Зиму вона жде!))) Субсидій не боїшся? Страх загубила???))))) А як серйозно, то таки да, ждем зиму. Бо ця пекельна жарота до…є
Особливо вимотує трьохденне на тиждень базарування, продаж сиру. Пів дня стою, а пів дня лежу-одхожу. А робота стоїть, жде, коли в мене совість появиться Спимо - всі вікна і двері поодкривані а в хаті дихнуть нІчим, духота адіянська.
Тільки що насміялася з своїх кіз. пів четвертого ранку, чую. мої “ромашки”
кострулями для комбікорму торохтять, ну, думаю, хазяйки мої їсти захотіли, знак подають. Вийшла до них, а вони тихенько так -ме е е,- через зуби. Стоять компашкою посеред загону. Наклала травички - чую хрупають, їдять.
Не-а! Субсидий не боюсь. Я их не оформляю, в азартные игры с … не играю. С газа перешли на дрова. Не скучно, возле печки целыми сутками с дровами танцую. Так на дровяном отоплении жара в доме. А с газовым мерзли и котел пыхтел на газу на полную катушку, и платежи в шок приводили. А козки днем в жару лежат в холодочке и есть не очень хотят, а ночью только хрумают, с 4 утра песни выводят. А под утро сон как раз разбирает )))
Доброї ночі, Галино!
Завжди з захопленням мандрую Вашою сторінкою, добре коли людина з гумором дивиться на всілякі життєві ситуації, і так колоритно описує їх.
Прошу Вашої поради, як спеціаліста, стосовно якісного меду. Нам запропонували соняшниковий мед, свіжий, а ми не знаємо який він повине бути, на вигляд трішки мутноватий, з ніжним квітковим ароматом, але бентежить післясмак кислуватий, трішки рідкуватий - на ложку не намотується, чи так і має бути?
Дякую за добрі слова, Сонечко, Міка. Завтра після обіду дуже постараюсь викласти фото соняшникового меду і описати якнайточніше з натури. Одне скажу сьогодні. Соняшниковий мед пахне соняшником, добре чути, легку соняшникову гірчинку в ароматі. кислота може бути, якщо молодий мед викачали, накрили і він тепер починає грати- банально киснути, або якась хімія. Він, як казали раніше, жовтогарячий. Непрозорий, але глибина в посудині ясна, наче пронизана сонцем, не бруднувата. Якщо Лити мед струмочком звисока, то натуральний не зразу розтечеться а утворить невеличкий горбик і розтікатиметься повільно, наче знехотя, і прислухайтесь, як тече, то тихеееесенько рипить, чи скрипить, видає наче трошки металевий звук.
Вы так рассказываете, что сразу представляешь весь процесс: и звук и вкус медка и запах! Аж укачало от удовольствия вас слушать!
Пишу то, что вижу и делаю. Немного позже фотки выставлю, отдохнуть хоцца после Киева). Я там аж дурна роблюся, од шуму.)
Обіцяні фотки меду. Боюсь, що екран дуже спаплюжить справжній янтарний колір соняхового меду. Ну, що буде. Зверху у відрі -сонях, нижче темніший колір, осідає гречка.
В маленькому відерці - торішній соняшниковий
Тут видніше
Буду рада, якщо допомогла). Запитуйте, що знаю, поділюся.
Що сховав, то загубив ти. Що віддав, то те твоє. О.Хайям
Повинен бути тягучий, він уже починає кристалізуватись.
Опишу, одну таку ситуейшен,) Стою на нашому базарі, Торохчу про бринзу, Підходять дві молоді жінки, претензійно одягнені з манікюрами на руках і ногах: Єто шо, бринДза?- спрашують) Починаю ввічливо розказувать: да, козяча, натуральна без хімічних добавок…на італійських заквасках…Одна слухає, друга - як Пилип з конопель: ще й ТАКИМ ядом!!! -закваски італійскиє, кози французкие, и где ж ви іх берьоте? Коротше, прищикнуть хотіла змії хвоста, бідненька, опозорить(
Я- жіночко, звідки ви приїхали? З якого глухого краю?
Вона- Почему? снісходІтІльно так.)
Я- солоденьким голоском- Бо всі знають, що є інтернет, і можна навіть з Африки слона замовить, то привезуть, не те, що з Італії закваски. А у вас що досі ще немає? У нас тут у всіх є.
Жінки-молочниці поряд коло мене піддакують, а дехто і сміється, а почули багато хто, бо
голос маю добрий і говорила нарошне голосно.
Підняли дівки пелени, тільки блиснули, не купивши нічого. А ми пореготалися трошки.
Можливо вивезти дєвушку з провінції, та вивести з дєвушки провінцію -не можливо).
Дякую за детальний опис соняшникового меду, да ще й з ілюстраціями. Такої інформації не знайдеш ні в жодному підручнику по бджільництву, ні в статтях про те як вибирати мед. Із задоволенням скористалися слушною порадою.
Дійсно, на сьогодні вже кристалізувався.
Не дарма про таких в народі завжди кажуть: “З села втекло, а до міста не добігло”…
А в селі ж то і закваски італійські, і кози французькі, і продукти ЕКО, якщо трішки потрудитись.
О. їх так видно). Буквально вчора, в неділлю підходить цьоця, трошки молодша від мене,
коштує халлумі -какой-то немного резіновий, бринзу з пажитніком- ой, чєм Вона у вас так ваняєт - кажу, горішком пахне, запах горіхів любите, пані? ДА.Запах арєхав люблю, а забивать козий пот гадостью некрасиво. Я же знаю, чем каза ваняєт. Нахиляюсь до неї через стіл і тихенько кажу: мадамО, поки вас тут не було, козою не воняло, ходите між людьми, то мийте хоч під руками, як під трусами не достанете. Вона ШТО? ДА? злякано так,- ну, тоді півкіла отого з горішками. Даю, посміхаюсь,- кажу - приходьте ще, буду рада Вас бачити, на здоров"ячко, смачного)
Ой, всякі є. і всяких треба. А є такі, що незадоволені - а чого кізкою не пахне? так люблю, як трошки козячого аромату є, Вибачаюся, люблять- кажу кози купаться і на чистому сплять. Городські вони у мене На другий день підходить жінка, - це у вас городські кози- питає? сусідка грецьким салатом пригощала по вашому рецепту, хочу і собі… ой. а мені наче медом по салі помазали, таааак приємнооо.
Розбери його цей народ!
Забрехалась, і не пораділа, що мої скромні знання Вам в пригоді стали у виборі меду.
О. А чому це у мене ніхто меду не купляє? Дад-пасічник піджовує потроху - дружиш, дружиш, переписуєшся, а мед стоїть! Не розстроюйте мені дідуся, будь ласка, друзі. Він так старається, бідненький. Обіцяю, “торг уместен” і забрусик у сюрпризик покласти не забуду). А мед жеее, цілі три меди і всі солодкі.
Да, Галина, умеете вы рассмешить😂, смеялись вместе с мужем. А так правильно сказали!
Лена, я на базаре недавно обосновалась). Около 3-х м-цев. До этого, конечно с хамством и быдлятиной встречалась, но моя буйная сущность никогда с ними не мирилась, касалось ли это меня, или беспомощного человека рядом со мной, не взирая на тоннаж оппонента. Как я могу допустить. такое отношение к женщинам на базаре, и ко мне лично,
продающим откровенно здоровую и очень вкусную пищу, за жалкие гроши. Это меня очень даже кошмарит. Но портить себе здоровье злостью? оно мне надо? Обпаскуджу, як свиня гарбуза, весело). та з задоволенням. И люблю, когда всем весело, на зло судьбе и обстоятельствам.
Есть бабуся лет за 80-т, очень несчастная, одинокая. Я ее выбрала своим бесплатным типа экспертом. Она себе не позволит купить, а я не могу позволить себе стоять с кирпичной рожей, когда она боязливо идет вдоль прилавка и смущенно покупает литр дешевой сыворотки за 5-ть гривен. Буду неделю пить, -говорит. Я очень прошу ее попробовать дома сыр помягче и сказать мне правду, не очень ли он пересолен, а то я здесь никому не верю. То ли я умею соврать, то ли она легковерная, то ли голод не тетка, но она только в таком случае берет, а на следующий раз говорит, улыбаясь, что не соленый и т.д. А попробуйте этот-говорю, мне кажется кисловат-? И так шефствую по-немножку. Во, добрая я какая.)
Девочки, солнышки! Делала халлуми с сухой и сырой мятой. Нашла на ютубе- с
черным перцем. Кто бы мне подсказал из более опытных сырных дел мастеров). как такой сыр идет в народ?
Вы молодец, Галина. Делать доброе ненавязчиво, чтобы таким пожилым несчастным людям не было обидно - это очень мудро, и у вас здорово получается. Пусть вернется вам сторицей.
А еще у вас острый язычек) Так здорово попускаете быдлохамов, возомнивших себя высшими людьми. Всегда с улыбкой и удовольствием читаю и хохочу, и маме рассказываю) Я бы так не сумела.
Халлуми делала недавно первый раз, еще даже сами не пробовали. У нас на рынке не продают, только брынзу и сулугуни.
Доброго дня. Галино, а можна цiни на мед. Нiби Ви викладали, а я не знайду.
[quote=“Egvel, post:337, topic:8548”]
цiни на мед.
[/quote]
Добрий день, Вікторіє. Викладала ціни, ось тут Чистий мед, Кагарлицький район - 2017
Повторю, щоб довго не шукали. Є кілька літрів ріпакового меду, і хороша суміш з гречано-соняшникового. Обидва сорти по 150 грн. за літр. + подаруночок-забрус. Якщо брати велике десяти літрове відро- то буде коштувать 1200 грн.+подаруночок.) Мед викачаний достиглим, тобто з напівзапечатаних сот. Гарантовано, що при кімнатній температурі десь у куточку запросто перезимує, якщо не буде з"їденим завчасно) Мед розфасований у великі відра, і різне процентне відношення соняшника/гречки. Прошу в листах висловлювать бажання, якого меду повинно бути більше. З задоволенням дам відповідь на будь яке питання, відносно меду.
ой я в истерике, Галина по вам сцена плачет!!!
Особенно эта фраза Пока вас не было…
Всё…
А, так це з Сердючки…)