Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

В нас яр, лісосмуги, та аби було кому пасти. Поки карантін у школі був, доки і пасла чи припинала, а зараз на роботу в школу вийшла, то до обіду на сіні/зерні, а припинаю на траву після обіду годин на 4 не більше. В ліс тепер підемо на вихідні аж

2 лайка

Хочу промоніторить тему електропастуха
Бо землі маю гарні, багаито, а заборів немає ніде. Накупить сетки рябиці метрів хоч 500 ніяких грошей не хватить.

1 лайк

Електропастух не погана штука. У Ані @Ganna_Delyamure і у Каті @eka82 є. Спитай у них. У Каті я бачила його у дії. Гарна штука, але у нас його ніяк не задіяти. Ніде.

1 лайк

Наташа, якщо хочеш, смородини тобі відкопаю, не дуже здорова, але й не дрібні нормальні ягідки. Ще можу малини і агрусу

2 лайка

Якщо можеш , то давай. Малина не треба, а агрус можна, але не багато 1—2 якщо є.

1 лайк

Адресу мені напиши в ПП, краще укр

1 лайк

Зробила сьогодні фото вим’я своїх козочок. Радують вони мене. І так тішить, що праця наша себе виправдовує.

2 лайка

Ви уявляєте як вивести пастися кіз, які зовсім не випасалися. Але ситуація із сіном катастрофічна,а трава така, що ще не накосиш, а козі пощипати є що. Вирішили ми з чоловіком таки хоч трошки повипасати їх навпроти нашого двору.там ділянка в 15с пусткою стоїть. Ну що сказати? Лише день (2 рази) біганини. Чи то ми за козами чи то кози за нами, але вчора ввечері і сьогодні вранці вже самі виходили і заходили назад (хоча із заходом назад взагалі проблем немає).

Дітвора тую облюбовала.

Всі паслися і дорослі і малі. Та й сьогодні по молочку помітила прибавку.

30 лайков

Які на сонечку фото класні :heart_eyes:.

2 лайка

Доброго всім дня. Вихідні дні у нас були дуже насичені. Вилупилися у нас курчата в інкубаторі, тепер граємося. :hatching_chick: :baby_chick: :hatched_chick:

Квітка (мама Лаури) вчора народила нам двух козочок. Окіт пройшов гладенько. Козочки 3,600 та 3,700 кг з розкішним кольором - білий із золотим відливом. Козочки виходять 41,75% нубозааненки. Чоловік сказав, що якщо не продадуться, то однозначно лишаться вдома, краще тоді когось із дойних продамо, хоча кого- це питання. :thinking:

А ще привезли вчора ми двох поросяток. 75% мангал і 25% в’єтнамська. Їм вже по 3 місяці, приблизна вага 25-27 кг. Питання чим кормити не стоїть, а от скільки (раз, об’єм їжі)? Поділіться досвідом.

13 лайков

Все, знайшла. Наш форум безціний. Тут є відповіді на всі питання. :heart_eyes:

3 лайка

У нас вчора Липа народила одну козочку, 4,600 кг. Красуня. Окіт пройшов без нас, сама впоралася.

Ну от як вгамувати свого хом’яка? Козочки одна краще другої, а мамки…мамки теж дуже молочком радують. Первокотки поки що дають 2,500 л молочка, а ті, що другим окотом: Лаура 4,000- 4,200 л, Гертруда- вранці 2,000л потім дві дочки її під нею цілий день і ввечері 0,200- 0,300 л молочка. По Квітці ще ічого не можу сказати, тільки окотилася. Лишилася ще одна, Глаша. Дату окоту не знаю точно, але до 15.05 точно. Хоча вона нам вже пару тройку днів робить нерви. То пастися не хоче йти, то лягає у такі місця лежати де ніколи не лягала, то підстилку гребе. Бачу, що їй важкувато, але голодні ямочки ще не видно, живіт ще не опустився, хоча вим’ячко налила вже гарно.

18 лайков

Наташа поздравляю с приплодом,на молочко и сырочки.Вам в этом году с козочками везёт,мамы козы стараются угодить хозяйке.У меня пока только одна коза девочку подарила,а то семь козлов.Но впереди ещё два окота ,надеюсь на девчат- первокоток.

3 лайка

Это- да. Даже и не знаю с чем это связано. Кто, что или за что компенсирует. :stuck_out_tongue_winking_eye: в прошлом году козлов было больше. Год на год не приходится. Только очень жалко, что приходится постоянно количество голов в стаде контролировать и кого то продавать, а кого то… сарай и возможности не безграничны, к сожалению.

1 лайк

Кожного дня пасемо зараз козочок і любуємося, які ж вони всі класні. Але скоро мабуть кінчаться наші прогулянки бо почали вже сусіди де не де садити городи і пройти на пусті ділянки буде не реально. Будемо косити та накладати у кормушки. Хоча процес випасу це такий релакс що я й уявити не могла.

32 лайка

А це наша Глаша, остання беременяшка. Чекаємо її окоту.

Походить трошки, а потім лягає і пасеться так.

24 лайка

Это действительно расслабляет и можно присесть отдохнуть в тишине, под хруст поедаемой травы. А летом можно и вздремнуть :sleeping::wink:

3 лайка

Релакс?) Это у кого как. Если пасешь в лесу еще можно присесть. А если пасешь на полоске в 15-20 метров шириной и со всех сторон огороды, то так нарелаксируешься, что ноги отваливаются по приходу домой.

5 лайков

Э, нет, это не для наших коз. У нас почти как у Инны

Нужен глаз да глаз за ними, но удовольствие все таки получаю.

3 лайка

И у нас это постоянный дозор, напряжение и контроль и не из-за козочек, а из-за “адекватных” владельцев собак,которые пёсиков выгуливать в лес всё чаще стали выводить,потеплело… Карантин… Намордники и знание команд отсутствуют… Чаще всего пасу сама,без подмоги. Пару коз есть,что собак не боятся,сами к ним идут,а что у чужой собаки на уме никто не знает… вот и заходим в непролазные хащі… Трудно с мелкотней справляться и вот даже не представляю как с большим козлом справиться можно если наступит ЧП на выпасе и кого-то куда-то надо будет экстренно увести от греха подальше… Так как даже моего карликового защитника надо чуть ли не лебёдкой от больших собак тянуть,таки рога ему не помешали бы.

5 лайков