Клуб шанувальників нубійських кіз

Саша, да, именно такая табличка мне интересна - спасибо большое! Не совсем понимаю какте показатели показаны в горизонтальной строке. И измеряем только холку?

Ирина, я поэтому и спросила про возраст. Мы своих козлят с 10 дней приучаем к зерносмеси, + молоко + сено (или трава).

мне у козы нужен развитый рубец и нормальный темп роста :blush:

3 лайка

Таня, спасибо! Это тоже интересно - посмотреть насколько отличаются показатели!

Ира, по таблице выше исправила свое сообщение

1 лайк

ага, наверное так и есть.
Эх, мой пока маленький - жду 4-х месяцев :slight_smile:

1 лайк

Да, мои также с первых дней имеют доступ к зерну/кк/сену и начинают жевать уже с недели-двух. Нубийчик тоже активно кушает все это. Но по молоку, видимо, не дополучает немного. Так как в остальном разницы в содержании с предыдущим хозяйством я не нахожу. Планирую кормить молоком как минимум до 4-5 месяцев.

2 лайка

Наведу приклад на своїх нубійцях, у мене зараз на даний момент їх 2, одна гарна, вуха горбина усе є, перший окот, на піку 3 л молока зараз 2, поки тримаю любуюсь подивлюсь що далі буде з неї, друга привозна з Чехії, висока довга, голова не гарна довгувата, першим окотом 4 літра молока, потім зменшила і літом знов 4 л, з її молока я роблю з 6 літрів 1 кг твердого сиру зимою, я вушками натішилась, хочу молочності. Далі дівчата писали про набійське молоко дітям: моїй дитині зааненської більше підходить, нубійське жирне, у дитини від нього запори, а козлята інша річ ростуть вони гарно на нім, нубійські козлята їдять багато тому їх легко перегодувати молоком, вони на вигляд худі довгі, але важкі, це нормально, досліджую далі, а ще зараз шукаю козлика нубійця, у якого мама дає не менше 5 л молока, може й знайду

10 лайков

Вітаю Світланка, 4 літри чудово, але і 3 не погано. Досліджуй і розповідай, дуже цікаво :+1:
Я про жирність тоже задумуюсь, в цьому році мене кріпило від моїх %, думала може мало води пила, похоже все-таки жирність.

1 лайк

Оля я зааненок тримаю для дитини, і молоко питне і стабільність, взагалі я люблю усіх своїх кіз, не має різниці який у кого процент, але й недоліки бачу, тому шукаю ідеальних женихів для них

3 лайка

Діти кращі за козенят. Тому потребують молока, схожого на материнське. А значить досить ріденького, з невисоким жиром та білком, але достатньо солодкого молока.

Саме так, це потрібно враховувати при роботі з клієнтами. Діти, ослаблені люди, з зайвою вагою - їм нубійське молоко ні до чого.

3 лайка

Вік живи, вік учись…
А я якраз і не прдумала про фактор надмірної жирності… Цей фактор безумовно треба враховувати - в певних випадках це погано, а в інших - прекрасно!
У мене росте одна 50% нубоальпійка Смолка від @svetlana_fomina_2013 - думаю, вона даватиме не таке жирне молоко і мої домашні не розжиріють😜
Світланко, а що там з молоком було у її мами ?

От і я вже жирністю заморочилась, а потім згадала що то саме було від молока простих кіз. Певно в моєму випадку треба просто більше води споживати.

1 лайк

Оленко щось Ви наплутали, бо від мене у Вас кізочка Лара 81%, а в її мами молоко жирне і солодке

1 лайк

Света, У Олены козочка от Персик?

Так кізочка від Персик Лара 81%

Лена, молоко у мамы Смолки было средней жирности, я не измеряла, но пилось легко. Что выдаст Смолка от нубийца папы сложно сказать. У меня была 50% дойная нубийка - особой разницы по сравнению с молоком моих зааненок и полузааненок я не почувствовала. Молоко чистых нубиек пила, никакого дискомфорта не испытывала. Но я люблю молоко, переношу его без проблем что козье, что коровье. Правда коровье, по понятным причинам, уже давно не пила.

Читала и слышала много разного относительно целебных свойств именно нубийского молока. Но в научной или околонаучной литературе такую информацию не встречала. Но себе хочу нубийку именно для молока. И если это молоко смогу пить только я - ну и славно, мне больше достанется :wink:

6 лайков

Та пється воно легко і солодке і смачніше за будь яке що я поки що пила, жирність то не означає що там жир плаває і воно дуже плотне. Це проявляється потім, коли шлунок перетравить.
Я ще цей рік подивлюсь якщо Бог дасть буде першокотка 70. Як молоко піде.

А молоко простих кіз часто теж має високий жир :slightly_smiling_face: Я вже розповідала - одній клієнтці продавала найкраще (найжирніше і найбілковіше) молоко від 50% зааненки. І через кілька тижднів у пятирічної дититни почервоніли щічки. Тому жирне і білкове молоко добре для приготування сиру. А для пиття і лікування все ж таки краще рідке молоко.

3 лайка

Читаю и не знаю что написать,а напишу как есть!Моему Платону 4 года.Уже год пьет каждый день молоко наших нубиечек.За этот год не было ни разу проблем ни с кишечником ни ещё с чем то,а выпивает в день не меньше литра,и без молока спать не ляжет.Но ко всему этому за год,у нас ни разу даже соплей не было,не говоря о других болезнях типа бронхитов и орз.Но плотность молока такая,что манку сварить не реально,не разваривается.Каши варю,приходится разбавлять немного водой.А так пьет с печеньками не разбавленное,и ни каких проблем ттт.

12 лайков

Здорові діти можуть пити що завгодно. Але потрібно памятати, що коли людина шукає молоко для лікування дитини - то явно дитина не зовсім здорова.

5 лайков