Повезло вам.
У меня участок большой, прямоугольный. На таком участке три дома можно построить и по 20 соток огорода наделить.
Короче, куркуль я, как у нас говорят.
Про внуков думала, может домик нужен будет. Но пока, и невестки нет, и внуки не ясно когда будут.
Но куркуль уже подумал.
Напишу тут, а може нову тему організуємо.
Цікавить досвід вирощування цибулі шалот з насіння. Дочка накупила 5 сортів, так її схотілося. Банановий шалот, Тропеана Лунга, Рамата ді Мілано, торпеда жовта і просто цибуля шалот. Фірма Сонячний березень. От тепер мама вивчає інтернетний досвід вирощування ще і такої цибулі.
Нашу місцеву сороказубку не вирощую, вона якась дрібнувата у нас росла, а я люблю здоровенну, ну можна просто велику. Через розсаду вирощувала Ексібішен, Кенді, ще якусь біленьку і цибулю порей. Врожаї були хороші.
І ще питання. Планую садити грядки після суданки (23 рік, 22- картопля, 21 - буряки які невродили.) Але є можливість посадити цибулю після картоплі, там угноєно восени 23р, поливати можна. Ділянка вирівняна, сонце цілий день.
Отакі думки. Що підкажите, городники?
Я би після угноєної картоплі садила. Ми садимо по удобреному перегноєм, хоч може це і не дуже правильно.але на смак шикарна ,велика і солодка.насіння своє вже який рік. Трохи гниє, бо нічим не кропимо, але того, що вродило вистачає всім. Головне, що смак чудовий. Якось магазинну попробувала, геть не те.
Так ото ж і я не люблю магазинну цибулю. Завжди сажу багато, щоб вистачило всім.
Оля, а якщо гарбузи голонасінні посадити з одної сторони городу, а солодкі і прості метрів через 50, перезапиляться?
Надивилася у Зої гарбузи Лунга пієна ді Наполі, солодкі, і є ще свої Арабатські, і дочка якихось кашових припасла, в магазині продавали гарбузи дольками, смачні і пахучі, то вона насіння вибрала. Садимо грядку українські багатоплідні, колись Ніна Василівна ( Кізонька моя мила) поділилась. Ну і на замовлення колишніх англічан (дочка жила там рік) - голонасінні.
От тепер маю заботу - малюю город, що де посадить, щоб гарно виросло. Садить є де, 16 соток одною площею.
Ще і солодка кукурудза - щоб у різні строки посадити, і щоб поливати.
О, в мені прокинувся куркуль!
Голонасінні перезапиляються з українськими багатоплідними, кабачками і патисонами. Мускатні з ними не запиляться. Мускатні можуть помішатися ‘‘ромашки’’ і ‘‘гітари’’, а ще окремо є гарбузи з твердезним крупним насінням вони теж не запиляться з першими двома групами.тобто поруч можна садити різні групи, але не в межах групи.
В нас до сусідських кабачків було 50 м , жоден голонасінний не перезапилився
А де Ви купуєте насіння цього сорту ?
Я вже декілька років цікавлюся вирощуванням рослин ,тож перелік знайомий -такого не бачила .
А як саме Ви цього досягли ?
Я не Лада) Але буряки Лада купувала в магазині Супермаркет насіння.
Дфйсно, дуже гарні. Принаймні, раніше були. Цього року купила, але насіння вже прийшло не протравлене. І не посіяла, залишилися на наступний рік.
Щиро дякую !
Принагідно запитаю .
Чи можна давати козі шишки і листя хмелю ?
Шукала на форумі . Закваску роблять ,а от щоб козам давали ,не зустрічала . А в нас поблизу є його зарості . І шишки такі гарні …
Коза листя їсть охоче , а шишки під настрій …