Гретині гуси

Оля, а Ви не розмножуєте інжир?
Як зрозуміти що він вже стиглий?
У подруги нашої донечки є дерево. Але коли він дозрівший дівчинка незнає. Нажаль їх мама померла від раку, а дівчинка нерозуміється в цьому.

2 лайка

Чоловік розмножує. Він легко вкорінюється. Я цей сорт в Миколаїв передавала, то там родить в грунті. Ще він в Олени Kozunі є теж в грунті росте. Брали ще в Львів, але не знаю як там

7 лайков

Він коли доспіває стає мякеньким і з’являється в центрі плоду дірочка.

5 лайков

Саме так, росте. Але я не можу дать йому ради.

Зиму 21-22 інжир був на городі, закутаний в солому. Більшість бруньок не прокинулись, але від коріння пішли погони
Зиму 22-23 пережив в сараї (викопали та закутали ком з корінням у мішок).

Такий приріст з березня по липень. Плодов нема, навіть зав’язі.

3 лайка

Схоже, сухо йому. Вони страшно люблять полив по листю

2 лайка

Треба на зиму пригинати молоді пагони до землі, укривати і засипати землею. Я поступово пригинала пагони осінню - просто клала старі скати зверху на верхушку. Потім, коли вони трохи привикали, здвигала скати ближче до середини пагона. Коли вони вже лягли на землю, вкривала мішками, придавлювала шлакоблоком посередині пагона і засипала землею. Зимували так добре і плодоносили. Зараз в Харкові кожен рік відростає і взимку вимерзає( бо нікому вкривати) інжир турецький коричневий.

5 лайков

Іще - інжир дуже любить воду і зі слабим поливом плоди вянуть і втрачають смак.

4 лайка

Сьогодні зняли такий плід з великого куща.

Там, до речі, видно ту дірочку, про яку я писала вище.

10 лайков

Сьогодні кавунчика зняли. На своїх коренях, своє насіння. Але розсадою і під дуги зі спанбонду спочатку.

18 лайков

Олю, який сорт? Скуштували, смачний?

1 лайк

Це хтозна яке покоління Леді або Кримзон Світ. На смак непоганий, солодкий, але якби потримали ще з тиждень був би солодший.

4 лайка

Зав’язь якраз є. В пазусі листка

6 лайков

Врожай з великого, який в грунті росте. Вага більше 2 кг. Але це ще початок. Зав’язано багато

17 лайков

Дивні такі плоди) Соромно зізнатися, але ніколи в житті не куштувала, і якось чуднО мені їх їсти. Хоч всі і вихваляють. Потрібно привчатися змалку, напевно.

Це я брала до Львова. Він у нас зимує на веранді, потім виношу на двір. Але я мабуть задовго його дома тримала, він почав випускати листя і зразу плоди. А потім вони позасихали і облетіли. Щось я роблю не так.

1 лайк

В горщику обмежений простір і може бути нестача вологи. В мене 2 рослини в великих відрах. То в них коріння проросло через дірки. Минулого року підкопали його і так зимував горщик з бородою. За весну він приріс до землі отже живлення посилене. Поливали по листю, вони це люблять і зверху теплиця. Яка дозволяє рости при вищій температурі і без холодних ночей. Якщо є теплиця спробуйте туди виносити. В Києві в мене один на балконі лоджії теж родить

6 лайков

Я їх років в 10 пробувала на Кавказі. Так що, привчена змалку :smile:

3 лайка

Мені свіжі не сподобались а от варення смачне

1 лайк

Я обожнюю інжир.
Особливо синій.
Люблю свіжий, в’ялиний, сушений, у варенні, цукерках .
Але не можу придумати де собі посадити. Мені залишилося ще зимовий сад зробити і все - спати можна не лягати.

9 лайков

ІНЖИР! це така смакота, особливо не перший урожай, а другий.
Свіжий, в’ялений, у варенні, цукерках!
а ще у м’якому сирі під назвою ЛЯ Фігу!!
Це щось!

3 лайка