Джерсейская коровка или как сбываются мечты

ніхто не знає різниці?

А какой Пуриновский комбикорм давать с 6 месяцев джерсейкам?

Після 6м я свою перевела на зерносуміш, але сухим не даю. Запарюю 3рази/день по 1 кг сухої суміші.

1 лайк

Ну я так и делаю,только добавляю к зерносмеси еще гранулы люцерны макухи,жома акселерата.отдельно замачиваю водой комнатной температуры и потом эту зерносмесь размешиваю с влажными гранулами и получается влажная мешанка.Ведро аж вылизывает.Не запариваю горячей водой ничего,чтобы не убить витамины.Не знаю или правильно,но что то мне подсказывает мое внутреннее,что надо именно так.

4 лайка

Іще даю пророщений овес 25% .

1 лайк

На рахунок запарювання консультувалася з багатьма спеціалістами, усі радили саме так. На рахунок гранул жому ілюцерни- сказали , що є великий ризик вздуття, особливо коли іде з додаванням в раціон моркви. Іще не забувайте про ферменти. Якщо шроти чи макуху вводите більше 7%, то вони обов’язкові. Іще пробіотики та вітаміни. Сіно вволю, вода теж. Тепла вода нормовано.

це шо саме?можана більш детальніше?:

что за ферменты должны быть?В акселерате разве нет витамин и ферментов?Сейчас заказали кальвет.По поводу пробиотиков писала выше.Давать не буду,если нет проблем.Овощей пока тоже нет.

1 лайк

Ферменти є у вітацелі. Вони допомагають засвоїти наприклад соєвий шрот який дають телятам до 30%. Я стільки сої не даю, надаю перевагу кільком видам шроту:в комплексі даю соєвий, соняшниковий, біб…

Пробіотик даю, щоб не було проблеми!

Зараз пробую іще агробіобак 1, його ж додаю до води коли пророщую овес, щоб якась гидота не завелась.

а витамины какие?Пока на аппетит не жалуется поэтому пробиотики оставим ,если в случае чего…Сои у меня тоже нет.

Не сою, а шрот. Вона має усі незамінні амінокислоти у натуральному вигляді. Запареною вона є безпечна, це та ж термічна обробка. З вітамінів даю пурінівський премікс для дійних корів.

1 лайк

Если бы она давала 30 литров с жирностью от 5% - то пусть хоть крокодилом будет, мне было бы все равно джерси она или нет :slight_smile:

7 лайков

Дневник стал больше похож на дуэль :scream:М ожет лучше отдельную темку. где будут мерятся знаниями доморощенные ботинировщики-зоотехники-консультанты по ВРХ :wink:

6 лайков

У кого еще не сбылась мечта? На ОЛХ новое объявление “Джерсейска Теличка, Вознесенское Черкасская обл.”

я відвар льону давала козлику при поносі (наївся перший раз тертого топінамбур забагато)

1 лайк

Ще одне оголошення. http://m.agronovator.ua/ua/gds/gr_292/dzhersejska-telichka-id217929.html

Це перекупи, я з нею вже колись спилкувалась

2 лайка

Скажіть будь-ласка хто сам готував силос. Як правильно це робиться? коли починати? і т д.