Дежурим, окоты вместе 2018

Мар’яночко, вітаю . Діждалась таки. Хай ростуть здоровими,молочними, плодовитими на радість господарям!

2 лайка

Приимите мои поздравления все кто недавно родился!!!:rose: Крепких вам козлят и молочка!

3 лайка

Всім спасибі за підтримку та хороші побажання.
Пологи були не легкими, та ми справилися. Перше козиня лежало не правильно. Ніжки в різні сторони, перехрещені літерою Х, а головка запрокинута назад і в бік. На силу склала вірно той пазл. Потім ще послід чекала 3,5години. Зараз все добре, мама і діти почувають себе добре. :slight_smile: з Ласуньки видоїла близько 2,5л молозива і, залишила ще малюкам у сісюнях.
Хлопчик крупний, та довгоногий з такими вушками як у мами — буде продаватися. Донечка-сонечко залишається в господарстві.

29 лайков

Поздравляю всех с родившимыся козодетками
Мамам быстрого востановления ,а деткам расти крепенькими.:hibiscus::hibiscus::hibiscus::sunflower:

3 лайка

Сегодня наша старушка завершила Окоты. Самые крупные козлятки, Козлик и козочка. Окрас в маму чёрная с серебринкой, я даже оглядывалась, где козочка могла испачкаться пеплом. А потом когда несла из сарая Козлика, смотрю а чёрная шубка отливает серебром.
Четыре козочки выдали по козочке и Козлику и только первая окотилась козликом и двумя козочками.
И так, 5 козликов и 6 козочек.

28 лайков

У нас сьогодні коза завдала питання - 133 дні. Ранком все було ОК, поїли, погуляли. В обід прийшла годувати, бачу хвіст трохи мокрий і на лавці, де спить, пятно слизі буроватої, як на дитячу долоньку. Вийшла в 15 годин, висить червонувата сопелька, товщиною в соломинку і знову на лавці слід, уже схожий на кров. Живіт упав геть, тільки хребет видно і голодні ямки. Бачу, що трохи греблася, ляже-встане, стогне. Просиділа біля неї годину, тулиться до мене, лягає біля ніг, тихенько мекає. Піду далі слідкувати. Коза моя, домашня, парована один раз 30 жовтня , буде другий окот. Перший раз окотилася 3-є невеликих козенят на 146 день.

12 лайков

Ой, Ольга, сходите всё-таки в рубрику ветеринарной помощи, пусть они со стороны подскажут. Желаю, чтобы с козочкой всё было в порядке!

10 лайков

Дала ввечері їсти - їсть сухе листя=вінички, їла зерносуміш, грамів 200 - кукурудза,ячмінь, висівка, трішечки розмоченої макуки і Катіні вітамінки. Сопелька побільшала. Вим"я не налите

3 лайка

Девчоночки,а скажите пожалуйста:первокотка,срок 122 дня,активная,ест отлично,пару дней заметила сопли появляются,вечером кормила их,пробыла там минут 40,она как то звуки издаёт типа ме-ме переодически.Может от того что ей тяжело?

1 лайк

Всех поздравляю с козявочками.
А я все жду Милу- симулянтку.
Вчера наша Мышка начала мекать, живот опустился, но вымя не полностью налито…Думаю- доходим до 13.03
Сегодня выхожу из дома в 5:30, и слышу дикий ор. Бегом туда… Все как вчера…Покушала нормально, вот только я выходить, а она в крик. Да ещё и в какой… Аж охрипла. Сижу возле неё. То ляжет и дуется, то встанет. В 10:00 звонит соседка, кричит коза рожает, а мамы нет. Я туда, мужа к Мышке. Ну там все быстро, 3 отстреляла и два последа. Бегу домой, муж говорит дуется все время. Через 15 минут у Мышки повис тяж, воды не отходили, рожать начали стоя, но уложили. Рожали тяжело и долго…Хорошо муж дома был, сама бы не справилась…
По итогу… Два парня 2,460 и 2,550

Последа было тоже два, что для меня в диковинку.
Молозива дала 0,650

Милку жду дальше.

38 лайков

Поздравляю с козодетками!

3 лайка

Всех счастливых :heart_eyes: поздравляю с пополнением :goat::goat::goat: Всем здоровья крепкого, молочка сладкого и жирного :milk_glass::milk_glass::milk_glass:

7 лайков

Вчора ввечері в 22.40 окотилася на 133 дні наша Сімка. Народила 1 маленьке козеня, послід відійшов в 1.30 вже сьогодні. Я такого посліду ще не бачила - ціле намисто. Спочатку вийшов пузир з водою, думала, що буде ще козеня, але так більше нікого і не було. Закінчувався послід нормальним виглядом. Видоїла 500мл. молозива вночі і 200мл. рано. Козенятко прожило 4 години, не вставало, голову не повертало, їсти навіть із шприця не могло. Буду роздоювать козу. Шкода, але це природний відбір. Я йому давала всі процедури , але шансів не було.

25 лайков

Оля, головные, що з кізонькою все добре, а малюки ще будуть. Сімочка, буде радувати смачним молоком! :slight_smile:

6 лайков

ОЛЯ, жаль,що так вийшло з окотом. Але саме головне, що з кізкою все обійшлося. Я разом з тобою звечора переживала. А сьогодні в 6 год . ранку почитала ніяких новин від тебе, думаю ,мабуть, “ложна тривога”. А воно бач , як повернуло. Нічого, роздоїш і все буде добре.

4 лайка

Да жаль конечно, но это жизнь, всякое бывает! Симочке здоровья и молочка!

2 лайка

Спасибі, дівчата, що переживаєте. Думаю,що ми справимось. Буду доїть, годувать і любить. Ранком коза їла нормально. Будемо дивитися. На мою думку, у кози є якась проблема з репродуктивними органами. І запустиляа я її давно, і їда нормальна. Навіть думку, що її вдарила друга коза відкидаю, дуже вже мала вага козеняти, хоч і для такого строку кітрості.

10 лайков

Всем добрый день!На вашем форуме я новичок,но надеюсь вы примите меня в компанию ожидающих.Моей первой красавице срок 15.03,живот опустился,вымя ещё не наливается, ждёмс.

24 лайка

Моя новенькая родила 3 козлят, корочка и 2 козлика. Пузырь вышел и потуг вообще не было. СПАСИБО большое @olga79, а то бы я так и сидела и ждала потуг и козлят. Первая шла попой и прижатыми ножками, второго и третьего тоже немного доставала.
Пососали молозива, сдоила 1 литр, дала козе попить, еще в вимени оставила.
Какой-то точно козлиный год, еще и с переживаниями

13 лайков

Не забудьте антибиотик уколоть :relaxed:

1 лайк