Ні? Тоді запрошую разом зі мною пройтися “Сирним царством”
Були? Давайте згадаємо красу та смакоту , що створюють майстерні руки наших сироварів!
22 вересня, субота ,чудовий сонячний день, кияни потроху стягуються до ВДНГ
щоб відпочити з друзями, дітьми на природі у затінку поміж ялинок
, різноманітних дерев та гарних квіткових клумб.
Трохи помилувавшись природою столиці виходимо до місця де зібралися найсміливіші люди країни.
Бо сироваріння важка справа ( сама вже спробувала

Ось і перші гостинні сировари пропонують на пробу свої сири , йогурти та іншу продукцію.
Відразу стала пробувати запропоновані сири і найбільше вразив сир 15 місяців витримки - смакота неймовірна

Нажаль не записала назву сироварні

Поряд, звісно, були присутні супутні товари : спеціїї та медові ласощі
щоб сирний смак був виразнішим.
О, знайома назва! Бачила на Ютубі

Чарівні господині “Доообра ферма” запрошують
та пригощають
Смакота! Але нам треба поспішати далі , адже попереду ще багато цікавого та смачного.
А попереду нас чекають…мабудь всім відомі на форумі “Boychenko Chesse”, але ми поки що незнайомі, тому почнемо пробувати їх сири. Симпатичні ведмедики шоколадного кольору та кексики привернули мою увагу. Спробувала - неспадівано. Смак цікавий солодко-солоний мм… Назва Брюност. Ну Ви розумієте

То ходімо далі, бо кияни вже починають прокидатися та прибувати на свято, все важче стає пробитися до сиру , поспілкуватися з сироварами, а сфотографувати тим паче. В кадрі часто з’являються голови та руки з іншого виміру

презентація симпатична.
ну все почалося, обідня година, до столів з сирами не можна пробитися, біжу туди де бачу прогалину поміж численних цінителів сиру.
Афінажна майстерня Романа Хаєцького Нажаль не запам’ятала назву, зате сири спробувала - смачно

Черкаська обл. с.Первомайське. Дуже гарно та смачно…
Йдемо далі.
Сири від доброго та веселого фермера Олександра Макухіна Запоріжська обл. Зроблено з любовью. Вперше їла сир з медом

с.Галайки, Київська обл. Сімейна сироварня “СирКум”, сир кум на любий смак, навіть п’яний

ФГ “Зарянівське” Черкаська обл. Івангород. Костянтин Зарянов вразив мене смачним блакитним сиром.

Пробували сир з медом, а тепер “Медовий”

І як же вони це роблять?
Зараз нам відкриють декілька секретів

Та як же сир без вина? Так вина було вдосталь. Майстри воноробства представляли свою продукцію
Дегустація вина та сира дуже надихала знову пробувати сир та вино. Голова їде обертом.
А тут і домашня наливка
Людей все більше, і більше.
Атмосфера фестивалю створена організаторами та учасниками легка та доброзичлива. Ніхто не лишився голодним Равлики

Шашлик , риба та овочі гриль
Фестиваль видався на славу, сподіваюсь кожен знайшов свій сир. свого покупця та партнера. Я не всі сири спробувала. не всіх сфотографувала, не всіх згадала - вибачте. І це тільки пів дня фестивалю.
А головне ,що проходив конкурс сирів на який я не змогла залишитись. але після оголошення результатів на сторінці організатора фестивалю Redirecting... я зрозуміла ,що деякі мої смаки та поважного жюрі співпадають. Ось так.

Море сирних смаків. чудові люди фермери та сировари. щоб відчути ці смаки ,познайомитися з сміливими людьми. приходьте на фестиваль Ukraine Cheese Awards Day наступного разу. слідкуйте за інформацією Redirecting... Може саме там і зустрінемось

Дякую.