Доение коз доильным аппаратом от А до Я

Спасибі за цей відео - огляд, Тетяно! Мені він дуже корисний!

У мене теж є такий АИД з масляним насосом, залишився після трьох коровок (але в моєму пульсатор попарного доїння, але в ньому теж регулюється частота пульсацій). І я спочатку думала продавати, але потім залишила на перспективу для кіз. І от думала як правильно переобладнати і чи вакуум буде підходити. Тапер бачу що потрібно купити лише інші доїльні стакани і деякі дрібнички.
Мені не складно було доїти поки що кіз вручну, але в одної дуже маленькі соски. А я дою тільки кулаком, пальцями не вмію. І після окоту це напевно буде великою проблемою…

Ще хотіла запитати, яким миючим засобом миєте апарат? Може підскажете де купити?

Я хотіла замовити спеціальний засіб для доїльного обладнання. Але він концентрований і продавався лише великими об’ємами для ферм і відповідно ціна була дуже високою…

Тому я промивала водою: майже кип’ятком ( брала з собою кип’яток, але поки йшла дойка то за цей час вода якраз підстигала + раз на декілька днів сода), потім холодною водою. І періодично розбирала і мила з “Фейрі”, а потім сода… Обов’язково щоразу ще всередині шматинкою доїльне відро, кришку і резинку між ними. І перед доїнням проганяла теплу воду яку після цього використовувала для миття вим’я. (у мене не було заглушок)
От це миття і займає найбільше часу, що інколи простіше подоїти вручну… Але весною апарат мені може знадобитись.

До речі, якщо акуратно доїти, контролювати процес і “додоювати” апаратом- так як рекомендувалось, то корови видоювались апаратом навіть краще ніж вручну. Надіюсь із козами теж так буде.

1 лайк

Перейшла сюди за посиланням на відео з іншої теми, і не одразу помітила що тут є попередні відповіді. Вже перечитала і ще отримала додаткову інформацію.
Дякую усім!
Та все ж таки не знайшла, хто якими засобами для миття доїльного обладнання користується?

Для аппарата для использую Эмвэевский LOC. Он у меня всегда есть.

Про мытье полностью не скажу, что прям уморительно долго. Мне как-то нет. Раз, раз, щетками и готово

3 лайка

Таню, ти зараз аппаратом доїш, скільки у тебе дойних?

Нет, Наташ, у меня сейчас пока одна доится

Мы кроовку доим аппаратом. Особой проблемы с мойкой апарата тоже не вижу.
Подоили. Влили в горячую воду моющее(тоже концентрат Эмвей у нас). Прогнали с моющим. Потом два раза чистой водой. Всё. Раз в неделю разбираем и моем ёршиками все шланги и все остальные прибамбасы.
Хочу купить навесное оборудование, что бы этим же аппаратом доить и козьих любимок.

3 лайка

Марьян, там еще нужен пульсатор, если у вас не регулируется количество тактов и менять давление под коз. Довольно неудобно каждый раз.

Инна, я так понимаю навесное оборудование полностью укомплектовано под козу. Во всяком случае мне так помнится. Когда покупали аппарат Марте, то интересовалась. Хотя может что-то и путаю, нужно уточнить.
А давлерие да…

1 лайк

Пульсатор не на навесном оборудовании находится.
Я тоже узнавала, только у меня получается наоборот - аппарат для коз, а нужно будет для коровки.
Евгений @MILKER мне подробненько рассказал, что и как нужно перенастраивать, чтобы не вредить ни козам, ни коровке.

1 лайк

А где можно почитать? Или он устно рассказывал?

Да в личку рассказывал.

1 лайк

Инна, очень жду отзывов когда Вы аппарат свой опробуете на практике. Созреваю такой же покупать …

Елисавета, я пока не опробовала, мало того, у меня нет даже оборудованного места для дойки. Но сдвиги есть! Уже есть розетка в сарае.
В этом году мне предстоит дойка 11 коз, так что нужно быстрее шевелиться и что-то приспосабливать.
Запускала его после покупки. У меня сухого типа с 4мя лопастями. Не так уж и громко работает. Я очень боялась шумного. У меня соседи через два дома доят аппаратом. Слышу! Представляю, какой там в сарае грохот.

2 лайка

Интересны отзывы как он Вам и козам понравиться в процессе. Буду ждать. У меня 13 взрослых, но пока столько 7 дояться… И парочку планирую продать , выйду как раз то же на 11… Есть 2 такие тугие, что хоть плачь, а очень молочные… И что ещё по тугости первокотки преподнесут, посмотрим… Мне легче 3 козы легкодойные выдоить, чем одну тугую , так что аппарат точно нужен…

1 лайк

Да 11 - это уже много, рациональнее даже с точки зрения экономии времени.

2 лайка

Девочки Вероники родные сестры, Глашу доить песня, она очень лёгкая в дойке, а Камилла-ведерница это тренажор…

Судя по отзывам, аппарат доит не скорее, чем руки… На 2 козы сразу боюсь подключать , хотя может и взять на 2 козы и заглушить лишнюю навеску. Пока пойму, смогу ли сразу за двумя наблюдать…

Я говорила що довго мити апарат- то мала на увазі в порівнянні. Коли треба було доїти три корови і одна з них дуже тугодійна - то мені було набагато легше доїти апаратом і мити. А коли цього літа до дойки стало дві кізоньки - то мені не хотілось тягнути відра води, це все перемивати. Простіше було взяти літру теплої водички, подоїти руками в відерко і з відерком прийти до хати :smiling_face: Коли буде більше дійних кіз, або якщо важко буде котрусь доїти - тоді швиденько повернусь до апарата.

2 лайка

Не, ну так то понятно)) А вообще аппарат конечно весчь :+1:

1 лайк

В мене пульсатор знанаходиться на кришці доїльного відра. Щоб було зовсім просто міняти козу на корову то можна купити ще одну кришку і мати комплект для кіз і для корови. І якщо корова легкодійна то її теж можна доїти на вакуумі 35. Я на 40 легкодійну корову ніколи не доїла, щоб не було проблеми з вим’ям.

1 лайк