И у нас за какашки возмущаются, особенно за коровьи. Я пока молчу, создаю вид что не слышу.
Відповідаю - я не “лукавлю” Мені сенсу немає. Я не староста села, не з вашої тергромадине ваш конкурент, просто пояснив вам моє бачення загальної проблематики прогону тварин громадським місцем. Якщо моя відповідь не співпадає з вашими планами це не значить що ви не можете робити як хочете, я просто намагаюсь вам допомогти щоб ви зрозуміли де у вас може виникнути проблема. І це може бути не сварка з сусідами а позов і відшкодування чималої суми на благоустрій території.
Як робити вирішувати вам.
На цьому мабуть цю тему я закрию.
Михаил, скажите пожалуйста по этому вопросу,может что-то известно Вам.
Это не касается никакого прогона или выпаса. Вот цветочки за пределами двора у некоторых “разрастаются” до неприличных размеров, далее там образуются кучи песка или щебня для своих потребностей или прицепы тракторные ставят… И проезжая часть уменьшается… в частности для пожарной машины если не дай Бог кому-то придется… а за сорванные ребенком цветочки у их двора за забором свирепые “тёти” вылетают бить и ругать детей…
Є приватна власність в межах визначеної кадастровим планом ділянки. Є комунальна власність - наприклад вулиця, тротуар, зелена зона. Паркан може бути не на межі власності але в 99% він якраз там. В такому разі якщо шкоду завдано майну за парканом - ви відповідаєте перед громадою, при цьому збитки мають бути дійсними. Тобто громада щось зробила (посадила квіти, прибрала тротуар) а ви цьому завдали шкоду.
Якщо майно на землі громади належіть третій особі то теоретично вона зможе доказати що збитки завдані громаді, але чи громада буле подавати позов, якщо це майно не її і чи зможе доказати дійсність збитків це питання.
Коротше - якщо квіти за парканом знищені вами і це не квіти висаджені сільрадою ви можете заявити що це ви так по своєму обустроюєте громадський простір )
І при цьому ви відповідаєте не перед особою що посадила квіти а перед громадою
Прошли мы с представителем отдела благоустройства поселка по предложенному им маршруту. Постоял, помолчал, сказал “Ходите где ходили.”
Вот не понимаю я чего вы тут разошлись, ходите где хотите и не обращайте внимание. Вон есть видео, где в частном секторе Киева коз выпускают в спальный район и ни кто нечего сделать не может.
доброго дня.
гроші на картці (пенсійній також) це все рівно гроші, тобто один з видів майна.
коли особа помирає, спадкоємці отримують майно за заповітом або за законом.
коли нотаріус відкриває спадкову справу він здійснює заходи щодо встановлення майна померлого, в тому числі і стосовно грошових коштів на рахунках.
коли здійснюється розподіл спадкової маси то кошти на рахунках включаються до неї і розподіляються між спадкоємцями
то ж не переживайте
читати - цивільний кодекс розділ щодо спадкування та інструкцію з вчинення нотаріальних дій
@Tytar Михайло спасибо за вашу волонтерскую помощь форумчанам!
Не обращайте внимания если кто слегка “заводится”, когда ему не нравятся ваши ответы - народ на нервяке. Форумчан же прошу с максимальным уважением относиться к собеседникам в подобных темах и уважать труд и помощь волонтеров.
Дякую, ви мене заспокоїли, а то народ що тільки не придумає
Михаил @Tytar , хочу поблагодарить Вас за оказанную помощь в вопросе автослусая моего сына на мотоцикле. На днях состоялось последнее заседание, где его иск был полностью удовлетворен. Единственное, что пока не решился вопрос со страховкой, так как они свой вердикт выносят почему-то только после решения суда.
Большое Вам спасибо!
Михаил, здраствуйте!
Подскажите, пожалуйста, такая ситуация:
Мы сделали навес для сена и машины на расстоянии 80 см от соседского забора. Навес держится на забетонированных столбах . Крыша из профнастила, бока сенника - наполовину из шифера, наполовину закрыты баннером. На машину - только крыша. Считается ли он в таком случае капитальным сооружением и могут ли соседи обжаловать эту постройку ?
Щодо визначення капітальності будівель
Визначення терміну “капітальний об’єкт будівництва” у чинних будівельних нормах відсутнє.
Класи за капітальністю визначаються для житлових будинків з терміном служби 30-150 років залежно від якості житла та наявного інженерного обладнання згідно з Єдиним класифікатором житлових будинків, затвердженим наказом Держбуду від 30.09.1998 № 215.
Згідно з п. 1.6 Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, зареєстрованого в Мін’юсті 28.01.2003 за № 66/7387, “не підлягають реєстрації тимчасові споруди, а також споруди, не пов’язані фундаментом із землею”. До тимчасових належать споруди, призначені для забезпечення технологічних потреб у період будівництва та відображені як тимчасові у проектно-кошторисній документації.
У Правилах розміщення малих архітектурних форм для здійснення підприємницької діяльності, затверджених наказом Держбуду від 13.10.2000 № 227 та затверджених у Мін’юсті 27.10.2000 за № 755/4976, подаються такі визначення:
- "мала архітектурна форма для підприємницької діяльності - невелика споруда, яка виконується із полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без улаштування фундаментів;
стаціонарна мала архітектурна форма - одноповерхова споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей площею до 30 кв. м - кіоск, одноповерховий павільйон тощо.
тримайтесь позиції що це тимчасова споруда на період … тим більше ДАБІ зараз не працює, а повноваження по визначенню капітальності тільки у них.
ну хіба що йти до суду та призначати експертизу, … щоб що? зобов’язати вас прибрати споруду? навряд чи у вас є настількі завзяті сусіди
Спасибо Вам огромное
То только соорудили и начались претензии Я волновалась, что столбы забетонированы и это может стать поводом заставить нас это сооружение убирать.
Хотя на самом деле мы им ничем не мешаем, у них самих навес прилегает к забору и стек воды по крыше выходит в наш двор - так это их не смущает.
Еще раз спасибо, теперь я спокойна
ну так і розслаблятись вам дуже не треба забетоновані стовпи такі можуть бути розцінені як фундамент капітальної споруди. але! це визначає не ваш сусід і не ви а експерт. а ви просто тримайтесь позиції що це тимчасова споруда.
право України - довго, дорого, муторно!
кожна палка має два кінці - сусід вколупає пятиметровий паркан перед вашими вікнами і скаже що це тимчасова споруда. і ви будете в такій само ситуації. так що відсутність регулювання і процедур це і користь і зло
Це може мати назву стовпчастий фундамент
Надеюсь, до этого не дойдет
Всем спасибо за помощь )
А чем оно им мешает?