Коза відмовляється доїтись

Всім доброго вечора)Виникло таке питання чи то вже проблема,не знаю навіть.Коза відмовляється йти на дойку,вим’я повне, ні вмовляннями,ні кормом не можу вмовити.Тримаю її одною рукою за ремінець,іншою намагаюсь видоїти,вона ще й кусається…Підкажіть,потрібно бити тривогу чи ні? Вим’я здорове,молоко без усіляких домішок,пасеться, їсть, бігає,все як завжди…Дякую за відповідь)

Думаю, щось в неї болить. У моєї був маленький фурункул на дійці, я його і не розгледіла, то і кусалася, і тікала, і не їла. Обстежте вим’я і навколо нього. І можливо варто зробити станок з фіксацією шиї. У мене це дошки, які скріплюю зверху проволокою, підглянула в інстаграмі у одної американки.

3 лайка

Станок є,вона не любить його зовсім і не стає туди…Дійки я дивилась,мажу кремом для вимені…

можливо, щось біля вимені. У моєї абсцес на нозі, теж не дає доїтися. Якщо ж все нормально, то значить дуркує. Треба показати, хто в хаті хазяїн. Бачила відео, де господиня кладе біля кози палку, якою їй погрожує. І коза стоїть і доїться спокійно. Звісно, бити не треба, але пригрозити можна. Спробуйте, розкажіть, що получить по дупі, якщо буде балуватися. Вони все розуміють.

1 лайк

Робила,мала вона мене на увазі))Вона головна в стаді,я теж думаю,що дуркує…Бо вона в мене здорова,їсть,п’є,скаче наче той кінь…А ось доїтись ну ніяк не хоче…

1 лайк

ясно! може хтось досвідчений відповість, почекаємо…

Когда был окот? Дети под мамкой? Как давно она у вас? По предыдущему окоту тоже так доилась?

1 лайк

Можливо ,або обідилася на Вас,або навпаки дуже її балуєте,спостерігайте ,або взагалі вона кітна(можливо спарувалася ,якщо є козел,а Ви не знаєте) ,тому і не хоче спокійно доїтися ,причина все одно є .Є кози в охоті агресивні ,є навпаки пасивні.

1 лайк

Ее детям 6 месяцев,они уже месяца два как не под ней…Перед котом она не хотела добиться,но и молока не было,а сейчас больше литра за одну дойку

Наверное балую)))Козел есть,он у меня в фартуке,козы спокойные,он им песни не поет,я бы заметила…

а коли це почалося?

Десь як дня три чотири вже

Фартук, то не засіб контрацепції, а заспокійливе для господарів. Якщо молоді цапи в 4 місяці з мамками були, то запроста могли покрити її.

4 лайка

моя думка - коза вагітна, або є якась проблема з вименем, яку ви ще не побачили.

но на рахунок вагітності більше верогідності

3 лайка