Коза сильно линяє

Шановні форумчани, підкажіть будь ласка яка може бути причина довготривалої ліньки у кози. Довга шерсть залишилась лише по хребту, залишився підшерсток. Минулого року такого не було. Зимою обсипала козу попелом з сіркою від паразитів - це може дати такий наслідок? Івермектин колола в квітні.
Як з цим боротись?

2 лайка

Галина, власоедов никаких на ней не наблюдали?

зараз подивлюсь в неті як вони виглядають і буду шукати.

Как паучки, воши… Только очень маленькие, чуть ли ни микроскопические. Но глазом их можно увидеть, хоть мне с моим зрением и тяжело.

1 лайк

Я на своей козе власоедов увидила только когда ее постригла. Не могла понять отчего шерсть клочками лезет. Потом хорошо обработала препаратом,вот каким не помню,в ветаптеке предложили. И сидела с ней,что бы себя не лизала минут 10. Потом покупала чистой водой и все. Правда коза смешная была-лысая. Но зато через пару месяцев красавицей стала.

3 лайка

Можна фото? Що ви маєте на увазі підшерсток?

1 лайк

злітає лише довга груба шерсть, а пух залишається, сьодні сфоткаю.

У тварини якийсь стресс.

хіба пологи, бо інших подій в її житті не було, ну і на молоці це не відобразилось. Порівняно з минулим роком молока, навпаки, прибавила.

Роги, копита - все в порядку? Сусідів немає? Інших кіз, собак? Що і скільки їсть?

1 лайк

безрога, копита обрізаня, їсть: трава, яблука, кабачки, огірки, ячмінь. З сусідів Пашка і Шон, у них цього нема.

1 лайк

Премікси не даєте?

Бо вони не дояться :grin:

1 лайк

Даю Катіні вітаміни, не регулярно,бо забуваю.

оглянула ретельно сьогодні Баську, ніяких паразитів не знайшла, лише перхоть під животом знузу і трохи вище по хребту біля хвоста.

Может козка из-за жары сбросила шубку?

Может у неё аллергия на витамины. :thinking:

2 лайка

ні, не алергія. Радилась з ветлікарем, так він сказав що це екзопаразити, і що я їх не побачу.
За його порадою облила козу з пульвелізатора розчином неостомазану. Коза тиждень не лизалась і лінька практично припинилась. Зараз знову біля хвоста чухається, буду знову обробляти.
Пашка і Шон теж душ профілактично прийняли. Обробила повністю сарай зі стелею і підлогою. Змивати засіб не потрібно - так сказав ветеринар.
Може комусь знадобиться досвід.

2 лайка

А на молоко цей засіб не впливає? Щось нічого не знайшла

Мені ветлікар казав що молоко можна пити, я дітям на всяк випадок добу не давала. Коза навіть не намагалась себе лизати, я спостерігала поки вона не висохла. Лише струшувалась як пес після купання.