Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

Наташа я думаю просто, можна обої розстелить на стіл але щоб спускались десь з висока і лягали на стіл, так можна любу тканину натягнуть.
Мені дочка каже ; мама пробуй різні варіанти.

1 лайк

Та що тільки не використовували. І шарфи і картон, і шпалери. А головне- світло ну і фотоаппарат а не телефон.

4 лайка

Можна фотошопом такий фон зробить.

1 лайк

Ого, то ще фотошоп треба освоювати. Часу й так на все не вистачає.

1 лайк

Якщо Поліні цікаво - освоїть. У нас цим ділом чоловік захоплюється, при потребі може щось підказати.

1 лайк

А, Поліна то в курсі. Я за себе казала. Мені все часу бракує. Ось вчора ввечері викроїла годинку і подивилася відео ролики про афінаж сирів. Дуже пізнавально. А ще стільки хочеться передивитися поки молочка мало.

2 лайка

Ух…морозяка. Вже другий день —25*. Всіх козочок і козла на ніч закриваємо у сарай, сарай малий на таку кількість голів, але як кажуть «в тесноте, но не в обиде». Птицю теж зігнали в один сарайчик бо у нас частина курей і качки жили окремо в садку. Там із каркаса теплиці Віталік зробив укриття і стіни обшив. В невеличкий мінус там нормально, а такий не переживуть. То поки ютяться хоча у птиці просторіше ніж у кіз. Але надіюся, що морози скоро відступлять.

У мого Віталіка з минулого року десь після Пасхи почав тиск підніматися, а він у мене такий, що ні до лікаря не затягнеш, ні пігулку не всунеш. Але я була б не я якби не добилася свого. Записала і себе і його до сімейного лікаря. Нікуди йому було діватися зайшов він таки до лікаря і мовчить, не розказує, що його турбує. Прийшлося мені все розказувати. Ну загалом пройшов обстеження і ряди гіпертніків він поповнив. Та ще й холестирин підвищений. Приначили лікування. Так що мені його жалко напрягати хоча фізичні навантаження йому не протипоказані.

7 лайков

Кажуть, як чоловік слабий, то і ворота плачуть. У мене такий же екземпляр. Каже - чого я тобі так надоїв, що ти мене в лікарню посилаїш. Але якось боремось. І вам всім здоров"я.

2 лайка

Наташа в мене теж гіпертонік кожного ранку таблетка, і від холестерину пили мабуть пів року. Так це дорослий, а син з 15 років тиск 160/100 :sleepy:

1 лайк

Співчуваю. А особливо коли це дитина. І це ж на все життя. :roll_eyes: Головне не ставитися до свого здоров’я халатно, контролювати і все буде добре.

2 лайка

Всім доброго дня, чи вже вечора. Я якось набігами у своєму будиночку, хоча на форум заходжу щодня але більше читаю. У багатьох вже почалися окоти, за всіх радію та хвилююся. Мої окоти почнуться із середини березня і до…мабуть травня. Зараз дояться тільки три козочки. Липа, окотилася у вересні, Лаура, у неї окот на середину квітня і Квітка, її планувала прибрати, але не судилося і коли переселила Леона у загородку до дівчат 05.12.20р, то мабуть він її таки покрив 5-6 числа, тому й не прибрали. Інші дівчата у запуску, ходять такі поважні із пузиками і у шубках, шубки такі пухнасті перед морозами стали. Всі красуні. Але скоріш за все прийдеться із багатьма попрощатися, шукати їм нових господарів або… :sob: бо у чоловіка проблеми із здоров’ям. Зараз обстежується, але те що показує обстеження, то вже видно, що великі фізичні навантаження йому протипоказані. Але то вже буде потім, весна-літо, після окотів.

А ще сьогодні ходила на пошту за посилочкою, замовляла цифри для маркування сиру, а оператор каже, що мені ще є міжнародна посилка :roll_eyes:, кажу, що я нічого не замовляла, вона все ретельно перевірила, і П.І.Б., і номер телефону. Все вірно. Платити нічого не треба, то й забрала. І яке ж було моє здивування, коли я розпакувала її. То прийшли мої термометри з гігрометром які я замовила ще рік назад на Алі Експресі і продавець мені повернув кошти по скаргі т.я. за умовами посилка повинна була прийти до квітня місяця. От тепер я якось ніяково почуваюся перед китайцями. :hahaha:

19 лайков

Це знак, що потрібно займатися сироварінням.

5 лайков

Так варю ж, де ж я подінуся. Пока молочко є- варитиму.

7 лайков

От буквально вчора наш друг розповідав про Алі-Експрес , він з ними давно працює , то відеокамери купляє , то телефони , та інше… Так от одного разу пройшли всі строки , а телефона немає , він " поспорив" з ними , продавець повернув Владу гроші , а через тиждень приходить посилка з телефоном ! :grin: Зрозуміло , що він залишив телефон собі .

3 лайка

Наташа, фото коптільні з холодильником нема, та і зараз снігом все засипане. Я краще все напишу
В холодильнику ззаді внизу, там де стояв компресор, вирізаємо дірку розміром під діаметр гофрованої труби. У нас 100 мм… В старій духовці, у нас та, що колись коштувала 9 карбованців, або в іншій ємності, що добре закривається, теж ззаді вирізаємо дірку 100 мм… Духовку і холодильник з"єднуємо між собою гофрованою трубою. Вона може бути будь-якої довжини. У нас 2 м. В духовку ставимо нагріваючий елемент від електроплитки, він має провід і вилку, щоб можна включати в розетку. На цю електроплитку ставимо сковорідку чи якусь металеву кришку, туди насипаємо пригірщ фруктової тирси. Закриваємо духовку, включаємо нагрів і чекаємо, що тирса стане тліти і піде дим у холодильник.
Сир кладемо на решітку, застелену марлею. Ми застеляємо старою тюллю, виділила з б\у запасів. М"ясо, сало вішаємо на крючки і зачіплюємо за решітку, яку ставимо якнайвище. Тільки сир коптимо окремо від м"яса. На сир іде до 3-х годин, на м"ясо більше, треба дивитися по кольору.
Десь у Івана Ярещенко була така штука на ютуб, у нього там багато корисного є.

6 лайков

Ольга, у меня старая газовая плита есть, холодильника нет, но шкаф обычный старый есть. Как думаете, вместо холодильника может быть?.
Читаю вас и так хочу коптилку, но покупать считаю не рационально, с хозяйства только несушки, остальное сырье покупное, и сыры с покупного молока.
Сейчас и много рыбы едим, покупаю на опте в Черкассах, сама солю, готовую давно не берём. Ещё и постоянно привозят свежайшую рыбу с Днепра,
И иногда с таким удовольствием сьели бы копчёного, но своего

1 лайк

Наталя, можна, мабуть, і з шкафа зробити.Головне, щоб добре, майже герметично закривалося. Інакше весь дим втече. Іван Ярещенко ще показував коптильню з дерев"яного ящика. Пошукайте його на ютуб

2 лайка

Робила перший раз Страчателлу

А потім Бурату. Що я скажу? Сир дуже сподобався, але мабуть вершки для нього загусті у мене були (самі робили). Є клієнти на такий сир, а от ціну ніяк не складу. Наче й робиться не складно але заморочливо.

9 лайков

Наталя, я ціни завжди дивлюся у людей на ФБ. Там же всякий сир продають і прайси виставляють.Звичайно, в кожному регіоні свої ціни.
А сир гарний, а в мішечку ще кращий буде.

2 лайка

Ой, а по мне - очень долго делать. И плохо то, что не хранится долго. Но вкусно!

2 лайка