Квіткові кози

У нас більше двуногі “собаки” тихцем на ставку полюють на качок та лебедів

1 лайк

Дуже гарно у вас, простір, вода… Мрія… :blush:

А серые лебеди - это маленькие еще?

Так сіренькі-це діти .Цього року рік для нашої пари був урожайний, вилупилось аж шестеро пухнастих клубочків.

5 лайков

Зоя, як у вас гарно!
У мене теж білочки шастають, а от бобрів живих ніколи не бачила ))).
Лебеді дуже гарні! Велична , царська птиця, жаль що ще трапляються люди які на них полюють, не зважаючи на заборону.

2 лайка

Вони за літо виростають до розмірів дорослих птахів, але залишаються все ще сірими. Такими сірими восени і відлітають . А весною повертаються всі вже білі-білесенькі. Що саме цікаве, те що старий лебідь щовесни розганяє всіх родичів зі свого ставка, і лишаються тільки у двох зі своєю лебідкою. В очереті роблять гніздо і виводять малишню. Перший тиждень життя, коли діти ще зовсім дрібні, вони залазять матері на спину і так плавають як на паромі.:grinning: Так люблю за ними спостерігати.:grinning:
Ще Гоша (так ми прозвали лебедя) великий попрошайка. Він весь день дрейфує по ставку, а тільки побачить як хтось наближається до греблі швидко гребе своїми ластами і випрошує собі якогось харчу. Протягом дня проходжу декілька раз на день повз нього на роботу і назад, так в сумці завжди крихти, бо має бути якийсь шматок хліба для Гоші.:grinning:

9 лайков

А молодежь с ними на следующий год не прилетает?

Одного року на зиму лишився один птах, який через травму крила не зміг відлетіти разом із своєю сім’ею.
Він з настанням морозів причалапав слідом за гусьми до нас.Всю зиму прожив в літній кухні, харчувався зерном, тертими буряками, поставили стару балію для водних процедур. Коли крига розтала- випустили на ставок. А через декілька днів на ставку плавало тільки його пір’я…:sob:

4 лайка

Прилітає, але старий всіх розганяє зі свого місця:slight_smile: Це ніколи не було, щоб у нас гніздилося кілька сімей разом

1 лайк

Неужели не жалко такую красоту губить! Он же ручным стал у вас, вот и попался!

Вибачте, а нам приходиться влаштовувати полювання на бобра :(, поселилися в нашому ставку, верби згризли, вже і до груш добралися.

1 лайк

А може спробувати просто захистити плодові дерева, обгородити чи обмотати стовбури, якоють сіткою? Невже не можна нічого придумати ? Якщо і вполюєте одного бобра, це нічого не змінить в плані порятунку садка.Вони не підуть з обжитого місця.
У нас є ще в іншій частині села одне поселення бобрів, вони перегатили річку і постійно підтоплюють огороди. Всі люди з цим змирилися, землі вистачає. Тільки одному чоловіку все мало і все йому не подобається (він з молотком за білками бігає, бо ті його горіхи крадуть:hahaha: :joy) і з бобрами воює, бо город підтоплюють. Він все їхні гатки розбирає, він день розбирає, розкидає, воду спустить, а бобри за кілька днів все відновлять. Ость так і воює , все безрезультатно. Тільки люди в селі вже з нього сміються.:hahaha:

4 лайка

Це як мої кози) Не вгледіла, так вони саджанці з’їли. Хоча звісно шкода дерев… І бобрів шкода… Аж не знаю… :disappointed_relieved:

3 лайка

Все не можу заспокоїтись. Я категорично проти вбивства!!! Якщо розібратись, то лебеді ціле літо тоже нам шкоднічають. Я вже писала, що вони ганяють чужих зі ставка. А коли у них появляються діти, то вони забивають гусей і не тільки молодих та маленьких гусенят, ай доросле маточне поголів’я. Але мені навіть в голову ніколи не приходило, що їх за це потрібно знищити. Просто зачиняем гусей дома, не випускаем на воду. Або приходиться пасти, щоб самі не попали на ставок.

3 лайка

Та в нас и так дерева закручені сіткою, але буває за літо так розплодяться, що вимушені зменшувати популяцію :slight_smile: До речі, мясо дуже смачне! :wink:

2 лайка

Ось знайшла цікаве літне фото. Сова на березі в кінці нашого огороду. Літають вони з настанням сумерків, а вдень сидять тихо на деревах і тільки невдоволено лупають очима, якщо їх потривожити.

16 лайков

Ностальгія…

20 лайков

У вас природа…, слов нет! Красота! И лебеди, бобры …Завидую вам белой завистью, что живёте в таком месте!

1 лайк

Сьогодні на прогулці з козявками знайшла на пеньку з горіха ось таких красенів

16 лайков

Синоптики не помилились:slight_smile: Виглянула на вулицю нам справжня завірюха- і сніг і вітер. Вже все повністю вкрите снігом і земля і дерева.