Как правильно посеять козлятник на 20 сотках?

Відписую - розказую про свій козлятник :wink::grin:
(Як я його сіяла є розказано трошки вище у цій темі)

Мене трошки здоров’я підвело і забракло сил і часу щоб його рихлити, полоти чи сапати… Пишу як є і покажу… Він у мене можна сказати що покинутий на виживання…
До батьків я ще не їздила, фото не маю. Батько говорив що підріс добре. Є різної висоти рослини від 15 до 40 см. Грунт ми не розпушували- росте сам, як може… Я так і не вирвалась туди до цієї роботи…

А тепер найцікавіше, про мою “експериментальну” грядку козлятника. Він теж не був прополений. А так, як я там в грунт додала перегній то від рясних дощів бур’яни виросли суцільним килимом… І у нього вчора зранку був ось такий вигляд…

Але вечером перед цим дощ гарно все підлив і вчора зранку була прохолода, то я вирішила скосити бур’ян той що вище від козлятника… З надією що навіть якщо пошкоджу десь його, косою чи граблями, то без сонця він не згорить, а відновиться. І козам в неділю буде що їсти дати. Отже, вирішила і зробила…)

І тепер, найцікавіше. Тепер я впевнена на 100%, що інокуляція ( бактерії і обробка ними насіння) є дуже важлива в нашому регіоні. При повністю рівних умовах на моїй невеликій грядці я побачила очевидну різницю в рості рослин… Невеличка частина ( приблизно 2м ×1м) де я встигла загорнути оброблене насіння без сонця, так як і мало бути - підріс козлятник набагато краще аніж на решті грядки. ( хоч обробляла вже навіть недійсним розчином бактерій, з запізненням)
Ось який його ріст.
Нічого кращого від рукавиці не було під руками, щоб сфоткати на фоні для порівняння висоти рослин.)

А решта козлятника виглядає ось так…:cry:
Але буду надіятись, що він таки виросте…

І для порівняння, грядка еспарцету посіяна в той самий день. Але він без перегною. Там попередник люцерна, і я не знала чи точно будемо її фрезою різати.

І тепер розмір еспарцету - на одному рівні із козлятником ( тим, що вчасно був загорнутий у землю)

Тому, я думаю що інокулянт для козлятника треба використовувати обов’язково, щоб не ризикувати і не трудитись, а в результаті без винагороди… Добре що він тепер є в Україні і можна купити без жодних проблем. І дотримуватись усіх рекомендацій по розведенню і нанесенню на насіння і правильного висіву у грунт…

У мене вийшло оттаке, така я хазяйка із бур’янами) :person_facepalming::wink:

2 лайка