Ненаписала, що вага малого Принца 4,300
Не можу визначити чи буде він комолим (як вся мамкина родина) чи рогатим як батько ![]()
Поздравляю! Очень красивенькие малышата!
Симпатяги какие.
У звязку із збільшенням поголівя вже другий день сушу голову над тим як побудувати до морозів економ варіант хлівчика для кіз козміром 4-5 м.
мої роздуми…
накриття шифер чи металопрофіль… думаю. що шифер по наших цінах це у двічі дешевше - 3000грн.
деревяні конструкції на дах і обрешітка на стіни - потрібно знайти пилораму і порізати дерева, які лежать повалені із минулого року - скільки це коштуватиме -не маю уявлення, але припускаю що буде трохи дешевше аніж купити…![]()
стіни … думаю купити осб чи також різати деревину і будувати з досок…
утеплення мін вата чи солома з тюків… чоловік проти соломи , каже що розведем море мишей…
чи можна взагалі без утеплення…
вікна і двері маємо старі -поміняли в будинку, можна буде використати…
Підлога має бути земляна - тут затрат найменше…
Мають бетонуватись металеві стовпи, тоді до них кріпитись деревяні…
Чоловік пропонує збудувати каркас, накрити, зашити осб із середини , щоб можна було поселити кіз а утеплювати і обшивати із зовні вже пізніше, коли появляться кошти…
В цьому хліві мають жити дорослі кози і ярочки… Родове відділення і відділення для малечі планую залишити в цегляному хліві…
Можливо хтось зможе щось поради…
Зробіть зовнішню обшивку з дерева, замажите щілини глиною, а утеплите на той рік. Головне - щоб потягів не було. На товстій підстилці не замерзнуть.
Зоя , и я свой пятак вставлю ![]()
Имейте в виду - % нубийки имеют очень короткую шерсть и не имеют подшерстка. Вот как у всех остальных коз шерсть летом , гладюсенькая. Могут мерзнуть.
Но деревья на пилораму нужно будет еще отвезти , а это дополнительные расходы на погрузку/выгрузку. Да и могут еще и не согласится , им свое дерево надо продать.
К тому же старое дерево НЕ советую , скорее всего в нем уже поселился жучек.
Мыши прекрасно живут и размножаются в вате ![]()
Все окна располагайте на ЮГ . Зимнее солнышко тоже греет.
Зоя, осб очень не рекомендуется делать внутри помещения, так как они выделяют формальдегид.
Я зробила так:
Мала шифер, мала бруси, мала дошку, яка валялась, ну і правильні руки.
Зробили каркас з брусів, накрили шифером, оббили дошкою, є щілини. Буду з пилорами брати обрізки, горбиль і обшивати ззовні. З середини ще не знаю чим, маю дуже плотну тканину, може нею обіб’ю, а під неї дам якийсь утеплювач. Двері старі, які міняли в хаті. Дешево і сердито. Криша односкатна
Шифер б/у знайти не складно. Щоб не возити на пилораму ваше дерево, можна знайти циркулярку, є переносні, і хлопа знайти, який би вам то зробив.
О, дякую, це буде аргумент для чоловіка, що можна і солому для утеплення використати ![]()
У нас так і получится два вінка розміром 60на 100см будуть розмішені на одній південній стіні високо, щоб козоморди не змогли достати. Планую їх зробити на завісах щоб відкривати і при необхідності провітрювати приміщення… (приміщення ще немає а я його вже провітрюю
)
Циркулярка є у нас дома, але колодки в діамерті 80-90 см вона не потягне ![]()
А це є найбільша проблема…
Простите, влезу. Когда искали для себя варианты постройки, то был вариант утепления сарая опилки с известью. То есть, между наружной и внутренней стеной засыпаются опилки в вперемешку с известью. Наш сарай был из ржаных соломенных блоков. Без всякой отделки. Мыши бегали только между блоков,тк неплотно прилегали сами блоки
У нас вже який день страшна спека…навыть не здається , що уже осінь.
Про осінь сьогодні нагадали уже майже дорослі лебединята., які разом з батьками пляжують у нас на греблі
А у нас прилетіла пара лебедів у суботу на ставок, на перепочинок. А ввечері вже й полетіли в теплі краї.
Мабуть, рання зима буде, що так рано відлетіли.
А у нас на “колгоспному” ставку такі самі лебеді і теж 5 молодих.
Зоя, а они улетать-то будут на зимовку?
Так,Оля, мусять летіти у теплі краї, наш ставок замерзне ![]()
У них тепер починаються навчання молодняка до польотів. Так цікаво спостерігати за ними в цей період, вони по характеру такі різні…одне раз-раз і полетіло, у іншого з першої спроби не получається злетіти, а є такі ледацюги що літати ніяк не хочуть…то отримують прочухана від батьків…![]()
Це у всіх якісь пригоди з козами чи тільки у мене…
Маю трьох козлів, жили разом в загоні. Останнім часом почали дуже між собою битись і прийшлось 2х безрогих лишити в загоні, а рогатого поселити від біди подалі в сарайчик. Покрівля на ньому стара односкатна ,шиферна, після минулорічного урагану шифер трохи потріскався, на його ремонт коштів уже не було, накрили поверх банером і так зимували в ньому козли. Місцевість у нас горбиста, сарайчик розміщени у долині, позаду нього уже горбок і починається пасовище . Сьогодні пораюсь собі по господарстві і раптово чую страшний тріск і крики козячі…Вибігаю і …німа сцена. На сарайчику уже покрівлі майже немає, а всередині козел, шифер, банер… і кози ![]()
Мої пострибухи видно стрибали-стрибали на пасовищі і вирішили продовжити свої розваги на покрівлі… Знову головний біль
Чоловік зі мною свариться, що я їм багато свободи даю…Кричить, або на привязь… або в загоні нехай сидять. Шкода таких пострибущок тай на привязь…![]()