Сегодня с 18.00 по 22. 00 Трижды у козы отошли воды , жуйка есть , сено ест хорошо ,вымя налила .Потуг нет.Окот должен быть 8 марта . Ходила ,лежала ,вставала .Живот очень большой опустился вниз .
Порода нубийка 50%
Я с таким сталкнулась впервые за 4 года как у меня козы .
Очень переживаю .
Такое может быть с козами ?
Не хочу пугать, но, если отошли воды, долго ждать нельзя, нужно доставать детей, иначе они задохнуться.
Если только Вы не перепутали воды с мочеиспусканием. Могли перепутать?
Коллеги, может я маньячу и всё в порядке, нужно ждать? Просто последние дни много обращений, когда я бы в таких ситуациях уже лезла в козу.
Поправьте меня, если я не права. Может меня заносит.
Она после писяла дважды .
Не знаю что делать .
Бегаю раз за разом заглядаю лежит жуёт жуйку .
Я бы ввела палец (предварительно помыв и простерилизовав его) и прощупала, что там на выходе.
Ну, собственно, коза может родить и раньше на 10 дней, и позже на 10 дней. Так что уже срок наступил.
Я не знаю что нащупать надо .
Нашла в форуме обсуждали ,что может мочеспускание быть .
Коза за четвёртым окотом ,всегда было всё в порядке .
Воды трижды не могут отходить с интервалом + - 40 мин , час .?
Всё это время я с ней была Потуг не было .
Коза в том году раньше родила .
Вымя только ближе к вечеру хорошо налила .
Зазвичай води відходять один раз. При патологіях можуть підтікати впродовж тривалого часу. А от пісяють кози приблизно кожну годину.
Я думаю, якщо потуг немає, то ще не роди. Але ж варто слідкувати. А якщо ви впевнені, що то води, тоді, однозначно, через хвилин 30 після відходження вод, якщо нічого не відбувається, потрібно лізти в козу, бо козенятка не виживуть.
Дякую Варвара трохи заспокоїли .
Я не сплю бігаю перевіряю .
Тихо двері приоткриваю і дивлюся .
Я не впевнена що води бо відходили тричі .
Непідскажите мені в моєму питанні?
Є коза, буде 4, 5 роки, до цього було 3 окоти.
Осінню не погуляла, була не яскрава охота та і баран був поряд і скакав на кози і вівці…може з переляку і не було охоти.
Ознак вагітності немає.
Але останнім часом коза стала агресивна до інших тварин, та і гуляли сьогодні з козами і дітьми, то вона і дочку бодала, хоч ніколи до дітей агресивна не була.
Чи може це бути ознакою наближення гону?
А точно не погуляла? Бо вагітні саме так і поводяться, навіть, якщо до вагітності були дуже спокійні.
Потрібно ще враховувати, що рідко, але баран може покрити козу. Якщо не кастрований. Не зважаючи на те, що в них різна кількість хромосом.
Та ні, живіт трішки більший звичайного (але вона доволі вгодована коза), але не настільки, як з попередніми вагітностями, відсутнє вимя і зовсім немає змін у вульві (припухлостей і т.д) В кінці жовтня барана зарізали, як вівці покрив, то навіть щоб він покрив і козу, то до кінця березня їй строк, а так, як змін у самій вульві не бачу і рухів у животі немає, то відкидаю цю думку.
.
Як діти підходять до неї, вона недовольно мичить до них, інколи і до інших тварин.
Загалом вона не агресивна до людей і дітей, але перша коза в стаді і альфачка, інших тварин строє + на собак кидається.
Лора, как у вас дела? Не окотились ещё?
Добрий вечер.Окотилась 7 березня .
Двоє козенят мертві , двоє живі .
Був важкий окот ,мертві козенята йшли не так як треба . Видно було що завмерли задовго до окоту .
Пробачте що зразу не отписалась у нас зараз окот за окотом був .