Всім доброго вечора)Виникло таке питання чи то вже проблема,не знаю навіть.Коза відмовляється йти на дойку,вим’я повне, ні вмовляннями,ні кормом не можу вмовити.Тримаю її одною рукою за ремінець,іншою намагаюсь видоїти,вона ще й кусається…Підкажіть,потрібно бити тривогу чи ні? Вим’я здорове,молоко без усіляких домішок,пасеться, їсть, бігає,все як завжди…Дякую за відповідь)
Думаю, щось в неї болить. У моєї був маленький фурункул на дійці, я його і не розгледіла, то і кусалася, і тікала, і не їла. Обстежте вим’я і навколо нього. І можливо варто зробити станок з фіксацією шиї. У мене це дошки, які скріплюю зверху проволокою, підглянула в інстаграмі у одної американки.
Станок є,вона не любить його зовсім і не стає туди…Дійки я дивилась,мажу кремом для вимені…
можливо, щось біля вимені. У моєї абсцес на нозі, теж не дає доїтися. Якщо ж все нормально, то значить дуркує. Треба показати, хто в хаті хазяїн. Бачила відео, де господиня кладе біля кози палку, якою їй погрожує. І коза стоїть і доїться спокійно. Звісно, бити не треба, але пригрозити можна. Спробуйте, розкажіть, що получить по дупі, якщо буде балуватися. Вони все розуміють.
Робила,мала вона мене на увазі))Вона головна в стаді,я теж думаю,що дуркує…Бо вона в мене здорова,їсть,п’є,скаче наче той кінь…А ось доїтись ну ніяк не хоче…
ясно! може хтось досвідчений відповість, почекаємо…
Когда был окот? Дети под мамкой? Как давно она у вас? По предыдущему окоту тоже так доилась?
Можливо ,або обідилася на Вас,або навпаки дуже її балуєте,спостерігайте ,або взагалі вона кітна(можливо спарувалася ,якщо є козел,а Ви не знаєте) ,тому і не хоче спокійно доїтися ,причина все одно є .Є кози в охоті агресивні ,є навпаки пасивні.
Ее детям 6 месяцев,они уже месяца два как не под ней…Перед котом она не хотела добиться,но и молока не было,а сейчас больше литра за одну дойку
Наверное балую)))Козел есть,он у меня в фартуке,козы спокойные,он им песни не поет,я бы заметила…
а коли це почалося?
Десь як дня три чотири вже
Фартук, то не засіб контрацепції, а заспокійливе для господарів. Якщо молоді цапи в 4 місяці з мамками були, то запроста могли покрити її.
моя думка - коза вагітна, або є якась проблема з вименем, яку ви ще не побачили.
но на рахунок вагітності більше верогідності