Ні? Тоді запрошую разом зі мною пройтися “Сирним царством”
Були? Давайте згадаємо красу та смакоту , що створюють майстерні руки наших сироварів!
22 вересня, субота ,чудовий сонячний день, кияни потроху стягуються до ВДНГ
щоб відпочити з друзями, дітьми на природі у затінку поміж ялинок
, різноманітних дерев та гарних квіткових клумб.
Трохи помилувавшись природою столиці виходимо до місця де зібралися найсміливіші люди країни.
Бо сироваріння важка справа ( сама вже спробувала ), яка вимагає майстерності та великого терпіння.
Ось і перші гостинні сировари пропонують на пробу свої сири , йогурти та іншу продукцію.
Відразу стала пробувати запропоновані сири і найбільше вразив сир 15 місяців витримки - смакота неймовірна
Нажаль не записала назву сироварні так поспішала спробувати інші сирні шедеври.
Поряд, звісно, були присутні супутні товари : спеціїї та медові ласощі
щоб сирний смак був виразнішим.
О, знайома назва! Бачила на Ютубі
Чарівні господині “Доообра ферма” запрошують
та пригощають
Смакота! Але нам треба поспішати далі , адже попереду ще багато цікавого та смачного.
А попереду нас чекають…мабудь всім відомі на форумі “Boychenko Chesse”, але ми поки що незнайомі, тому почнемо пробувати їх сири. Симпатичні ведмедики шоколадного кольору та кексики привернули мою увагу. Спробувала - неспадівано. Смак цікавий солодко-солоний мм… Назва Брюност. Ну Ви розумієте , це був той самииий Брюност , але… про це згодом.
То ходімо далі, бо кияни вже починають прокидатися та прибувати на свято, все важче стає пробитися до сиру , поспілкуватися з сироварами, а сфотографувати тим паче. В кадрі часто з’являються голови та руки з іншого виміру Або сфотографував скраєчку, очима спробував навіть назна не потрапила у кадр, та мабуть дуже смачно бо незмогла пробитися крізь ценителів сиру
презентація симпатична.
ну все почалося, обідня година, до столів з сирами не можна пробитися, біжу туди де бачу прогалину поміж численних цінителів сиру.
Афінажна майстерня Романа Хаєцького Нажаль не запам’ятала назву, зате сири спробувала - смачно Домашня сироварня Сири за традиційними рецептами: Моцарелла, Буратта, Рікотта, Качокавалло, витриманий фірмовий сир Говда"… Сімейна ферма “ПаніКоза” пропонує продукцію власного виробництва: м’які і напівтверді сири з козячого та коров’ячого молока.
Черкаська обл. с.Первомайське. Дуже гарно та смачно…
Йдемо далі.
Сири від доброго та веселого фермера Олександра Макухіна Запоріжська обл. Зроблено з любовью. Вперше їла сир з медом Дякую Олександре, дуже смачно. Бабін Олександр, будьмо знайомі, та його сири з сімейної ферми “Бабині кози”.
с.Галайки, Київська обл. Сімейна сироварня “СирКум”, сир кум на любий смак, навіть п’яний та смачний ФГ “ТАТУСЕВІ КІЗОНЬКИ”. До вишуканних сирів - гарне вино: рекомендує професійний сомельє. І ми прислухаємось до його поради О, неможливе - можливо. М’який сир зі смаком ковбаси тільки натуральні копчені спеції надають сиру смак ковбаси.Це треба спробувати - дуже смачно. Браво “СтреКоза”. ще трохи сиру на біс
ФГ “Зарянівське” Черкаська обл. Івангород. Костянтин Зарянов вразив мене смачним блакитним сиром. Європейська сироварня з с.Шабо, Одеської обл. пропонують чудові коров’ячи сири. Скромні та працьовиті сировари зі смачними сирами від Сирної карти зі Старого Порицька, Волинська обл. Смаки не можна передати описуючи - треба покуштувати особисто , посмакувати і відчути… Знаьомтесь. Віктор Чиркін та його “Лісова ферма”. Чудова вітрина, шикарний асортимент, все зроблено з любовью та смаком. А крем-сир з цільнозерновим пшеничним багетом просто наче вранішні промінчики сонця, ніжний та пікантний. ТМ «PASTOURELLE» спеціалізується на виробництві м’яких сирів у білій плісняві, ніжні наче хмаринки. ТМ “Станіславська Сироварня” пропонує найсмачніші сири ручної роботи . якщо не помиляюсь, м Івано-Франківськ Сама гарна та яскрава презентація у сироварні Victor et Louise chevrerie м.Харків. Ну і смачні сири. Приватна сироварня “Козеріг” м.Чернівці
Пробували сир з медом, а тепер “Медовий” ФГ “Добро” Гадяцький р-н, Полтавська обл. ЕкоФерма Диво с.Сираї, Чернігівська обл. моцарела, сулугуні бринза ммм… ТМ PAOLO. Баришівський р-н. Феноменальний напій з манго та сироваткою. Дуже-дуже смачно купували, як “гарячі пиріжки” сироварня Сафронова, виготовлення сирів без застосування пластикових форм для найвибаглівіших сирних гурманів. " Маковецька сироварня" Львівська сироварня “Джерсей” Ням,ням,ням. Приватна сироварня Чернишівськи сири. Магазин фермерських продуктів “Коло Хати” Домашній сир від Камінської Юлії, дуже сподобалась качотта у воноградному листі.
І як же вони це роблять? Зараз нам відкриють декілька секретів
Майстер клас від Павла Григорця ТМ “СирКум” з приготування халлумі ! Халумі кум Цікаво, зрозуміло, багато корисної інформації про молоко, приготування сиру та саме головне натхнення на творчість. Може серед глядачів є майбутні сировари? І саме Павло їх може надихнути на цю справу!Та як же сир без вина? Так вина було вдосталь. Майстри воноробства представляли свою продукцію
Дегустація вина та сира дуже надихала знову пробувати сир та вино. Голова їде обертом.А тут і домашня наливка
Людей все більше, і більше.
Атмосфера фестивалю створена організаторами та учасниками легка та доброзичлива. Ніхто не лишився голодним Равлики
Шашлик , риба та овочі гриль
Фестиваль видався на славу, сподіваюсь кожен знайшов свій сир. свого покупця та партнера. Я не всі сири спробувала. не всіх сфотографувала, не всіх згадала - вибачте. І це тільки пів дня фестивалю.
А головне ,що проходив конкурс сирів на який я не змогла залишитись. але після оголошення результатів на сторінці організатора фестивалю Redirecting... я зрозуміла ,що деякі мої смаки та поважного жюрі співпадають. Ось так.
Море сирних смаків. чудові люди фермери та сировари. щоб відчути ці смаки ,познайомитися з сміливими людьми. приходьте на фестиваль Ukraine Cheese Awards Day наступного разу. слідкуйте за інформацією Redirecting... Може саме там і зустрінемось
Дякую.