Чабарня. Ферма-майстерня на Десні

3 на 4 і дворик для вигулуу цапків .

1 лайк

Поки Бембі і Хвилька наминають, рогате альпо-нубійське диво Смолка - позує.:aries:

в

29 лайков

Підкажіть будь-ласка мені, чайнику, як діяти.
Прочитала, що в міжсезоння, коли у кіз не буває охоти, люди випускають козлів гуляти разом з козами, бо небезпеки непланового покриття немає.
У мене малявки від 4 до 9 місяців - чи можна зараз вигулювати їх разом з козликом? І якщо можна, то до якого часу?

Не можна!!! А то буде вам внепланове щастя!
Купуйте/шийте “броню” для цапка та вигулюйте. Сама, правда, тільки чекаю на одежинку для козликів. Та й вони справно чекають у своїх хатинках.

Я б не ризикувала, сподіваючись, що всі кози у всіх однакові.

7 лайков

Оленко, я б не ризикувала! Козлики такі товариші, що дуже легко розгулюють дівчат цілий рік.
Людa @L-U розповідала, що в неї кози гуляють весь рік, так як козлики знаходяться за перегородкою і тваринки спілкуються між собою.

5 лайков

Лена, я бы таже не рисковала - спровоцируешь охоту. Фартух тебе в помощь. Но всеравно под присмотром! Наш гулял в общем стаде только после покрытия всех коз

2 лайка

У мене козлик поки один і тому я тримаю його через перегородку від дівчаток, щоб не знидився.
Реально, вони постійно тільки те і роблять, що цілуються. Ніяких буйств не помітила.
Вже боюсь, що він звикне, що губи у нього головний і єдиний робочий орган(((
Не зіпсується, якщо йому вже 9 місяців, а від дівственник?

5 лайков

Рассмешили :smile:.

9 лайков

Не обижайтесь. Я просто представила как такой красавчик “псуеться” - покрывается плесенью, сто пудов- благородной

10 лайков

Марина, вопрос по стайкам, я правильно поняла, 1м в ширину (от прохода до стенки) и 1,7м вдоль прохода где кормушка и калитка? Очень симпатично и аккуратно выглядит :star_struck:

наоборот - от прохода до стены 1,7м. Оно и выглядит аккуратно, и места там достаточно. Дою я тоже прямо в стайках - они у меня приучены передними ногами становиться на свою деревянную лежанку, я сажусь на нее же. Сейчас лежанок не видно под сеном, глубокая подстилка не убирается, сровнялась по высоте с лежанками. После окота подниму лежаночки и - вперед

1 лайк

Я з фотографії зрозуміла, шо коротким боком до проходу. Я теж так зроблю.
А лежаки поперек стайки чи вздовж? І яка ширина ліжака?

Лежаки поперек, шириной 60 см они переставные —летом, когда подстилки мало, я их ставлю возле калитки чтобы им удобнее выходить было (пол углублен на полметра примерно), а зимой, когда подстилка уже достаточно наросла, переставляю к стене

1 лайк

я незнаю но я одівала квартухи цапам пустила до кіз цапи безрогі а кози деякі рогаті то вони цапам наваляли що лоби були в крові і квартухи порвані забились в угол і мене ждали більше не пускала

в мене поки сарай був не достроіний молодняк був через перегородку від цапківі молода зірвалась вони вибили калітку і погуляли незнаю которий після окоту може розберусь бо один білий а один коричневочорний а кізонькі 9 місяців

1 лайк

Нормальні такі дівчата:joy:

2 лайка

той що був цапок з простих дуже я ого боялась пристройувався з заді і гилив чоловік як виводив на сінокос сусіди наблюдали чоловіка гнав під зад це кіно а ці ламанчики дуже спокійні люблять тертись

1 лайк

Какие же они хорошенькие и прикольные.Боюсь сооблазниться.

1 лайк

Когда мы были в гостях у родных под Киевом там практически у всех печи.Я потом долго не могла отвыкнуть от той еды.Самый вкусный борщ.мясо тушеное на сковороде с картошкой и до сих пор запах,мясные завиванчики с начинкой внутри приготовленные на веточках вишни.Смакота.Оленка вы умничка это такая прелесть.Почему я и сейчас правда по современному пытаюсь готовить в основном в мультиварке.

2 лайка

Це не ті приваби, яких треба уникать) вони ж не розвага, а і частина роботи. Тому сміливо зважуйтесь!
Тим паче, що туи на форумі і купувати безпечніше, і вибір з більшию кількісттю даних))))