Стоїть, згорблена,здута,жвачки нема не їсть,воду п’є трішки, як масажуєш живіт мекає. Я робила масаж, давала соду, водила на задніх лапах, навіть трубочку вставляла,не виходять гази через неї. Після масажу легшає і знову через якийсь час надуває, ямка не вздута,але звук як в барабані і булькає і бурлить у середині. Чим ще можна допомогти? Чи можна дати тимпанол? Якщо доживе до завтра буду в ветаптеці,ветеринарів нема поряд.
Потрібно терміново дати препарати типу еспумізана, або колі-кид, або щось подібне з людської аптеки. Пару капсул, краще розчинити у невеликій кількості теплої, не гарячої води і шприцом залити. Як рідина - то можна не розводити, пару мл залити.
Дуже дякую,але в аптечці немає. А атоксіл чи смекта не підійде? Куплю лише завтра
Не підійде. Це зовсім інші препарати. Вам потрібен поглинач повітря, піногаситель.
А болтушка сироватка, олія, водка не підійде?
Своїм дорослим давала просто сироватку пополам з олією і гарно допомогало, але з ложкою водки говорять краще, бо ще й дезинфікує.
Знайшла у сусідів еспумізан,козочка сама його пила, а потім у сіні стала їсти полин, і деревій, какашки як шишка. Купила Тимпанол залила через трубочку, стало легше. Але здуття ще спостерігається. І вигинає спинку,болить животик. Їсть по трошку. Що обезболююче їм можна? Може дати їй Бровасептол?
Краще анальгін вколіть, або мелоксивет, обезболить. Звісно, болить, там переповнений кішківник, розпирає дуже. Я би ще давала пару днів еспумізан, або аналоги. Поки підвищене газоутворення.
Я даю не прининяю.дякую