Чабарня. Ферма-майстерня на Десні

В знайомої вівчарка приблудна двері в кролятнику видерла. З усіма наслідками. А якщо потрібно ці гади і підкоп зроблять. До сусідської сучки бігали через нашу ділянку, проривши лаз.

1 лайк

Та отож, що кролятник обитий оабіцею з усіх боків… Тож, не в підкопі річ, а в помилці з дверчатами((((
У нас купа диких і здичовілих звірів. Намагаємося усе тримати під контролем, а тут розслабилися(((
@KozaMimoza Дікую, Тетяно, за побажання!!!

Поздравляю с новой жительнице. Пускай выростет для всех врагов хозяйства ГрозА!

3 лайка

@Greta Грето! Маю чим похвалитися! Заклала 25 гусячих яєць, яким була 1-28 діб і вчора отримала 20 гусенят з яких двоє через мою допитливість - намагалася їх витягнути з яйця - скалічилися(((
Але 18 для мене це теж неймовірний успіх!
Цікаво, що вилупилися 19 протягом минулої ночі, а двадцяте - протягом цієї.
Пишуть, що три доби лупляться, тож чекаю ще добу?

Цікаво, що маю 2 білих і 1 сіру гуску. Отримала 12 білих і 6 сірих гусенят…

17 лайков

Вітаю! Гарнюні. Чудовий результат. Почекайте ще, але якщо більшість вилупилася ще вчора, то імовірність що там хтось нормальний вилупиться - низька.

1 лайк

Я і не розраховую на більше) тим паче, що нічого не чути… Жодного писку…
Але я сказала гусям: якщо результат і цього разу буде поганий, то усіх в суп…
Тепер я гусака і трьох гусок залишаю😜 Є надія, що я з цим справлюся
У нас гусенята дешево - по 60-70. Тож тримати своїх з меторю економії на купівлі гусенят на їжу - нема сенсу, особливо коли лупиться кілька, щоб потім ще й докуповувати гусенят на базарі… Не по феншую…
Минулого року купила 13 гусенят. Одне сорока вбила. 12 виросли. 4 залишила на прем’я, бо з 12 гусок виявилося лише 3. Інші гусаки. Ще залишила трьох ремонтних - тепер буду різати, бо мій білий красень не підвів…
З пореднього цьогорічного виводку залишився 1. Купила йому/їй двох дружків/подружок…
До речі, у мене якась дурня - на гнізді сидять одночасно 2 індички і 2 гуски. Вдень індички вночі гуски… Яйця спільні, мішані… Що вийде - не знаю, але чекати, певно, недовго… Час висиджування у індиків і гусей практично однаковий…

6 лайков

Спільні посиденьки не дуже добре. На лупку в інк краще заберіть

2 лайка

Десять днів минуло. Роги у твоєї Смолки досі намісці! Але вже очевидно, що процес обезроження йде) повоитья гарно… Спокійно…
На місці і вагітність)
Навіть, здогадуюсь, коли вона з Вітром погуляла… В березні був у неї єдиний шанс… Вим’ячко вже з велику долоню…
Ні з ким ще не консультувалася (а я ж чайник), але думаю до Дня Незалежності окозиться)
Не знаю, як у інших, але у мене чомусь кізні не даються в руки, стають відлюдькуваті… Ніби намагаються приховати свій стан. Саме за поведінкою двох красунь я і виявила зміни в стані…

5 лайков

Гарна порада… Дякую… Але інкубатор зайнятий… Розумію, що толку не буде, але вибору немає(((
Тож, соціальний експеремент, коли індичка і 2 гуски по черзі сидять на спільному гнізді має завершитися природнім способом - або щось вилупиться, або яйця в купу гною…

2 лайка

В мене так же було ,десь з третього місяця кітності за живіт і вимя не давали взагалі гладити.Та після окоту все змінилося на краще)Ну в однієї ,в іншої поки не знаю як буде)

3 лайка

Елисавета, можно пожалуйста подробнее
Колготы взрослые капронки или детские?

1 лайк

Хлопчатые или приближенные к ним. Капронки для детей будут совершенно не помехой сосать) А детские или взрослые - любые можно, лишь бы хватило длины штанины, чтобы на спине козе завязать. Где-то Маринка @Kharkovchanka очень подробно рассказывала, как делать.

6 лайков

Марино, @Kharkovchanka дайте нам плиз посилання на колготки-ліфчик! Дууууже треба!

3 лайка

Вот видео , если у Вас потянет инет. Но сразу предупреждаю , одна козочка первокотка , которая сама себя доила после окота , погибла из за такого лифчика . Задушила сама себя , каким то образом ночью намотав его на шею несколько раз.

1 лайк

Огромное спасибо! :rose:

2 лайка

Три тижні - рівно стільки часу знадобилося, щоб у Смолки за допомогою гумки відвалився перший ріг.
Вона увесь час поводилася спокійно, а сьогодні - найнещасніша істота. Сховалась прдалі… Чи то так боляче, чи то не хоче, щоб її бачили без макіяжу)
Роги гумками ослаблена і думаю, вона просто його відламала за щось зачепившись.
Не підкажете, місце де був ріг треба чимось обробляти?

3 лайка

Здається в темі про обезроження писали чим треба оброблювати. Наскільки я пам’ятаю, обробка обов’язкова.

2 лайка

А, что, даже раны нет? Я чемиспрей для этого применяла. Кто-то стрептоцидом засыпал, жидким бинтом. Обязательно обработать, тем более при такой жаре

3 лайка

Обробляти обов’язково, зараз муха. Яйця, в рані, повірте страшно, ми так колись індичку втратили, не бачили як індик спину кігтями травмував. Утворився карман. Опариші аж до грудки дойшли і це живцем. Тому літом рани, тим більш глибокі обробляти.

2 лайка

Їду в аптеку! Сподіваюсь, щось знайду…