Кормление козлят из соски или из миски?

Помогите отучить козу от соски она без соски не пьёт вообще траву ест а пить только из соски как отучить?

Моя первая коза начала пить из ведра воду только в 9 месяцев. До 6 только из соски молоко. Что я только не перепробована и очень переживала за неё. Никакие методы и попытки не дали результата. Но каждый день меняла воду в ведре. Зимой на сене начала пить.

Добрий вечір думаю влітку взагалі це просто ,наші козенята після соски ,перейшли на відро ,бо жара ,як не крути пити треба ,але звісно не всі з пару кізоньками було довше ,держала у відпо мокала потроху ,навчилися .Зараз вже хлещут з Бажаю Вам трохи терпіння ,все у Вас вийде :rose:

1 лайк

Напишу із свого досвіду , як відучити козенята від сісі, соски.
У моєму господарстві, перший місяць після народження, козенята вирощуються під козою.
Перший тиждень дітки постійно з мамою. Козу дою два рази, через 12 годин, те, що залишилося після козенят.
З другого тижня починаю відсаджувати дітей від мамки. Спочатку на одну годину. На другий день на дві, і так до чотирьох годин.
Дійшовши до чотирьох, на другій день починається відсадка на два рази по чотири години.
Коли козенятам є три тижні забираю дітей від мамки на усю ніч.
З цього часу родичі живуть окремо, в сараї, тільки чотири рази на добу пускаю під вим’я поїсти молока. На вигулі всі разом, але їдять тільки у сараї, в час який зазначений у розпорядку.
Таке утримання дуже гарно себе зарекомендувало. Мами і діти не мають стресу відлучення, поскільки первинні інтервали є короткіми і великої моральної шкоди не дають. А коли час подовжується то звикання вже є . Та приходить відчуття, що " скоро побачимося".
З місяця до часу " місяць і три неділі" - це найкращий час відлучення від вимені. Саме тоді козинята переводяться на соску. Майже всі беруть її відразу, хіба що декому приходиться закривати очі і силоміць впихати соску до рота. Але коли потече молоко - проблема вирішена.
Але соскою я користуюся не довго, рівно стільки, щоб козеня звикло, що тепер мама Я. Бо у два місяці козенята повинні пити вже з миски. Помітила, що на більш пізньому сроці усе затягується і є випадки повної неможливості даного дійства.
Усе це я описала для того, щоб стало зрозуміло, що самим найкращим часом для будь якого переходу та відлучення є строк до двух місяців. У більш старшому віці козенят стають впертими і менше піддаються нашим " бажанням".
Це мій досвід . Якщо хтось не згоден, то я не претендую на правильність. Але можливо комусь це допоможе і полегшить життя.

5 лайков

А я повністю випоюю з соски. Досі не було випадків неможливості відлучення. Зазвичай, малявки самі просто перестають приходити на годування.

1 лайк