А на какое расстояние может козлик идти с грузом?
І мені цікаво) книжка пише - годину може везти. Значить пару-три км. Чи як?
До речі, знайшла, демвзяти недоуздок. Їх шиє @Yara88
Обов’язково куплю,
І, вичайно ж, розраховую почути і інший длсвід тяглового використання козлів.
Когда не жарко вообще не видно, что его груженная тележка как то парит. В жару хекает, как собака, но тянет, шо дурной. Я пасу часа два, то есть час он на легке тянет пустую тачку, потом, пока я кошу, его выпрягаю он пасется с козами. Назад это км 5 старается перейти в голоп)), тоесть неспеша идти загруженным достаточно проблематично. Минут 40 - 5 км. Проверить на более дальние дистанции нет возможности
Так він у вас як віл! Супер!!!
Бачила як тяглові когі пасуться прямо запряжені. Процес запрягання/випрягання - складний? Довгий?
В оглобли вкручены кольца , а на упряжи карабины. Так что просто пристегнуть-отстегнуть. А вот недоуздок с поводком не снимаю. Поводок около10 метров волочиться, легко поймать)) а то он как понял, что работать надо, стал дуркавать" а ну ка поймай". Первое время брала сухарики с собой
Виявляється, ця ідея - використання козлів як тяглової сили - поза Україною поширене, хоч і не впадає в око, коли дивишся телевізор,
Париж, 1905
Ось тут непогано видно як шлейка лежить на козі і як возик кріпиться
На шлейці, у місцях найбільшого навантаження і тертя, гарна м’яка підкладка
Дуже дякую, @Yara88. Світано, що відгукулись.
Якщо виходити з вашого досвіду людини, яка родить отаку упряж - наскіль актуально це у гас?
Чи замовляють лише на одного кола чи на двох?
І чи маєе власний досвід козовозіння?
В нас немає такої практики. Тож упряж на коз/козлів я не шила покищо. Лише на собак Та я й сама маю їздових собак - маламутів, вони в мене працюють в упряжці).
Можливо, де не де хтось поодиноко намагається запрягати козлів, але я досі не зустрічалась з такими людьми, на жаль ((
@Yara88 Упряжка - це двоє? Чи більше?
Я дочекаюсь покі мої хлопці виростуть хоча б до року і замовлю у вас амуніцію.
А возик вже зараз приглядаю - ось такий знайшла.
Її деж робили під собачу. Але як на мене кліренс малуватий - занизьке днище. І лавочка задалеко від центра брички. Може перевалювати назад, якщо хтось крупний сяде. Не?
Упряжка - це три маламута
Це якась прогулочна, по вулицям міста кататися. І так. мені теж здається конструкція трохи невірною…
В інтернеті чимало різних зразків бричок, возиків є. Ось я ще такі зразки собі зберегла )
Я своего Дария уже опробовала не кастрирован.
А є фотки? Це так цікаво!
Який результат? Як це було? З нетерпінням чекаю подробиць!
Сначала носили сено в мешках а теперь сшила амуницию и работаем с санками. Сегодня привезли с поля 5 мешков сена, там у меня е могу скинуть много фото с перевозкой.стоит стожок.
Плохо сделали что нельзя больше 3 постов писать и так невозможно скинуть фото.
Чекаємо фото) після мого текста можна знов три) а ще можна по кілька фоток зараз ставити.
Впевнена, що це багатьом цікаво!
Остання двоколка супер!
Итак ми начали с мешка и дошли и до санок но на санки тоже нужни оглобли деревянние потому что он наступает на тисьму и путается а с оглоблями он не будет вертеться во все сторони.Моему Дарию 2 года и єто только поздней осенью я на него положила и он понес мешок.
Не обезательно учить с маленького , если он адекватний и слушается будет работать.
Я сегодня садилась в санки везет отлично ну нада конечно поганять палочкой иначе не идет и лучше там где нет собак а єто в поле.
Пока не привикнет к собакам и к посторонним звукам будет шарахаться по сторонам я с санок слетела потому что у соседа овчарка начала лаять увидела нас с Дарием.
Вот так я и начала работать с козликом , да хочу сказать помощь конечно большая.Я очень довольна.
Головний висновок, який я усвідомила завдяки вам:
.Не обезательно учить с маленького , если он адекватний и слушается будет работать.