Вітаю, Галочка! Ви дівчата сильні, впораєтеся! Терпіння Вам и здоров‘я козочці! І молока, молока !
Здравствуйте, ну что и мы на выстреле!)
2 дня назад налила вымя. Сегодня утром захожу в сарае мокро у дверей, из петли весит слизь кричневатого( может запачкалась) или желтого цвета.
Уже не выгоняю на улицу, кушает пока)
Я так понимаю отошли воды и пробка.
Через сколько примерно ждать сам процесс родов, кто подскажет?
С такими признаками моя окатилась в этот же день
У нас похоже тоже на подходе,петля опухла вымя выросло в 2 раза больше,постоянно лежит,даже жуёт лежа
Ольга @Jkmuf , как дела Симы? Вы совсем пропали , уже и я переживаю…
У мене несподівана проблема, якщо це проблема.
Моя остання а сезоні кітна Болерошка вже налила вим’я і до неї прикладаються козенята.
Вона нікого не жене. Це відбувається на випасі…
Боюсь, це не прискорять такі вправи окоз? Чи закрити її окремо від козенят?
Моя Джамала за два тижня залишала за собою мокрі місця , у неї була трійня і вони давили на мочевік … отже пісялася майбутня мамочка .
Скільки днів вже вона ходить ?
Конечно закрыть! Или закрыть козлят .
Молозиво выпьют у нее. И с родами мб потом неожиданности
Та мабуть козу. Краще вже хай одна не пасеться ніж купа козенят! Дякую!
Так, потрібно їх ізолювати. Минулого року у мене купили люди в одне господарство кітну кізочку та 2х місячного козлика, тримали їж разом на карантині. Зі слів нових господарів козлик приловчився кізочку підсисати і результаті коза окотилась на 10 днів раніше , новонароджена була слабенькою і невижила. Печалька…
В самое ближайшее время. Без вод ребенок может находится в утробе совсем непродолжительное время. Может задохнуться.
Дивно, до дає себе смоктати… Інші кози, які вже окозилися, не такі щедрі…
Ой, не помню, кто и о каком времени писал, но я бы больше часа не ждала, полезла бы доставать.
Алена, можно на козочку одеть лифчик. Нельзя, чтоб сосал.
У меня в этом году такая же проблема была, козлик, что все сиськи сосал уже уехал к новой маме.
Дякую! З ліфчиком заморочуватися не буду - відсажу. Вона і так ледве ходить. Посидіти - їй же на користь
Не допустите только залеживание.
Є окремий дворик - 8/2, критий. Там і гулятиме
Нині 148 день, коза їсть , п’є і до мене бекає.
Схваток ще не має, по дворі гуляє .
////——////
Чоловік теж доїть козу. Гумор .
Мій чоловік не хотів козу доїти,
Але я почала дуже його хвалити,
Що, коли він буде доїти - молоко буде смачненьке,
Багато сметани буде, і буде як мед солоденьке.
Ще багато дуже сиру зможу я зробити.
Їстиме сир ложкою і масло на бутерброд мастити.
Що коза хоче ласку чоловічих рук відчути,
І вимені масаж чоловічими руками тільки має бУти.
І, що старші люди колись казали,
- Хто п’є козяче молоко - до дев’яносто років чоловічу силу мали.
Тепер доїть інколи сам і заглядає у відро,
Щоб там якомога більше молока булО.
Головне - це вміння чоловіка похвалити,
Щоб появилось в нього бажання кози доїти.
А я йому букет такий закусочний часто дарую,
Щоб доїв і доглядав краще за козою .
Автор: Алла Баранкевич
Антонина., как у Вас там дела?
Добрий вечір! Нарешті, я стала козячим гінекологом . Нині перший раз прийняла роди у своєї кози, яка родила перший раз ( 148 день). В 18 годині заходжу до стайні, а коза лежить , а побачивши мене почала кричати , почалися схватки. Я прийшла вчасно і допомогла витягнути козенята. Вони вийшли дякувати Богу передніми ніжками і голова . Першим вийшов хлопчик , а пізніше дівчинка. Моя альпійка народила двоє козеняток( білого хлопчика і чорно- білу дівчинку). Коза була парова чистокровним Зааненським козлом, тому є білий козлик. Коза їх облизала і вони найшли дійки і трохи ссали козу… Але не багато. У 20 годині відійшло місце. Я видоїла молозива 250 грам. Вона чемно стояла .Все добре дякувати Господу! Випила 4 літри води з цукром і сіллю ( вона в мене п’є не більше півтора літри на раз , а після родів випила так багато. Але чомусь їсти вона не хоче нічого? Що я маю дати козі їсти і пити завтра вранці?
І козенята чомусь не хочуть пити з миски? Я пхаю палець у рот козенті, і голову в ( молозиво). А воно чомусь не п’є ? Соски не маю . Вони трохи ссали козу. Але я не хочу , щоб вони ссали, а хочу, щоб пили самі. Але вони не хочуть чомусь пити. Що робити, щоб пили самі? Завтра, як не будуть самі пити, то поїду купляти соски . Козенята лягли спати біля кози на цілу ніч.
Ух! Мої переживання нарешті закінчилися!
Фотографії зроблю завтра, щоб ви побачили які вони гарненькі.