Одній дісталися і роги, і вуха, а другу обділили
Це так попрацювали мамка ламанча та татко чистокровний нубієць.
В окоті була ще третя рижа і дуже довговуха. Родились кізочки при мені -ці дві були в одному пузирі, третя окремо. Цікаво, що з самих перших днів життя вони постійно разом, змалечку ц і дві завжди разом лежали на одній кучці, третя в іншому кутку клітки. З того часу одна за одною як голка з ниткою.
Такi гарнюнi всi😍
Як цікаво! Чудо природи ![]()
Вже випробували апарат доїльний?
Дякую, Дмитре за чудове відео! Так люблю дізнаватись як там мої колишні козодітки поживають. Який Граф тепер, цікаво…
А всіх хто ще в пошуках свого Графа , Маркіза чи Принца, запрошую заглянути в
в мою тему на козинному ринку, можливо там саме на Вас чекає якийсь Лорд чи Король
Так, Олю ми вже тиждень доїмось апаратом це полегшення на руки дуже і дуже велике.Правда по часу іде поки що більше на дойку, тому що апарат покищо на вулиці а кози в козівнику, щоразу його привожу-завожу, ще не прилаштували його на постійне місце. Деяким козам неподобається новий бідон біля станка, чекаю поки зовсім звикнуть тоді і сам апарат притягну, думаю як його на стінку приладнати.
А на сам процес доїння ніяк не відреагували, стоять і жують жуйку.
Перестала давати зерно під час доїння, бо немає ніякої дисципліни - всі разом мчать на дойку і можуть мене з ніг звалити і затоптати. ![]()
Зараз не в селі… Ні фото, ні відео зробити не можу.
Батьки кажуть, що починає “чухати” об них роги…
Напевно потрібно резинки буде одягати…
Ніколи не одягали…
Сьогодні на випасі все намагалась пофоткати вимя своїм першокоткам, старші кози із задоволенням сіськами перед камерою трясуть, а молодухи все тікають, видно соромляться. Ось що вдалось … чи не вдалось. мої дівчатка Єлісеївні. Форма вимені у всіх дуже схожа, видно таткову роботу, а самі дійки кожна має мамчині.
фото з сьогоднішньої прогулянки
Просто поразительно, неужели такие красавцы не нужны никому?( По-моему, самые красивые остались дома.
Да, красавцы. Пусть побыстрее найдут свои домики, нельзя таких под нож.
Не розумію чому вони залишились, все при них і статура і окрас і , саме головне, гарні , удойні мамки і хлопці уже вирощені. Але одна біда - вуха у них короткі, гобліни вони, так Лариса @yagusya їх назаває Помітила, що часто покупці вибирають поміж усіх навіть такого собі посереднього, але щоб довговухий . ![]()
Сьогодні зачинила вдома вез випасу. У фартухах самих боюсь випускти і нас багато зарослів щоб бува небуло біди. Сидять вдома біля купи гілля і лементують.
Дякую, Люда. Дужде надіюсь хлопці дійсно суперові. Вже подумую чи не покрити одним із них свою некровну йому коротковушку. Так руки і сверблять… Але до зими потрібно скоротити три голови мінімум…
Зоя, а у меня наоборот длинноухие -вертолетики неактуальны, даже зная что хорошие молочные линии - спроса нет
Був і у мене також один верталет 68,5 АН , думала що нікому не приглянється саме через його вуха, але він виявився дуже комунікабельним, зумів втертися в довіру до покуппця і через кілька хвилин уже був запакований в багажник автомобіля , зайняв місце яке планувалось для іншого ![]()
Зоенька, желаю как можно быстрее найти добрых хозяев вашим козликам!
Красивые вымячка у первокоточек,доечки удобные. ![]()
И мальчишки такие статные,это все карантин ,даст бог найдутся еще хорошие ручки им.
За 5 років мого козоводства через мої руки перейшло багато першокоток, всі мої кози вирощені з малявочок і мені приходилось приймати активну участь у їх вихованні, навчанні до процесу доїння. Були різні ситуації і різні характери.Одні з самого початку стояли як вкопані, інші танцювали та стрибали , заложуючи ноги мені на плечі, падали на передні ноги, кусались або облизували мене з усіх боків.Але за тиждень-другий все приходило до більш-менш нормального процесу доїння.
А цього року із пяти першокоток,з однією воюю вже другий місяць. Козочка мазушка і лизушка. Козинят я прийняла, вона мене облизала і все… Коли тільки доторкаюсь до вимені вона падає на живіт ноги підгинає під себе, в позу жабки і кричить.Пробувала і на станку і без- все марно. На станку фіксує за шию, ставлю миску із зерном (щоб рота заткнула і мовчала), під живіт підсуваю табуретку(щоб невстигла лягти) . Вона встигає на табуретку заложити задні ноги і виммя. Вимя мягусеньке при надавлюванні молоко само по собі біжить на станок. Мені потрібно в той час поки вона невстигла виложити вимя на станок зачепити на дійки апарат і примати його… тільки він мене і виручає, бо руками точно не видоїти.
Ще один спосіб доїння - піднімаю задню ногу в лежачому положенні і так дою. Мучимся уже другий місяць , прогресу ніякого… та ні , эдине що перестала кричати. Навіть не знаю що з нею робити. І шкода, гарна кізка буде, надоюю 2, 5л і ще козлик росте під нею, ссе вволю , жирний слимачок, вже догнав старших 2х місячних козинят ,я його прозвала Бурським козлом, шиї практично за жиром і невидно…
Зоя, а може не Ваша це кізонька продайте її.