Мала різних кіз, та козликів. Зараз зупинилась на ламанчі. Дуже класна порода заанінська. Коза давала 4.5 л молока, та взагалі без запаху неприємного. Ламанчі дуже ніжні та компанійські. Молоко майже без запаху, дуже смачне. Експериментували з творогом, сирами, бринза смачно вийшла, сир не дуже, ще вчуся.
привіт ! рада тебе бачити !
Думаю , що нашим форумчанам буде дуже цікаво , як ти з чоловіком стали пивоварами !
Вітаю! Розповідайте більше про своїх тварин, показуйте фото! Дуже цікаво!
Вітаю в нашій спільній оселі! Сиро варів. Уточнив чимало, а от про пивоварів не знаю) тож чекаєм розповідей про цю гарну справи. Я от сидр роблю , але ж його варити не треба)
Вітаю!!!
Тільки но сьогодні розмовляли про домашнє пиииивооо . Цікаво, яке воно у вас
…
Дівчата , Віка , моя сусідка . Тепер в неї живе моя ламанча Сарочка ОПГ «Ладні Ламанчі Обухова» - #905 by ladusja Тут її фотки за прошлий рік . Спарована Сара моїм Дизелем .
Так Ви і справжнє пиво смакували?)
Пиво у Віки дійсно смачне получається , і світле , і темне … але у неї маленькі дітки , тож мабуть сьогодні вона вже не зможе зайти .
Будемо чекати, це цікаво)
Вибачте що довго не відповідала. Насправді 2 маленьких дітей 2 та 3.5 років. Трішки пізніше уточню розповім про пиво.
Зараз попробую загальну відповідь зробити. Мій чоловік при моїй активній підтримці варить пиво. Це досить складний процес. Зараз нет дає багато можливостей: купити через інтернет солод(світлий, темний, пшеничний та загалом багато варіацій), хміль(різний та різних виробників, Україна найдешевше, а так Чехія, Польща, США та ін…), Дріжджі спеціальні пивні, також різних виробників. Це 3 головні складові пива. Далі цікавить???
Конечно. Я, например, любитель пива
Якщо не правильно відповідаю пишіть, уточнюйте учіть, зараз жму на “ответить”, по іншому поки не вмію. ТАК сам процес займає 5-6 годин пиво вариться . Солод варимо 1.5 год при температурі 65-75 градусів ( різні види по різному, світлий темний червоний, та ін, варіаціях 5 градусів), 40 хв. із хмелем, там свої цікаві моменти, за усім потрібно слідкувати, 30 хв. щоб швидко остудити з 100 градусів на 24, це важливий момент. Додаються дріжджі, закупорюється із водяним затвором і бродить 10 днів. Розливається по бутилкам із додаванням спеціального цукру. Він дає бульбашки. І мажна пити через 3-5 днів. По всіх рекомендаціях через 1 місяць можна пити. Чим довше постоїть тим краще. Асоціація з вином, і це правда. Відкривали пиво яке стояло 2-5 місяців, смак суперовий. Воно реально настоюється, і відкриває весь букет, як у вині!!!
Чоловік варить пиво, я допомагаю, дрібна робота потримати, підтримати. Я займаюсь вином. Це моє, і мені це цікаво.
Вітаю !! ухти як цікаво.А пивоварня ,це окреме приміщення ,чи можна і на кухні спробувати поекспериментувати?
Чоловіку треба не показувати вашу сторінку
Про пивоварня поки тільки мріємо. Робимо все на власній кухні. Вимога каструля більше 20 літрів, та дуже важливо з “нержавійки”, процес окислення, чи щось таке, чоловік розказував точно пояснити не можу. Ємкості для бродіння спеціальні на 30 л.
З краником!!! Дуже важливо для розливу.
Ми так експериментуємо близько 3 років, міні пивоварня на 60 л. коштує близько 40 тис. грн
Тааак, задоволення зараз не здешевих , але головне натхнення і азарт. Хай все вдається
))