У нас більше двуногі “собаки” тихцем на ставку полюють на качок та лебедів
Дуже гарно у вас, простір, вода… Мрія…
А серые лебеди - это маленькие еще?
Так сіренькі-це діти .Цього року рік для нашої пари був урожайний, вилупилось аж шестеро пухнастих клубочків.
Зоя, як у вас гарно!
У мене теж білочки шастають, а от бобрів живих ніколи не бачила ))).
Лебеді дуже гарні! Велична , царська птиця, жаль що ще трапляються люди які на них полюють, не зважаючи на заборону.
Вони за літо виростають до розмірів дорослих птахів, але залишаються все ще сірими. Такими сірими восени і відлітають . А весною повертаються всі вже білі-білесенькі. Що саме цікаве, те що старий лебідь щовесни розганяє всіх родичів зі свого ставка, і лишаються тільки у двох зі своєю лебідкою. В очереті роблять гніздо і виводять малишню. Перший тиждень життя, коли діти ще зовсім дрібні, вони залазять матері на спину і так плавають як на паромі. Так люблю за ними спостерігати.
Ще Гоша (так ми прозвали лебедя) великий попрошайка. Він весь день дрейфує по ставку, а тільки побачить як хтось наближається до греблі швидко гребе своїми ластами і випрошує собі якогось харчу. Протягом дня проходжу декілька раз на день повз нього на роботу і назад, так в сумці завжди крихти, бо має бути якийсь шматок хліба для Гоші.
А молодежь с ними на следующий год не прилетает?
Одного року на зиму лишився один птах, який через травму крила не зміг відлетіти разом із своєю сім’ею.
Він з настанням морозів причалапав слідом за гусьми до нас.Всю зиму прожив в літній кухні, харчувався зерном, тертими буряками, поставили стару балію для водних процедур. Коли крига розтала- випустили на ставок. А через декілька днів на ставку плавало тільки його пір’я…
Прилітає, але старий всіх розганяє зі свого місця:slight_smile: Це ніколи не було, щоб у нас гніздилося кілька сімей разом
Неужели не жалко такую красоту губить! Он же ручным стал у вас, вот и попался!
Вибачте, а нам приходиться влаштовувати полювання на бобра :(, поселилися в нашому ставку, верби згризли, вже і до груш добралися.
А може спробувати просто захистити плодові дерева, обгородити чи обмотати стовбури, якоють сіткою? Невже не можна нічого придумати ? Якщо і вполюєте одного бобра, це нічого не змінить в плані порятунку садка.Вони не підуть з обжитого місця.
У нас є ще в іншій частині села одне поселення бобрів, вони перегатили річку і постійно підтоплюють огороди. Всі люди з цим змирилися, землі вистачає. Тільки одному чоловіку все мало і все йому не подобається (він з молотком за білками бігає, бо ті його горіхи крадуть:hahaha: :joy) і з бобрами воює, бо город підтоплюють. Він все їхні гатки розбирає, він день розбирає, розкидає, воду спустить, а бобри за кілька днів все відновлять. Ость так і воює , все безрезультатно. Тільки люди в селі вже з нього сміються.
Це як мої кози) Не вгледіла, так вони саджанці з’їли. Хоча звісно шкода дерев… І бобрів шкода… Аж не знаю…
Все не можу заспокоїтись. Я категорично проти вбивства!!! Якщо розібратись, то лебеді ціле літо тоже нам шкоднічають. Я вже писала, що вони ганяють чужих зі ставка. А коли у них появляються діти, то вони забивають гусей і не тільки молодих та маленьких гусенят, ай доросле маточне поголів’я. Але мені навіть в голову ніколи не приходило, що їх за це потрібно знищити. Просто зачиняем гусей дома, не випускаем на воду. Або приходиться пасти, щоб самі не попали на ставок.
Та в нас и так дерева закручені сіткою, але буває за літо так розплодяться, що вимушені зменшувати популяцію До речі, мясо дуже смачне!
Ось знайшла цікаве літне фото. Сова на березі в кінці нашого огороду. Літають вони з настанням сумерків, а вдень сидять тихо на деревах і тільки невдоволено лупають очима, якщо їх потривожити.
У вас природа…, слов нет! Красота! И лебеди, бобры …Завидую вам белой завистью, что живёте в таком месте!
Синоптики не помилились:slight_smile: Виглянула на вулицю нам справжня завірюха- і сніг і вітер. Вже все повністю вкрите снігом і земля і дерева.