Мене звуть Олена, мені трохи за 30 і я киянка, яка не любить мегаполіси…
Завжди радо згадувала, як проводила літо у бабусі на Рівненщині, слухала розповіді про велике господарства прадіда десь там біля Любліна в далекій Польщі, звідки моїх предків виселили під час операції ‘Вісла’…
Але ніколи не думала, що й сама переїду в село і заведу господарство…
Все почалося в 2016 у скромному вагончику поруч з будівництвом власного будинку на березі Десни серед голих пісків і диких тварин.
Романтика без комунікацій - від струму до дороги…
Зрештою, перші півтора десятка курей, яких ми дбайливо вирощували і берегли, однієї осінньої ночі передавили хижаки.
Хто саме це був - досі ведуться родинні дискусії.
Це був розпач, який завершився новою спробую - через кілька місяців, зимою 2017 ми знову купили курей в повному переконанні, що більше хижаки в курник не проникнуть)
Так і було, але видри, ласки і повітряні хижаки досі активно дошкулють нам, збираючи свій податок на дику пророду.
Я змирилась і вважаю, що це своєрідне сприяння тій самій дикій природі, хоча олені приходять усе рідше, зайців бачимо вже не так часто, а зграї куропаток стали дуже нечисленні((((
Не тільки ми, не лише наші сусіди, а передусім київські пляжники, інколи з рушницями, потихеньку перетворюють дикі краї в звичайне приміське селище…
Хоча ані струму, ані дороги досі нема…
Як і у більшості, першим моїм ‘коханням’ стали кури. Я просто замилувалась кохами і орпами - кохінхінами і орпінгтонами. Тепер вони невід’ємна частина мого господарства.
З кохами пішло легше - чорні, білі, мармурові (долматинці), блакитні (сірі)… Отакі кольори собі обрала і потроху розвожу.
Які вони дорослі усі бачили, але з щойновилуплені вони - хоч портрет роби)
Зовсім забула про гриби) у нас тут мішками наросли отакі красені.
З кілограмчик кожен. Це хоч і не білі, але білі грузді - своєрідні підтопольники)
Хочемо солити, як радить гугл.
Хтось мав з ними справу?
Гарна лінгвістична ідея)))
Я знайомим інакше жартувала: казала, що нагрібла верейку білих і тихенько після їхнього УХ ТИ під ніс собі - додавала ‘груздів’)