Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

Да уж, у Тани @KozaMimoza тоже были проблемы с собачниками. Жутко и страшно. У нас таких нет. У нас самый страшный враг это чужие огороды. Ну еще громкие звуки. Козы не приученные к выпасу с детства, всего пугаются. Пытаюсь это контролировать, но это у нас не надолго. Начались огороды, будут сидеть в вольере и есть накошеную траву. Хотя на выпас уже просятся.

6 лайков

Это они быстро понимают, что на пастбище хорошо и начинают требовать

5 лайков

І молочка після випасу додається гарно.

1 лайк

Я своих на колышке привязываю, в обед на новое место перевязываю, всегда напасались и домой шли хорошо. Сейчас решила, вечерком, когда забирать домой, буду по часику еще выпасать. Им это так понравилось, что теперь на привязи не очень-то и пасутся, ждут меня, когда отпущу пастись- разбаловались. А трава сейчас шикарная там, где привязываю.

4 лайка

Это они быстро :joy: :joy: :joy:

3 лайка

:joy: :joy:Точно Инна вы сказали,я прям себя увидела,только и молю чтоб ещё немножко трава нормальной была и можно было по близости всех прибивать на привязь,но знаю что скоро ударит жара и буду я бегать за своими козками по посадкам и неустанно следить за каждой козошкодой.Господи мне почти …ок ,а я все ещё бегаю как шестнадцатка :see_no_evil:.Когда же я стану степенной и буду вести себя подобающе возрасту? Наверно пока у меня будут козы,то …никогда :laughing:

15 лайков

Девочки, милые, как же вы мучаетесь без нормального поля для выпаса. Мне аж стыдно, что я могу своих (а их сейчас 31 нос) вывести и сама прикорнуть на стульчике. Козюши все хором ходят: отошли - подошли, проверить на месте ли я, опять отошли - подошли. А если я не слышу их поблизости, когда открываю глаза, кричу, а они бегут ко мне

25 лайков

Круто! Алена, вы живете в козьем раю) Нет, не так, в раю козовода!

17 лайков

Анічка, поки дозволить здоров"я, доки і будеш бігати. А дані паспорта тут ні при чому. Дай Боже, щоб так було ще довго-довго.
Одна моя далека сусідка в 75 бігала по гриби, як молодка. Нічого її не могло втримати. А зараз 82, болячки обсіли і ледь по дворі ходить. Але як грибна пора, то вона сидить на лавочці біля двору і всіх грибників перепитує - де були і що назбирали. Ще і підкаже - а отуди сходіть, там отакі гриби повинні бути. Дорога в ліс їде повз її хату.

15 лайков

Оля все правильно,буду бегать,лишь бы здоровье было.Я просто смотрю на мамочек дочкиных одноклассниц.Многие такие важные тети сделались,хотя вроде ещё недавно все мы собирались на посиделки перед танцами,щебетали,порхали как пташечки,ходили в коротких юбочках,а теперь уже такие взрослые женщины,есть и ранние бабушки,.А я все бегаю по полям,по лугам , ускоренный темп жизни не покидает меня,поэтому и написала что вроде как и не было периода взросления души.Как говорят
" Яка була,така є".

15 лайков

Хух, ледве відійшла від шоку, хоча тремтіння ще у всьому тілі є. Вчора у нас сталося НП, вчора я приїхала з роботи десь о 16,40. Обійшла все господарство, всіх обдивилася, поналивала води. Все було тихо і спокійно. Пішла садити город, а в 17,40 ми зазвичай виходимо пастися. Йду по дівчат і…серце ледве не стало. Стоїть моя Земфіра, а із рота у неї кров капає. Я ледве не зомліла. Все ж тихо було. Потім таки ж наважилася роздивитися і то був жах. У козочки відкушена нижня ліва частина губи і трошки верхньої. Я швиденько за чеміспреєм та обробила рану. (фото зробила, але не буду сюди вставляти) Але вона й сама її вилизувала чим і зупинила кров. Вольєр у нас загороджений та закритий. Лише у калітці сітка рабиця більшого розміру чим весь забор. Думала, що моя Тайка її цапнула, обдивилася собаку то ніде не було слідів крові. Та й на випас я думала що Земфіра не піде бо й болить та й мимо собак треба йти, але ні- спокійно пішла. Паслася нормально, але старалася якось обережно зривати траву. Тепер думаю що мабуть до поросят просунула носа під двері і вони цапнули. Більше варіантів немає. Ввечері зв’язалася із нашою Олею @olga79, описала все та отримала поради щодо лікування. Дякую Оля. Сьогодні Земфірка теж нормально поїла і зерносуміш і попаслася теж, але лежить у сараї у дальній стайці наче боїться щоб її ніхто не образив.

10 лайков

Ого … неприємна новина . Не знаю , чи могли б поросята саме відкусити губи козочки … все ж більше смахує на собакіну продєлку .

1 лайк

Лада, я теж спочатку на собаку подумала, але вона чиста була, крові ніде не було біля рота. Та й ходять у нас кури біля неї, іноді качки, коли перелетить загорожу. Вона їх не чіпає. На кіз гавкає, не дозволяє виходити за визначені нею межі, в загородку не ходить. Та й зачинені вони всі були (кози) у загородці.

1 лайк

Кто то на форуме писал как поросята затянули нубиечку к себе и сожрали.Так что может и не виновата собака.
Желаю чтоб поскорее все благополучно зажило у Земфирки.

8 лайков

Я теж читала про той випадок. жахливо.

1 лайк

Дочекалися. Сьогодні Глаша, первокотка, окотилася, в 19,00. На випас не захотіла йти, ну й ладно, думаю, у неї з початку травня йдуть вибрики, то зерна не хоче їсти, то на випас йти. Ну як істинно вагітна жінка. І сьогодні, ввечері не захотіла йти на випас. Зазвичай ми виходимо десь о 17,50 і до 19,00 пасемося. Сьогодні допасалися вже біля двору, чую кричить… і так… як при пологах жінка кричить. Мої всі кози вмить оцінили ситуацію і швиденько вистроїлися біля калітки і бігом у загородку. Народила…козла…4,260кг. Геркулес.

Окоти закінчені. Результат: козлики— 6, козочки— 9. І дякувати Богу всі окоти без проблемні.

27 лайков

І наші останні козочки, що народилися у травні.
Дві сестрички заанонубійки.

І Липи дочка

Дуже гарна козочка. Вирішили її маму продати, а її лишити.

32 лайка

Може комусь буде корисно.
На вихідних наша Сара запоносила. Причину встановили швидко. Перед випасом залізла у сарай, а там же зерно, гріх не поласувати, але я цього не бачила. Бачив чоловік, але забув і зразу не сказав. А я вже декілька днів її дою, то вранці 2 л. молока дає і ввечері 1,7-1,9л і ще під нею козочка. А я давала їй зерносуміші десь 1,2-1,3 кг на день. Так от в той день я вирішила їй пайку зерносуміші трошки добавити. І почався понос, та такий рідкий що капець. Порилася я вдома у аптечці і нічого від діареї не знайшла. Тоді я згадала народний засіб- висушені шкурочки шлунків півнів. Я зазвичай їх збираю. На собі перевірена їх чудотворна дія. Так от я й покришила одну таку шкірочку на вечерю до жменьки зерносуміші. І вона все з’їла. І що б ви думали? Діарея пройшла, з’явилися злипшіся горошки. Так що й на козах цей засіб працює.

29 лайков

І я вставлю п"ять копійок. Дуже помогає настойка терну - і людям, і тваринам. Терен помить, обсушить від води і пересипати цукром. На дно банки теж цукор, і зверху. Закрити кришкою капроновою і хай стоїть. Пустить сік, цукор розтане. Ото як уже весь цукор розтане - настойка готова. Людям - 1-2 ковтки, свинкам малим - 5 кубіків розвести водою 1:1 і залить із шприця. Кізкам не приходилось давати.

11 лайков

Ой, так вона ж смачна мабуть виходить. Можна ж і не обійтися парою ковтків. :rofl: :grin:

1 лайк