестра з перехідним віком.Козонувся взагалі.Мені подарували брата мого покійного Амура.Кличка Бусурман це тяглова комола бронемашина,в нього вага ланцюга 40 кг так він умудряються погнути ним шворня з арматури 16 . Є думка зробити генератор на козлячому ходу🤭

21 лайк

Та таке відчуття що той генератор тягатиму я

10 лайков

Не отчаивайтесь, всему свое время. Сейчас не только люди, но и животные в стрессе. Попробуйте посмотреть на эту проблему с другой стороны. Меньше молока, но немного больше времени на ваших родных, а может это и возможность немного вам передохнуть от таких больших нагрузок. Прийдет время и все наладится, главное чтобы быстрее наступил мир на нашей земле!

6 лайков

Проблема в тому що частку молока я роздавав потребуючим за дарма,наплив переселенців зріс ,а в мене пшик…

1 лайк

Не тільки у вас така проблема. Мої кози також всі разом різко зменшили молока. Напевно, це відлуння дуже поганого напівголодного старту, коли ми були в окупації та кормів насилу хватало, щоб більш-менш пристойно годувати. Щоб тварини не голодували. Та й обстріли цілодобово дали дуже великого стресу. А ще мої саме народжували під бомбоспадом. Не все добре минулося, але вже як є.

3 лайка

В мене корівка абортувалась коли поруч прилетіло ,другий раз осіменяєм,боюсь якщо не вийде доведеться з нею прощатись.Хоча є ідея використати як гужовий транспорт,з такими цінами у закупівельників…

1 лайк

Оце скоріше причина різкого падіння надоїв.
Бо у мене старт теж був голодний, якщо не моє б добре сіно, то не знаю чим би годували.
Але це відобразилося на пікових надоях.
Бо мої тварини гучних звуків не бояться, весь час будівництво - гуркіт постійний на протязі восьми років. Весною теж народжували під бомбардуваннями, але я їх із сараю не випускала, то вони не реагували на них. Я більше боялася, а кози навіть на коливання будинку не реагували.
Зараз “закаляємо” кіз електрогенераторем, який стоїть через стінку з козлятником. Кожен день вмикаємо тричі на день, бо світла майже немає. Так мої красуні так звикли, що скоро без гучного супровіду спати не зможуть.

7 лайков

Старт був повноцінний грішу на те що я відїзжав у справах на 3 доби ,найняв доярку з місцевої ферми ,а від вета дізнався що в неї корова з якоюсь там агалактією,з понеділка розпочнеться курс антибіотиків і карантині норми, цей рік увійшов мені в великий мінус ,але я вірю що все буде добре

6 лайков

Цей рік у всіх у мінусі. У декого такий, що уже і поправити нічого не можна.
Дасть Бог сил - витримаємо. Головне, щоб війна закінчилася, а ми всі рукасті - прорвемся.

16 лайков

Так сьогодні дівчатка раптово припинили пастися і почали гукати мене додому,завели не в загоні до зерна ,а зразу в хлів,ну думаю змерзли певно… пішов приніс зерно в хлів підходить главкоза смикає за рукав ,і кричить як не в себе зерна не їдять думаю щось налякало потягнула мене до полички і почала буцати поки я не сів ,вона лягла розвернулась дивлюсь пузир ,ото думаю я за рушником йодом і ножницями,прийшов чекаю раптом підходить ще одна коза і я розумію що і вона котиться , так 5 дівчат прийшли повернулися хвостиками і кричучи насипали мені дівчаток (у всіх сроки різнились в два, три дні) ,для мене було дивно відразу 10 хвостиків як з під копірки,всі дівчата,думаю капець рушників не вистачить,піду візьму ще раптом виявилося я замкнений(татусь сімейства виламавши загорожу прийшов на поклик гарему і як бив по дверях спрацював замок) дома я в той момент був сам,двері поставив дубові на славу виламати не варіант,а в мене купка діток і телефон зовні.Довелося лізти через квартирку 40 на 30 розміром, яка на висоті 170 від землі, а знизу троянди:sweat_smile::joy:,я кляв спочатку що так багато п’ю молока ,потім що насадив ціх кущів але виліз.

37 лайков

Вітаю з поповненням, на сир та на масло. Оце пригода у вас. Тепер продумуйте інший замок, щоб не блокував у сараї :joy:

12 лайков

вот и приключения на ровном месте!
поздравляю с богатым урожаем! :heart: :heart: :heart:

5 лайков

Вітаю.
Які гарнюні, майже однакові.
І що, всі до одної дівчатка ?
Прям зорепад.

5 лайков

на сир та масло хай ростуть здорові і красиві як троянди а мамам молочка щоб могли гарно вигодувати малят щей хозяіна порадувати

4 лайка

Добре, що кватирка була

3 лайка

Вітаю з таким чудовим поповненням… Такі пригоди запам’ятаються на довго)

3 лайка

@snezka так дівчатка ,я не думав розширятись ,але життя змусить)

2 лайка

так бо на вікнах оргскло протиударне довго б мучався)

1 лайк