Дякую вам велике Юля! Я уже вся на нервах. У мене такого випадка не було.Завтра поїду куплю з ранку.
А може, якби ви тут були, то і ветеринар не потрібен був би, і поради. І кізонька би не захворіла.
Буває ,що немає поряд аптеки ,було в мене таке,тепер лежить антібіотік на всяк випадок ,нажаль в моєму випадку ,я не вколола в перші години козі бо не було антібіотіка ,а потім він вже не допоміг ,випадок дуже трагічний ,але гіркий досвід маю.
За моїми спостереженнями у кіз душе швидко йдуть процеси ,як одужання так і навпаки.
Этот Год сложный в окотах.
Лично я вижу что козлята слабее обычного. Грешу на то что сено в этом году не ахти, по осени так вообще приходилось кормить двух летней давности, ибо сена мало или очень дорого.
Да и экономить приходилось.
У нас, та же самая проблема с сеном в этом году.
Так, дуже шкода тварин, коли вони хворіють та пропадають.
Нажаль таке трапляється,але на помилках вчимося,головне я зробила висновки для себе,у мене ,це перший випадок такий ,надіюся останній.
Головне Вам кізку підержати,кальцій теж треба колоти та антібіотік
Завтра все куплю, головне щоб ни було пізно. Дякую вам.
Третя доба після не відходження критична ,головне ,хай хоч ,щось їсть
Як би ж їла. Роблю отварі з люцерні и заставляю її силою, держу за рог і вмокаю в цей отвар, тоді пье.
Спробуйте гілки ,щось таке ,що вона любить ,жуйка в неї є
Вот и не факт, что в вашей ветаптеке это будет. В обычных ветаптеках ассортимент достаточно скудный.
Антибиотик, да, в ветеринарной. Кальция глюконат в человеческой. В прошлом году я кальций с трудом нашла в аптеке, почему-то он вдруг стал дефицитным. Берите сразу пару упаковок. Вам на курс лечения нужно 200 мл.
В этом году я подготовилась лучше и купила его в интернет-аптеке сразу упаковкой в 200 мл.
Антибиотики тоже лучше покупать заранее, чтобы были под рукой. Как раз для таких скоропомощным случаев.
Не забудьте, что кальций нужно давать одновременно с ложкой сахара. Не в укол, конечно, а в рот.
После этой процедуры может быть временное облегчение, но пусть это Вас не вводит в заблуждение - продолжайте колоть.
Хоть я тут и была, но козочка и у меня заболела с аналогичной проблемой. Не помогло. Знания не спасли.
Співчуваю ,все може бути у господарстві,не втрачає ,той ,хто нічого не тримає.
Знал бы где упадешь, соломки бы подстелил…
Моя аптечка с каждым годом пополняется новым препаратом, на всякий случай ((
Теперь вот точно знаю, витамин Д и кальций всю зиму точно дополнительно буду давать.
Я цього не замітила, щось зранку подобне побачила і всьо, більше не бачила.
Поспостерігайте за нею ,можливо зразу придбати для запуску шлунку препарат в вет аптеці.Гілки дуже гарно їдять.