До окота 2 недели, а козочка почти не может встать на задние ноги - подозрение на парез?

Вчера по этому рецепту спасла соседскую козочку…

Она самая удойная в хозяйстве, питание точно не знаю, но скудное. Утром не вставала, еле поднимала голову.
Укололи тилозин и влили внутрь, влили активированного угля. а потом все, что написано выше, Пошла отрыжка . выплевывала пережеванный корм… Вечером она встала. Мы повторили все кроме тилозина и угля.
Сегодня утром хозяйка звонит и плачет. мы подумали все… А она от счастья… Козочка встала, кушает сено, встречала ее и уже прыгала на загородку . .
У меня вопрос: ей в течении 5 дней повторять по одному разу кальций глюконат, глюкозу, аскорбиновую кислоту и витамины? не будет ли ей чего-то много ?

6 лайков

Добрий день. Сьогодні вколола козі по вашій схемі. Лягла вона тільки вчора, до цього був продевіт, кальфосет, катозал, але все рівно сьгодні вона не піднялася зовсім. Вколола препарати, які ви пропонували, через години дві піднялась. Слабо стоїть на ножках, але пройшлась трохи по стайні. Дякую дуже. Маю надію, що за кілька процедур все налагодиться. Окот у нас на 27.02

2 лайка

Додайте вітамін D3, дозування як для дорослої людини. Справа піде краще. Усі препарати кальцію, які ви використовуєте не мають цього вітаміну. А без нього кальцій не засвоюється, сонця теж майже немає, або його дуже мало.

3 лайка

Іще важливо давати висівки, бо сіно - це кальцій, а висівки - це фосфор.
“Як правило, при дефіциті фосфору тварина страждає і від дефіциту кальцію. Адже для засвоєння одного мікроелементу необхідний інший. Ідеальним співвідношенням Са і Р для раціону ВРХ вважається 1,5: 1
Звичайно, в зернових на оболонках є фосфор, але його малувато при дачі зернових, а перекорм зерновими повертає нас до проблеми.

2 лайка

Дякую за пораду. Але вчора я колола їй Продевіт Форте(А, Е, Д) в лікувальній дозі. Згідно інструкції він колеться раз у тиждень.

Боюся, щоб занадто не було

Дякую. Але саме ця коза висівки ну ніяк не сприймає. Як вона вже те робе, але повибирає все, а їх не троне🤔

1 лайк

А ви попробуйте з цукром їй дати висівки. Бо незакріплений фосфором кальцій виходить, прихвативши фосфор в вигляді сполуки і його становиться ще менше. Іще більше кальцію вилітатиме і тваринка буде слабіше кістками. Отака залежність. На ютубі є фільм, де спеціаліст пояснює детально. “Кальцієво-фосфорне співвідношення в організмі…”

1 лайк

Дякую. Обов’язково попробую

А можете дати посилання на цей фільм ? Була б дуже вдячна .

Це дійсно так.
Часто причиною парезів є нехватка фосфору та вітаміну Д.
Фосфору багато у висівках, а вітамін Д в краплях беру у аптеці і даю додатково у похмуру погоду.

1 лайк

Дякую .
Августа — не кітна, бо мала , їй на зараз 8,5 місяців .
Хотілося б, щоб весною погуляла .
Але ж хочеться і щоб здоров’я було хороше.
А скільки крапель вітаміну Д —даєте ?
І чи не варто їй дати щось на зразок Інтровіту, орально ?
Читала схвальні відгуки на поєднання 3 вітамінів …

Чомусь відразу не виходить дати відповідь конкретній людині , лише з другого разу , то мушу дублювати . Певне треба спробувати через равлика …

Якщо не крита кізка, то я б додатково нічого не вводила.
Зазвичай усім своїм козам я даю хороший премікс на постійній основі. Тільки кізним, а у мене багатоплідні дівчата, додатково ввожу по 1000 одиниць вітаміну Д 3. І тільки у похмурий день.

1 лайк