Повезло Вам с тетей Симой ! Мои тети бы воспитали за ночь в котлету. В вольере не трогают чужих малых, а вот в своих клетках!..
А у вас козлята через лифчик не пьют? У меня был такой опыт. Не могла понять - коза в лифчике, лифчик мокрый, молока нету. Потом сама увидела, сосут с лифчиком. Потом научились дырки прогрызать.
Пока еще не додумались… Как почитаеш,на что козы способны, у каждого что то свое , КОЗЫ ,одним словом
Плохие модели лифчика пробовали снять и снимали, и козы и козлята трудились. Но через лифчик не сосали . Наверно,нужно смотреть индивидуально по своим. Я переживала,что коза в лифчике будет нервничать,что не может их покормить, а они будут без конца в вымя тыкать, но на практике нормально получилось. Мне больше нравится,чем отсаживать,особенно если козленок один и мама очень нервная.
Инна , это они за ночной перерыв такое делали? Или днем?
Сколько было малышей под мамкой?
Я для опыта.
Вообще, хоть есть очень много плюсов выращивания козлят под матками, но минусов еще больше,да простят меня не согласные… Я и сама применяю и тот и другой способ , вижу разницу… Да,молодняк шикарный под сиськой, но… До 1,5 года,до свадьбы, он и так шикарный будет, за то матки у меня не только для кормления молодняка, и “пороть” их ради детей не хочется.
Это было днем, на ночь я отсаживала. Лифчики моделей надежных, каких только я не шила) Снимать уже не могли. Козлят было двое.
А какой возраст детей был?
Точно уже не помню, но старше 2 месяцев точно.
Отакі бувають дива: людина зарезервувала одного дуже крутого в’єтнамця, якого я вже понад 2 місяці тримаю під свиноматкою, бо людині потрібен був саме він і на плем’я. Завдаток внесли!
А вчора людина перезвонила і сказала, що припиняє займатися свиноводством, бо переїжджає до Києва на нову посаду!
Добре людині, та й я не в накладі!
Мама - славнозвісна співаюча свиноматка Піпетка, яка теж вже зарезервована на продаж, тато - Мавр, якого ми вже перетворили з хряка в потенційний шашлик. І тато і мама в півтора роки важать за 100 кг.
Отака історія. А ось і фото героя!
Вчора моя Піпетка поїхала в нове господарство. Здається, вони з новим власником полюбили одне одного з першого погляду) мавра в суботу перетворюю на фарш і шашлик (4 місяці після холощення на сироводці)… Отже, епоха в’єтнамців відходить у минуле! Тепер маю більший сарай і зосереджусь на кармалах і мангалах. Вони самостійніші, легші в догляді і ростуть більші. Але… риють(
Свиньи, они и Африке- свиньи. У меня один вьетнамчик остался, так свой загончик в одиночку как трактор перепахивает несколько раз за день. Вот были раз белые украинские, так перепахали цементную 10см стяжку в сарае.
Очень знакомо, дюрок с ландрасихой у меня то же самое сделали) Стяжка была при чем по сетке рабице… Выкорчевали частями.
У мене інший досвід - чисті в’єтнамці не рили. Мікси - рили. Можливо, у вас був з підмісом?
Інно, @Varvara, уявляєш, у мене земляні підлоги… Інколи кнури і метер виривають вглиб. Іноли там коріння знаходять - пасуться)
Але що добре - ‘ремонтувати’… Кілька хвилин і усе як нове)
Да может, это из троицы, где двое нутряков. Ему сейчас 2.5 месяца. Когда были свои, то да в сарае не рыли, а во дворе было дело. Искали что- то. Уже сколько лет прошло, а во дворе английские газоны .
Дівчата! Підкажіть, плиз!
Минулої осені я нагледіла собі козлика - мама приїхала кізна з Німеччини і народила двох хлопчиків. Господар поплакав-поплакав, що не дівчатка, та й домовився продати в Росію.
І оце лише раз стало зрозуміло, що вивезти туди його не вдасться… От він і приїде до мене скоро😄
Карантин! Це скільки часу чи можуть інші кози бути. Одному сараї через перегородку?
І друга проблема - 2 козли. Обом в межах року. Чи можуть вони пастись разом чи це гарантована війна?
Однозначно, будут выяснять, кто главный.
І як люди роблять, коли 2 і більше цапів?
Мої козли зимували окремо в різних примішеннях, один одного не бачили. весною у спільному загоні почались розборки, товклись лобами тижнів два, я вже почала хвилюватись, що ця війна ніколи не закінчиться… Ала минуло і тепер вони дружать… На випасі у двох, зараз мені допомагає сусід іх вивести-завести . Він боїться водити їх разом , коли одного забирає другий страшенно лементує
Минулого літа мала 3х козлів і сама з ними справлялась, водила на випас… двоє паслись на цепках а третій біля них вільно нікуди не відходив
Оце так так!) друзяки!
А якщо би усі троє були не прип’яті, то повтікали б чи бились?
А щодо карантина? Ви довго окемо тримаєте? Я наскільки далеко?
Випас вільний не огорожений то думаю пішли б дружно козодівчат шукати, а вони у мене пасуться в іншому кінці пасовища
Стараюсь кілька тижнів тримати окремо, в іншому примішенні.Зараз у мене так живе новенький місячний козлик майбутній жених для цьогорічних дівчат.
Трохи плаче на самоті…