Коза і окот

Добрий вечір будь ласка підкажіть шо робить коли в кози вімя наливається а сама за цапами вона в мене була осіню перегуляла і я йй не парувала бо уже старенька коза єли була окотилась

Вибачте, але з вашого допису нічого не зрозуміло.

Добрий день я написала шо робить коли в кози вімя наливається а сама вона за цапами як узнать чи кітна вона

Доброго дня. Прослухайте ворушіння козенят з правого боку знизу біля вимені. А чому ви вирішили, що коза за цапами? Може вона до пологів готується?
Цапи в господарстві є, чи були? Чи може чужі цами могли мати доступ до кози?
Ще можна визвати спеціаліста з УЗІ. А можна просто підготуватися і почекати, може народить вам малих.

1 лайк

В мене есть цап і вона постояно кричить і хвостом митиляє

Не знаю щодо вашої кози, на місці видніше.
У мене був випадок що перед самим окотом коза прийшла в охоту:лементувала, хвостом вертіла, навколо козлячогозагону бігала. Півдня мені мізки виносила, ніяких признаків окоту не було , я вже вирішила що вона прохолостила, а під обід народила козлика. Якийсь такий був викид гормонів перед окотом. Кози вони дивні порою бувають. :thinking:

4 лайка

У меня тоже был случай, когда коза перед окотом крутила лямуры с козлами через загородку. Так что, да, ждите и наблюдайте.

2 лайка

Спасібо сьогодні дивилась на козу в неї живіт опускається і дуже вімя наливається

2 лайка