Быстрого восстановления козочке! А козлятки ещё будут
Танюша, все може бути. Жаклін сама по собі не крупна. Я її взагалі до року не планувала крити. Думала що ранувато.А як у Наташі @Nata78 побачила її старшу сестричку, то вона теж такої статури. Та ще й як зрозуміли що вона вже кітна то не дуже й переживала. Ну нічого. Головне щоб з Жаковкою (ми її так лагідно називаємо) було все добре.
Нарешті моя Квітка вчора розкотилася. Таке довге очікування…і сталося. Народилося 2 дівчинки. Красотулі, але…вранці одне козеня було мертве. Чому? Так і не зрозуміло. Окот почався у неї десь о 20,00 (тяж з’явився). Козенята народилися десь о 21-21,30. Послід відійшов теж нормально. Ще десь о 2 ночі ми ходили до них у сарай, покормили козенят…все було нормально. А вранці такий неприємний сюрприз.
У нас ще не було стільки мертвих козенят як у цьому році.
Ще залишилася одна, ну може дві козочки які не розкотилися. Чого не впевнена? Тому, що одна ярочка вим’я налите вже місяців два, а живота немає. Оце й думаю не могла вона скинути (абортуватися). Вим’я як у дойної кози, але постійно його общупую, то воно не туге і не гаряче. Так що чекаємо далі.
І будуємо апартаменти для козлів. Щоб повністю їх відділити від кіз.
Поздравляю с очередным пополнением! Что ж, без потерь не бывает
. Пусть оставшаяся и мама радуют молочком и здоровьем!
Наташа, если есть возможность, проверьте(в первую очередь козла) на хламидиоз и токсоплазмоз. Эти болезни могут давать недоразвитых и мёртвых козлят.
А я бы с Олей нашей сначала бы поговорила. ![]()
Козлята как раз нормальные и живые рождались. ![]()
Наташ , мне вообще в голову ничего не идет…
Вес у козлят при рождении был нормальный ? Вставали на ножки , сразу брали соску ? Или под козой ?
Нет куницы в сарае ?
Мариш, значит так. Две козочки (одна декабрьская, вторая вчерашняя) вес при рождении 3200. на ножки вставали и мамку сосали. На утро мертвые. Их сестрички весом поменьше 2800. Обе на утро живые. Оставляю козлят под козой.
Может задавила? Хотя они у меня до 2-х недель все и всегда были под козой и такого не было.
Куниц нет.
Тогда у меня одна мысль - коза придавила.
Мы тоже к такому выводу пришли. Но раньше же такого не было. И козы одни и те же. Обидно до слез.
Натуль , значит так должно было случится , не расстраивайся.
Всім доброго дня. Давненько не була у себе. Роботи багато. Тварини, город, робота, сироваріння та ще громадська діяльність (утворення ОТГ). Але форум не забуваю. Періодично заглядаю, читаю.
У нас все більш менш стабільно. Ще чекаю окоту однієї козочки, а от Квітка наша, та що остання окотилася нас засмутила цього року. На вимені у неї з’явилося затвердіння розміром із яблуко. Ніяк не хоче розсасуватися. Але і як роблю масаж, то вона ніяк не реагує. Мажу Дібутіном. Та й молока дає мізер. Десь по 300-400г два рази на добу (і під нею одна козочка росте) Раніше давала 3-3,5 л. молока. Ну…подивимося. Нехай викормить козочку, а потім будемо думати що з нею робити. Так що на даний час всі козочки які у нас є, а їх 4, залишаються у господарстві. Так чоловік вирішив.
У вас осталась коза, Стрелка? ![]()
Пока да. А что? ![]()
Покажите ее фото пожалуйста, очень интересно, как она изменилась на сегодняшний день
я видел фото, где она маленькая
У меня в ленте где то должно быть ее фото. Сейчас под рукой нет.
Там две с половиной тысячи коментов,по возможности, не тороплю
я на июне-илюле 2018 остановился. Чуть палец не опух листать ![]()
Вы пропустили ее фото. Комментарий 1388 январь 2018г. Может не очень удачный ракурс.