Для початку для світлого (та і не тільки, а як базовий для всіх) можна брати канівський солод, продають від мішка 40 кг, але відправляють навіть Делівері. Остання ціна була 12 грн кг. Правда треба купити млинок, щось як оцей Млини для спецій, насіння і круп. Порівняти ціни та купити на Prom.ua, меле кіло за п’ять хвилин. Українські хмелі можна купувати в межах 300 грн за кіло. З дріжджами теж питання вирішується просто - пакетик “саф-момент” на 30 літрів сусла. Ніхто не скаже, але це рятівна штука у всіх пивоварів, коли не заводиться.
Щоб п’янкіше - пауза 63 градуси, на цілу годину, щоб слабкіше - відразу на 72, без 63.
Це 99% коли пиво не вибродило як слід. Три тижні мінімум до розливу на карбонізацію. Інша причина - багато праймера (того чим ви карбонізуєте) І розливати, щоб менш дріжджового осаду затягувало у пляшки.
Не знаю, не пробував. Але знаю людей, які мають зернодробилки, але все одне купують млинки. Від якості помолу залежить дуже багато. Не можна молоти у “борошно”, треба зберігати , відносно цілою, оболонку солоду, яка потім виконує функцію фільтра. Це впливає на якість та швидкість фільтрації. А “борошно” можна взагалі не відфільтрувати.
Ні, це конкретно хлібоперкаські сухі “Саф-момент”, маленький червоний пакетик, здається 11 грамів з супермаркету. Бо хтось може не дочитати і вирішити, що хлібоперкарські це ті пресовані, як на самогонку Я не агітую за них, але вони цілком влаштовують більшість домашних пивоварів. Просто спеціальні пивні дріжджі є сенс купувати, коли є обладнання, яке дає стабільні умови виробництва, температуру бродіння. А на етапі варіння у каструлях та бродіння при температурах " як є", це все одне, що підбирати сорт ванілі коли перший раз щось пекти взявся.