Камерунский карликовый козёл третий день не ест,как парализован,не встает.Очень похожемна инсульт.Врачи разводят руками .чем помочь животному?
Ви надали дуже мало інформації.
Яке утримання, як годували, як почалося? Температура у тварини яка? На кліщів перевіряли? Хвощ присутній у сіні/траві?
Які ще симптоми присутні? Жуйка є, рубець працює?
Одразу раптово відмовився їсти? Воду п’є, ковтати може? Лежить на боці, чи як зазвичай кози лежать?
Началось с того,что козёл стоял,как вкопанный.Потом добавилась потеря зрения.Темп5ратура в норме.Ни поноса,ни рвоты,ни пены.Голова,как парализованная,не может ее держать.Воду слизывает языком,жевания нет .Кололи ношпу,тиамин,дексаметозон,ставили клизму.Улучшений нет
Содержится в вольере,питание в основном зерно,траву мало ел,только то,что ему нравилось.Отравиться нечем было.По поводу клеща,не знаю.Врач смотрел,ничего не нашел
Лежит на боку,мы его переворачиваем,он сам не может.
Яку дозу тіаміну кололи і скільки часу? На дорослу тварину потрібно 5 кубиків не менше 3 днів.
Це скільки?
Челюсті розжимаються? На всяк випадок обслуговуйте в рукавичках, особливо при контакті зі слиною.
Як це, а сіно? Яке зерно? Яка кількість? Скільки трави з’їдав за добу?
Скоріше за все ви загнали тваринку в глибокий кетоз, якщо годування самим зерном. А після кетозу можливо ацидоз.
Я би відмінила все зерно, якщо він ще щось їсть. Можна робити відвар сіна і напувати через соску, якщо зможе смоктати. Крапельниці з реополіглюкіном. Можливо, тіотріазоліном. Обов’язково катозал, або, краще, стимул. Або в крапельницю, або в/м. Гепавікел.
Масажувала всі м’язи, щоб не було атрофії.
М’якого сіна, як тільки зможе жувати.
Ще потрібно виключити правець і сказ, піроплазмоз. Але, це менш вірогідно, якщо у вольєрі. Хоча, з травою можна занести.
Ще краще, напишіть, або зателефонуйте компетентним ветлікарям. Наприклад, Вадиму Прядко. Він надає платні консультації.
Тиамин укололи 4 мл.А потом вычитала,что колоть по 1 мл.Попробуем увеличить.У него постоянно было сено ,он его не любил, наверное.Ел,но очень мало.
Температуру измерял врач,была 38 ,7
Челюсти были спазмированы в первый день.Потом отпустило
Спасибо большое за консультацию. Попробуем через соску что-то дать.Он не ест, воду лижет,из шприца немного попил глюкозы с водой
Я так понимаю,что столбняк только через рану .Не было ран.
Так, через рани, але це можуть бути непомітні подряпини.
Я би, взагалі, не один тіамін колола, а комплекс з підвищеним вмістом В1 та В6. Добре працюють при неврологічних проблемах.
Тіаміну 1 мл у разі проблем з руйнуванням тіаміназою дуже мало (хвощ, наприклад, або мікотоксини). Тому колють по 5 на дорослу середню тварину.
До речі, про мікотоксини. Не могло бути зерно заражене пліснявою, або ядохімікатами?
І зверніть увагу на препарат Стимул. Він краще за катозал працює, важливо для підтримання життєдіяльності. Ну і вливання людського реополіглюкіну не завадить, там амінокислоти.
У нас зерно едят еще курица с петухом,у них никаких симптомов нет
А зерно яке? Хоч не пшениця?
Зерносмесь:пшеница,семечка,кукуруза.
Добрый день!сегодня начали лечение,немножечко лучше стало в том плане,что сам пьет из банки,немного шея стала послушней,глаза стали реагировать, но на ногах не держится.Сегодня заметила,что появились выделения из носа зелёного цвета.Не знаете,что это может быть?
Який характер виділень? Трохи прозорі, схожі на подрібнену траву, чи жовтувато-зелені замутнені, наче соплі?
Я би вколола антибіотик, амоксициллін. Можливо, інфекція.
Заварюйте йому сіно. Нехай хоч відвар п’є. Це майже замінник самого сіна, потрібні поживні речовини.
Зеленые, как гной,но вроде как прозрачные.Попоила отваром из сена,что-то забулькало внутри.
Забулькало, тому що в рубці немає нічого, напевно. А рубець працює? Якщо ні, то масаж потрібно робити.
Як він відвар п’є, в охотку, чи насильно запихаєте?
Гній не буває прозорим. Маємо надію, що то просто слиз.