Козленок не ест.

Доброго дня. Козочка 5 месяцев, второй день не ест. Постоянно стоит, не ложится. Ложила жгут сена в рот, то она жевала и горохи посыпались, а так не ест. Массаж рубца делала, не помогает, давала Эспумизан, уколола но-шпу, залила Байкал., нет улучшений … два дня назад на выпасе активно паслась.

Яка в неї температура? Жуйка є, рубець працює? Пісяє? Напевно вже кліща впіймала.

1 лайк

Температура не міряла, рубець не працює, і жуйки немає, вчора дуже часто пісяла, в сьогодні зовсім мало, і після того спирались горошки, в так не пісяє і немає горохів.Тільки скрегіт зубами. Сьогодні цілий день не лягала, тільки стояла і ходила, в зараз вже лягла. Кліща я не знаходила

Тільки що зміряла температуру. Температура 40. Колоти азидин?

Я би вколола. І ще би антибіотик типу цефтіоклін. А ще краще - зверніться до ветлікаря.

2 лайка

Зрозуміло. Дякую. Вколола аналгин, азидин, і є тільки цефтріаксон

Можна пару годинок понаблюдати, якщо стане краще, то антибіотик не колоти.

1 лайк

Дякую вам. Мирної ночі.

Нехай швидше одужує.

1 лайк

Доброго ранку. Щиро вам вдячна за допомогу, бо я чомусь меньше всього думала на кліща, бо його не знайшла, але перед тим як сюди написати вже на поготові був азидин. Чомусь не зміряла температуру без вашої підказки. Сьогодні кізонька вже жвава, але апетиту немає, я засовую смуток сіна в ротик і вона потихеньку зажовує, а сама тільки нюхає сіно в кормушці і не бере до рота.

Жвавіша - то вже добре. Нехай швидше одужує. Температуру все одно заміряйте. Може бути комбінована інфекція, якщо температура збережеться. Тоді потрібен антибіотик.

2 лайка

Дякую. Сьогодні зранку температура 39,3, то вколола їй аналгин. Геть забула вам написати, що вчора на ніч все-таки я вколола цефтріаксон.

3 лайка