Козий двор "Коза-юа"

Ну все, Лама родила. На 151-й день. Першим родився білий комолий козлик “стандартної” в цьому місяці ваги - 4,3кг (попередніх три козлика теж по 4,3кг :slight_smile: ). Потім вийшов цілісінький гарний послід. Притому що я 200% була впевнена, що там ще хтось є. А потім народилася кремова рогата кізочка, теж 4,3кг (найбільша в цьому місяці). Посліда я не бачила, бо пішла спати, але вона йшла у цілому пузирі.

36 лайков

Интересно, никогда еще не встречала, чтобы послед рождался между козлятками.
Поздравляю.

3 лайка

Я такое встречала по телефону раньше и в рассказах на форуме. А теперь сама увидела :slight_smile:

7 лайков

Мого досвіду звичайно мало , але я також не чула про те , що послід може вийти поміж козенятами … це ж місце креплення обох пузирів , і навіть якщо дівчинка народилася у плівці , то як місце креплення цієї плівці змогло вийти раніше за плід ? :roll_eyes: :grimacing:

2 лайка

Вітаю з малятами ! На сир та на маселко ! :hugs: :hugs:

1 лайк

Послід належить плоду, так само як і два пухирі - амніон і алантоїс. Зазвичай у кожного плоду свій послід. Іноді посліди плодів зростаються, або однояйцеві близнята народжуються в одному посліді. Якщо я нічого не плутаю, у собак і кролів кожен плід виходить одразу із своїм послідом на пуповині.
У кіз зазвичай посліди виходять після народження всіх плодів, бо судини послідів дуже глибко вростають в котиледони матки, і потрібен деякий час, щоб пучки судин послідів вивільнилися і посліди вийшли. А тут відбулося швидке вивільнення судин першого посліду. От він і випав. Не виключаю, що козенята лежали по одному у кожному розі матки.

18 лайков

І до речі - часто хазяї помилково думають, що окот завершився, бо вийшов послід. В кращому випадку їх чекає приємний сюрприз в хліві, але не рідко кози гинуть на третій день з ненародженим козеням в матці.

11 лайков

Дякую за роз’яснення !

А от це страшно … Бо ж ми все чекаємо саме послід , щоб так би мовити, закінчити окот …

10 лайков

Спасибо за информацию. Это новость для меня

4 лайка

Перевіряйте пузо - щупайте низ живота, боки. Кості козеняти важко не помітити.

10 лайков

В мене у камеруночки недавно так було, народилося швиденько без затримок козеня, вигулькнуло чимало посліду, поки мордашку обтирала і збирала все,слідом вигулькнуло наступне козеня і за ним також швиденько послід… Я ще три години просиділа,прочатувала …тому що не зрозуміла що то і сталося
…а воно, Бач як! Навіть Ви з такою кількістю окотів самі вперше побачили.
Вітаємо Вас і Ваших мамусь і діточок з народженням :heart:
Хай ростуть на радість та на молочко :green_heart:

10 лайков

Вітаю з манюньками- козюньками :tada::tada::tada:! Чекаємо на фото :smiling_face_with_three_hearts::hugs::smiling_face_with_three_hearts:!

1 лайк

Уже побачила другий послід. Лежав обліплений соломою. Чи вона тоді його прикопала, чи вийшов недавно - не знаю :slight_smile:

Та багато чого можна просто не побачити, пропустити чи не звернути увагу :slight_smile: А тут все так чітко відбувалося. Може народитися козеня, а послід вийде, поки пішов до хати за рушником чи воду гріти. Коза його заковтне, і нічого й не знатимеш :grinning: Або коли звечора все тихо, а на ранок сухі козенята бігають. Без камери спостереження ніяк не встановиш хто/що за ким/чим народжувалось.

9 лайков

У Самби теж не зовсім звично посліди виходили, хоч і після народження всіх трьох козенят. Спочатку вийшов маленький послід з маленької кізочки - і все, чисто під хвостом. Я думала, що це залишок, а більшу частину вона з’їла. А ні - пішов наступний, більший, і знову вийшов весь і чисто - нічого не вісить під хвостом. А потім так само з’явився і вийшов третій послід.
Частіше посліди таки зростаються, і нерідко мають вигляд “колготок”.

9 лайков

А от тому я і чатую із 145 дня цілодобово, а коли зовсім тяжко то будильники ставлю по всіх кутках…
А коли:

То вже ставлю телефон навпроти родилки на відеозапис … і знаю все що треба і не треба :wink:.

7 лайков

Поки що я саме такі і спостерігала у своїх …

1 лайк

Лама вчера во время схваток.

Всё-таки красивые и практичные вымена давал своим дочерям Лорд. Лама, Самба, Квитка - это всё его наследие. Их не стыдно показывать в фас и профиль и в год, и в 6-7 лет.

37 лайков

Я вижу на фото на заднем плане отдыхающих коз. Вы рожаете в общей стайке? И малыши первое время со всеми вместе?

1 лайк

Да, козы рожают в общей стайке под моим наблюдением, если они нормально встроились в иерархию. Обиженных забираем в отдельную стайку задолго до окота, чтобы не ослабли.
Облизанных козлят сразу перемещаю в клетку, досушиваю феном, кормлю из вымени мамы и накрываю покрывалом (если прохладно). Через сутки выпускаем в стайку для козлят. Первое время кормим из вымени, но по графику. То есть козлята не бегают с мамами в стайке для взрослых, а встречаются “на нейтральной территории” в определённое время. Поэтому переход на соски у нас проходит на ура :slight_smile: Да и козы не задерживают молоко после отъема, так как привычная обстановка (время и место) их расслабляет.

26 лайков

А вообще в этом году удобно вышло с окотами. В большой стайке было 7 коз до 70кг, из которых 6 глубоко беременных. Более-менее равные условия. Коз по 90кг отселили отдельно, на всякий случай. Ну и когда родились первые козлята - освободили “детскую” - запустили весенний молодняк (4 головы) в большую стайку, пускай адаптируются, пока старшие придавлены беременностью и родами.

11 лайков