Хутір Семиділки

Підуть козенята з хати, і підуть всі дитячі запахи) Все в шафах, але ж не будеш після кожного контрольного вильоту в сарай, приймать душ і повністю перевдягаться? Провітримо, промиєм, переполощемо… тай буде порядок. Тут головне, для доні -маму добить, щоб кози попродала. Методів не вибирають). А я одягнулася іти в люди, а тоді на секунду заглянула в сарай, до Ксени. :laughing: от і вигребла.

11 лайков

Та не тільки у Вас такі нюхачі.я відколи місця малувато.залишаю під мамками і все.Вони такі проворні,що жуть.з перших днів і сіно і зерно гризуть,холоду не бояться,та його і нема.А як відкриваю сарай,то такі гонки на дворі і сніг і мороз ніщо не мішає.Також всіх буду продавати і часу як у Вас нема коли об’яви написати.Караул повний,козенята такі гарні і вже не хочу залишати,видно таки нездорова.

6 лайков

Галинко, кріпись -ти не одна така. Мене теж “поїдом їдять” за козу. Але ми з чоловіком не здаємось.:sweat_smile:

4 лайка

Та, ну, буду я слухать, що мені мої курчата пищать:wink: Я ж розумію, що вони мене жаліють, але по-своєму. бо знають мої болячки). Покинемо, та будемо, як пеньки сидіть? Кому ми будемо нужні? А з цими козами, інтерес до життя є, а подружки які маю! Ціни їм немає. Шо ті молоді розуміють?

15 лайков

Галю читаю оце мабуть кругом так.Мамо нащо вам кози?Ми молока не хочемо,сир нам не треба,м,ясо не везить.Внучка як у нас то молоко тильки и пье,сиром закусюе.Каже дома не дають.Доросла 13 рокив,у внучка алергия на молочне.А свижина гарна але ж батькови треба допомогти ризати.Чоловик объявляе бойкот,всих жалко Та ще й на сайт полюбляе подивитись,розповидаю цикаво.Вибачаюсь на компи нема укрмови.

3 лайка

Вірочко, немає місця в сараї :roll_eyes: У повний холод не хочу поселить, перевести малючків, і вони ж ганяють по кухні, сили набираються. А в сараї тамбур метр на метр і кругом кози рогами б"ють по малих. І я ж ледача. вночі погодувала тепленьким по я в теплій хаті в душ і в люлю. А годую з сосок.

3 лайка

Ну, то й що?:heart_eyes:
Я думала, тільки в мене так) Ну й компанія нас тут зібралась :sunflower::sunflower::sunflower:

3 лайка

Галина, козлята ночью Вам спать дают? Не кричат? Я в прошлом году всех своих планировала в манеже на коридоре держать. Они в ночь как начали мне песни петь. Пришлось в сарай отправить под красную лампочку.
А в этом году решила сразу в козлянике оставлять. Пару часов просохли в доме, поели поспали, опять поели и в козлятник. У нас тоже места мало. Но я эти крики не выдерживаю. А в козлятнике сделала из кусков стола дсп коробку со входом, положила на козью подстилку плюс досыпала опилок. На стенки навешала детские куртки теплые. И за пару часов они поняли где их место. В коробке не писают, несколько раз замечала, что писают где коза делает свои дела в одно и тоже место. Козлятками не холодно. Не дрожат бегают и по козам и между козами. И что самое главное, тк почти сразу они поселились в козлятнике козы их не трогают. У меня малышы как говорится, в тесноте да не в обиде.

2 лайка

Восемь лет держали козлят в доме и возле печки в закутке.Я все боялась что им холодно.А в прошлом оставила с мамой козочку.А в этом году все в декабре 12 и сейчас 3.Оставили в сарае-обсохли и на следующий день выпускала на улицу.Все отлично.Это я Виталия Кабальеро насмотрелась ну и рескнула.И не зря.Но в сарае у нас 3 дверей-первые металлические.вторые снизу дерево,а сверху сетка и третьи одеваем на зиму-деревянные оббитые утеплителем.Над полом у нас деревянные стелажи высотой
30см ,сверху глубокая подстилка и естественно лежачки.

3 лайка

Інно, я годую увечері в 10 год. Потім вони гуртом лягають під кухонний стіл на пелюшки, стіл обвішую скатертю аж до лінолеуму- виходить затишне гніздечко). Напиваються теплого молока так, що пузаті повзають з сонними очима, сплять, аж поки я встаю. Молоко жирнюще, ситне, ніяких звуків. Якби годували кози. я не могла б контролювать, хто скільки випив. У Квітки одна кізка, але вона довго доїлася, тому молока за раз, через тиждень після окоту грам 200, а Монро випиває по 500). Букет окотилася раніше строку на тиждень, молока на трьох теж не вистачає, бо теж запустить не можна було. Це, до речі, єдине, за що я дуже не люблю своїх кіз- не можна запустить. Да, багато мороки з чистотою пляшечок, нагріванням молока до 40 радусів… Караул у кухні). Але я точно знаю, на що яке козеня піде. Одне погано, що не можу встать раніше, бо клубком бігають за мною вранці, навіть найменшенькі чеберяють , за компанію, не можна нічого зробить. Ну, і що? За тиждень підростуть, а ми придумаємо, куди їх діть, трошки, думаю підуть у добрі люди (Дай,БожЕ), та й зробимо ген. прибирання по всій хаті). Виселить зараз в сарай, в темний закуток 1,2Х1,5 м, це прирікти малят на не заслужені муки, Що з них виросте? А зараз вони прямо літають по світлій кухні, а рух це здоров"я) Читаю, що дівчата лишають козенят під мамками, Так простіше. Але в моїй практиці були випадки, що козенята, буквально вигризали шматки дійок. Не хочу ризику, мук кози з переповненим молоком вим"ям, і моїми потугами видоїть стрибаючу від болю козу. і молоко з кров"ю. Тай сарай козячий 16 м.кв. на 9-ть безприв"язних кіз теж тіснуватий.Тому поки що так. А за В.Кавальєро) то я бачила батьків, що вчили своїх синів плавать, викидаючи їх з човна посеред ставка. Виходить в нього, то й добре. А в мене -так. Поки що).

11 лайков

Оля, це гарна ідея-троє дверей. :bouquet: На всяку погоду підходящі. Візьму до уваги, як будем робить хатку для майбутніх козенят. Я виявилася просто не готова до хороших. козенят(. Не було і таких ранніх окотів. Раніше котилися в кінці березня- початок квтня. Дві кози). Козенят-на сичуги поголовно. Ніяких проблем. А тепер, дивлюся, у багатьох самі цапики. А у мене, несамохіть, кози більше "дівчачого " напрямку. Глянула якось по записах. сичужки -теж в основному кізки. А не залишали, бо за сімейними обставинами часу катастрофічно не було, та й де б я тих кізок подівала? Я дуже поважаю дівчат, які займаються перспективним племінним козівництвом, але сама не маю ні здоров"я, ні грошей, ні знань, та й фізично часу, щоб розводити таких фантастично красивих і продуктивних тваринок. У мене хороша суміш) здорових, 4-х літрових, з довгою лактацією і сирним молоком гарних дівчаток. Думаю, і такі дівчатка ще комусь потрібні, тому гляджу, як дитятко кожну дівчинку і хлопчика, мені якась копійка. а людям здоровенькі доглянуті малятка. А закалять можна і тоді, як на ніжки гарно стануть.

14 лайков

Гала то як кажуть життя заставило.Сейчас сижу и за голову берусь .только козляток 15 штук.Да еще девочек альпиечек из них -6 и 1 дворяночка.Муж никого не хочет резать.На меня ругается что много едят,резника во двор не пускает.А что делать?А когда доходит дело до продажи то резко сразу всех жаль.Я уж и в объявлении на олх писала что только в хорошие руки.А семья все растет,а места мало.

2 лайка

Оля, як любила казать моя тітонька, “ота жисть розпроклятая, заставляє”). У нас в сім"ї склалося так, що я сама вирішую куди, яке козеня діть. Три гарні цапики одразу пішли собі, бо точно знаю, що ніяких перспектив них не було. Ще буде два окоти. Дві дівчинки взяла Лєночка Осипенко, за що я їй дуже вдячна. Ще щось залишу собі. На дівчаток є бажаючі, мої земляки, трошки надіюсь, продам. А тих, кому не пощастило, я добре годую, спокійно витримую десятки мокрих простинь попраних щодня) і їхні стрибки, хоч увечері просто падаю. Нікому не довірю їх різать, бо дуже швидко роблю це сама. Двір і можливості не безмежні, а я свято вірю, що вони прийдуть у цей світ ще не раз, і їм пощастить більше. А ми, що ж, ми любимо кататися, мусимо і санки тягать). Під гору).

16 лайков

Галя можу сказати ви молодець.Розумию все навить спробувала вечером щоб не бачити одним махом зарубати курицю,щоб не бачити як чоловик мучить.Руба вин швиденько але поки ту курицю визьме,та вимостить на пеньку то вона мабуть пару раз богу душу виддасть.А дали не можу.

3 лайка

Да уж, мы вчера чикнули трех козликов. Муж пока голову отрежит разговаривает с ними. А я если разговаривала бы, не смогла бы их зарезать.

4 лайка

Трошки фоток з останніх козенят. Вони вже трошки підросли, порозумнішали, видно, що можна вирощувать на молодняк, обдерли обої в кухні і повигризали стіни, де достали, чим дуже довели діда і мене трохи до білого калєнія. Жують соломку і чамкотять комбікорм. Але стіна добріша. Одна любить спать у кутку зверху. Хоч і місця мало, зате найвище.
048
Стільці поставили догори ногами на сідушки, бо і там люблять спать. І напісять. шкоди малі( А в сідушках у мене кухонний золотий запас) А ця найхитріша).
Малий пацан а до молодих дівчат ласий)

Не коза а писанка

Такий двір величезний1 Страшно манюні.

Найменший цапик. Точна копія татка Бумера.

Так холодно а вона стрибає.

Куди б збігать, щось погризти?

Спробую іти відкрить тему з продажу козенят.

23 лайка

Шкоды манюни гарнюни! Хороших им ручек. Ну а Вы с дедом готовьтесь к ремонту кухни :slightly_smiling_face:

2 лайка

Галю, скільки там того ремонту :sweat_smile: почать та кінчить. Хороших ручок всім нашим хорошим шкодикам.

5 лайков

Галя, а темные козочки каких кровей будут.
Кто мать и откуда, кто отец.
Или уже заказаны?

1 лайк

Ларисо, папа красавчик Бумер Маринин Бабушки. Є ще його син, точна копія папіка. Ще не замовляв ніхто.