Хутір Семиділки

вот рекомендуют какие сборы сеять:
1 Состав:
Клевер ползучий - 10%
Райграс пастбищный -70%
Овсяница луговая -20%

2 Состав:
Клевер ползучий - 10%
Райграс пастбищный - 90%

А вот например пишут комбинированная трава,тоесть пасти можно и на сено
Состав:
Райграс однолетний - 67%
Клевер ползучий - 3%
Райграс пастбищный - 16%
Овсяница луговая -14%

4 лайка

У меня последний вариант, сурдоперевод телефона))). Добавила еще сурепицу и овес, было немного семян

2 лайка

Ну, тоді, Інно, Вам не завадив би такий, як наш мобільний вулик. Наш приблизно 2,8 х2,2. Вміщає 14 сімей по 16 рамок, тепер чоловік каже, що можна і по 20-22 рамки було б поставить. Одноосний. Зроблений з сухої осики на рамі від старого причепа. Але простіше купить стругані дошки з пазами, як для підлоги. на пилорамах і в будмагазинах обрізків коротеньких дешевої некондиції -море. Легковик тягне причеп і ставить, куди ми хочемо. Після паски вивеземо на рапс за 20 км в глухий хутір, а привеземо аж після соняшника в середині-кінці серпня, аж з третього місця. У нас маленький город. Разом з хатою 9 сотих але кози і бджоли не заважають. Допищу, як попораю рогастиків і ква-ка-ка-ків.:grinning:

3 лайка

А не боїтеся, що вкрадуть таку красоту, якщо вивезете далеко? У нас із двору алкашня повитягує все, що не поховали, а залишити на полі - точно не знайдеш потім. В нас , бувало старі відра крали, Колись подовжувач електричний згорів, покинули на ніч на дворі, вранці вже не було. І це ж треба, як його вночі можно розгледіти на землі. Забор шлакоблочний, ззовні не видно нічого. Це хіба що, перечепився крадій, коли по двору лазив.

1 лайк

У нас у дворі Рекс:scream::wolf: Поки його не було, то теж лазили харроші хлопці. І ті, що треба, знають, що у дворі є я, бойова одиниця, а вдвох з качалкою ми ще нікого не боїмося. А що робить? А як вивозимо, то ставимо у хороших людей в садках, або так, що б видно було. І там двоє коліс хитро зроблені, третє - зйомне, не знаючи, що і до чого - не потЯгнуть. Вага всього до 2-х тонн. Легковик не потягне, а грузовою туди де ставимо не проїхать. Відкривається зверху теж хитро, і якщо полізуть, тільки, щоб розорить вулик, то бджоли з"їдять. :crocodile::bee:
Продовжую. Восени вулик стоїть весь час за 4 метри від козячого загончику. Торік там жили 5 кіз, і ні разу (ТТТТ) ніхто і нікого не куснув. Корито для трави розміщене буквально рядом з вуликом весь час там свіжа трава, але…
Кожен робив своє). Кози їли, бджоли з вулика різко піднімалися вгору і летіли в своїх справах. Бувало, дуже рідко, якась з бджіл сідала на траву, але кози не наскільки голодні, щоб хватать зубами м"ясо з крильми.
Сфотаю і викладу докладніше, трошки пізніше. Може згодиться. Ціню захоплення Вашого сина. І відчуваю, що і Ваше захоплення, чим зможу - підкажу.
Ще одне. Мене дуже покусали бджоли, сама винна, одкачали, але алергія є. У мене ще є спецкостюм, як у космонавта. Пришита наглухо маска до куртки і штани здоровенного розміру. З інету. Допомагать чоловікові якось же треба,) Більше нікому. І є постійно алерон, ще якісь, уксус. І мене чоловік переконав, якщо бджоли при ділі, то я їм до лампочки, ніколи їм шукать мене, щоб укусить)
Якась така я прямо геройша виходжу. Жисть така просто).

11 лайков

Посіяли на сіно-перший укіс. Трохи люцерни, по ній овес, і горох. І таке ж на “дачі”. Поки підніметься люцерна, виросте овес і горох - на сіно. Потім будемо косить люцерну на сіно і їсти зеленим. Ще ділянку засіяли овсом і суданкою. Теж перший укіс- сіно. Суданка потім на зелень і на сіно. Суданка відростає до 5 раз за зелений сезон. Осінню все спасемо, що залишилося. Ще є грядка посіяна той рік восени козлятнику. Теж щось з"їмо, щось засушимо. Лугові трави возимо, як їздимо до бджіл. Чоловік вивозить мене на нічийний луг, відчипляє причеп і їде до вулика. Я за 2-3 години неспішно накошую трави, яку хочу, повний причеп. Теж щось з"їмо, щось висушимо. Пастися у нас нІде. Невеличкий горбик, бо живемо в райцентрі. Виходимо більше для прогуляться, бігаємо в міцному загоні у дворі. під зеленою маскувальною сіткою, від сонця, особливо в другій половині літа.
Наташа, витопчуть Ваші 15 соток кози на “раз” Ну, такі вони кози:dazedgoat: Що з них взять? Я б краще косила і давала їм готове. А так - то пожаль БожЕ Вашої праці. Витопчуть і за перегородкою, і перед нею. :hahaha: морока з ними.

5 лайков

Галя скиньте свій номер чи позвоніть!

Доброго дня, Галино! Чита і плакала, і сміялася. Тобі правду люди кажуть - книжки писати. Читала Люко Дашвар? То це як ти. Гарно і колоритно. Молодці, на таких хазяях і тримаЇться краЇна. Які ми схожі всі, ну,ті хто на Землі, а не над нею. Праця і відпочинок, як праця. Ні, щоб полежати , поки чоловік біля бджіл, то вона трави накосить. Це хто не знає, як це косити, та ще по сонці. У нас все схоже - живмо в райцентрі, випасу нема, хіба що занедбаний город покійноЇ сусідки, туди і ходимо потроху, добре, що межуємо. Сусідка, що стежка між нами і нею, звикла, спасибі Її, але куди дітися, живе сама, що треба -біжить. У нас ,як хто кози тримає - то це старі або алкоголіки, така думка. Та як що - біжать, дай. Ми ж майже сусіди, через гору тай уже Кагарлик. Заходьте в гості, медовухи нема, але наливочку на малині чи йошті найдемо. Чи може слив"янки? А про гриби треба темку розвити, у нас це горяча тема, пенсіонерський отпуск. Аби тільки дощ пройшов, то ми вде перевірять поЇдемо. Де машина не пройде, там наш скутерок пробіжить. Зараз на сторіночці Кози над Тікичем виставлю свою грибну добичу. Ох, нагадала за гриби,а на вулиці колотун, добре , що хоч не мороз. Дудемо дружить!

11 лайков

Галя, дивлюся, у вас теж у минулому році капуста брюссельська безголова була, у нас теж не було суцвіть. Знову насіяла, з неділі буду висаджувати розсаду. В минулому році одна капустина серед городу вимахала з мене ростом, всі питали, що то за пальма.Кури і кози їли з задоволенням. Мабуть сухо було, а полив довели до розуму тільки на кінець літа -пробили скважину, пока оборудовали. Вода не ах яка, желіза багато, тільки як технічна. Але всеодно добре, бо в крениці мало води. Сьогодні були в гостях, вгощали зубрівкою, то я,по простоті душевній, віпросила ще і самої забрівки-трави. Це ж як розростеться, скільки горілки треба !Мабуть треба ділитися, бо сама не вип"ю, а вдома тільки миші п"ють.

4 лайка

Ця капуста росла у дворі коло дороги ( Ой, двору того 9-ть соток) і сусідки посміювалися з мене, що завела “хазяйську” капусту. А я її посадила спеціально для кіз. Це кормова, висотою 1 метр листова капуста. ЇЇ є дуже багато сортів і видів. Виставляла адресу вже в темах, продублюю ще й тут, думаю, комусь згодиться. Листовая капуста. Цена на семена капусты листовой в Украине
Купить семена, семена почтой, семена Украины - интернет-магазин товаров для сада - Главная страница
а тут стаття про таку капусту http://cvetu.com.ua/index_ru.php?cat=interes&ind=991
Я дуже задоволена нею, а кози ще більше. Хороша і для голубців -тоненькі з тонкими прожилками широченні листки, і в салаті.
Ось про один з різновидів капусти кале пишуть у газеті “Рідне село”

Моя перша зустріч із капустою кале сталася ще в 1990 роках. Тоді на ринку з’явилося багато всякого насіння. Привабила незвична назва й захотілося побачити, як цей вид капусти виглядає. Яке ж було моє здивування, коли на грядці замість звичної капусти виросло щось, схоже на мереживо! Замилуванню не було кінця. Мені хотілося без зупину дивитися на кучеряве гофроване листя на високих, міцних, товстих ніжках. Кілька років я висаджувала кале в квітник, аж поки не прочитала, що цей вид капусти є їстівний.

Будучи близькою родичкою дикої капусти, кале містить набагато більше корисних речовин, ніж всі її родичі. До того ж може замінити вегетаріанцям м’ясо, бо в 200 г кучерявих листочків – добова норма білка. А ще вона є джерелом кальцію, який засвоюється краще, ніж із коров’ячого молока. Дуже добре впливає кале на зір, адже в одній порції салату міститься добова потреба вітаміну А. Важливо й те, що ця капуста є хорошим антиоксидантом, її використовують для профілактики онкозахворювань та ожиріння. Насіння капусти кале сію безпосередньо в ґрунт, і вже через 2 місяці її можна їсти. При зборі листя треба враховувати, що найбільш смачні й цінні молоденькі. У холодній воді їх можна за необхідності зберігати без погіршення смаку майже тиждень. У випадках, коли листя «пересидять» на грядці або з якихось причин не будуть з’їдені відразу після збору, їх доцільно протушкувати чи додати в суп.

Кале переносить морози до 15 градусів. Виходить, що майже до Нового року ми можемо їсти таку корисну їжу прямо з куща. А скільки радості доставляє ця краса на тлі білого снігу! Добрі емоції викликає в нас кале й у тих випадках, коли 2-3 куща залишаються на грядці незатребуваними до весни: бувало, ще зелені немає, а капуста вже починає нарощувати молоді листочки, і вже в березні-квітні їх можна їсти. Потім, десь через 2 місяці, ці кущі зацвітуть і дадуть насіння.

Алла МІШНЄВА, овочівник-аматор, Луганська обл.

Лишала стебла до весни на насіння, вимерзли. Щось не так зробила.

9 лайков

А у мене такого нема, бум шукать, завтра по дорозі загляну в насіннєвий магазин. Я туди як прихожу із списком , то вонивже знають, що буде якась заковика. А ще в тому магазині продавчиня, дружить з городом, то все каже - а в мене оце було і таке гарне чи добре, велике, цікаве, ну як тут встоїш. Посіяла капусту Мегатон, кажуть - здоровенна, хоч би побачити, щоб виросла.

2 лайка

Галя, яка неймовірна сповідь народження. Описано все так, ніби знаходишся поруч - ви майстер слова) Пробрало аж до сліз. Дякую!

3 лайка

Я її той рік вичитала в “рідному селі”. Ой, як напала на мене хотінка, а це щось страшне, облітала всі насіннєві ганделики, ніхто про таке не знає. Дехто з мене аж хіхі строїв - поїхала умом баба. Я їх часто теж ставлю в …:grin: То я в інеті знайшла, він знає все))))) посадила і дуже рада. Вона літом повільно росте (ота висока, що на фото вище по сторінці, разом з козами) а в вересні і пізніше, ох і поперла! листки як лопушища! як зелені було обмаль, то ми вже обжиралися на всі козячі ротиська.:grimacing: Низ обламували а вона вгору і в заморозки листочки викидає. На цей сезон посію кілька сортів не разом, щоб засадить знову всі площі після цибулі, часнику і.т.д. Мегатон садила величезна вродила. Було всім пожувать.

4 лайка

Дякую за добрі слова, Олечко,:tulip: Так сталося, що мені в різні часи про цей день розповідали мої рідні, те, що запам"ятала, чомусь захотілося записать. Вийшов такий коротенький опис. Думаю таке є в кожного, і кожне по-своєму цікаве, тільки не всі чомусь наважуються викласти на людський обзір. Я наважилася.

3 лайка

Привіт Галочка я вже за вами заскучала!

1 лайк

Привіт, я теж. Хочеться поговорить, дід вас обох з чоловіком теж дуже часто згадує. Розказує, як гарно все, з толком. В гості хоче. та ніяк поки що.

2 лайка

Лена, я тобі написала в почту. У тебе не висвітилося?

Мегатон і їсти дуже добра, не гірчить, навіть солодкувата, у нас вона найбільша росте з усіх гібридів, але нажаль, не дуже довго зберігається.
А от кале дуже потребує поливу та добрив? Хочеться вже посадити.

Як і всяка капуста:relaxed:. Любить воду. У мене росла між огірками, і садила шахматкою на грядці між ранньою і середньою. Ту зрізали раніше, а листова мала куди розростися, і по вільних місцях на грядках садила. то добре прижилася. Мені сподобалася, а козам

3 лайка

Вот же, была в городе сегодня и забыла купить. Дырявая голова. Главное, ходила по рынку с пониманием, что что-то было нужно)