Потребую поради: коза перед третім окотом стала набирати сильно вагу( зміна корму) і в неї почала вип,ячуватись стінка піхви. Надіюсь що це саме стінка піхви, а не матка. З,являється вип,ячення (величина з яйце) під час того як вона становиться передніми ногами на щось високе, в нормальному положені воно зникає. До окоту осталось 2 тижні. з,явилась проблема десь тиждень назад.
Головне питання - до чого готуватись під час окоту? Як зберегти козу?
Нічого не бійтеся, все буде добре.
Скоріше за все багатоплідна вагітність.
У моєї Забави так було у тому році.
Доходила до строку і народила сама .
Головне, щоб коза була активна і їла з задоволенням.
А до пологів треба готуватися, не залежно є проблеми чи ні. Щоб все було під рукою, а не бігати в останній момент.
Це зрозуміло, мені потрібні поради щодо окоту. Приготувала дезу для промивання і цукрову пудру, якщо буде випадіння, колоти антибіотики після втручання, свічки є. Анальгін з дімедролом є.
Урізала їй пайку до 200 г, щоб не наганяти вагу.
Мене тривожить сам окот. В мене була 9 років тому коза, в якої за тиждень до окоту почались такі проблеми,але там картина була гірша - в норму там не приходило. Козу після окоту прийшлось просто дорізати, бо вона згасала. Тому і питаю поради І питань багато.
Чим оброблять зовнішньо? Думаю лініментом Вишневського намазать щоб зменшити ризик інфекції.
Чи можно колоти знеболювальне, якщо стане гірше?
Знайшла Оліни поради при випадінні піхви.
Крупный плод - влагалище нужно придержать, чтобы оно не выпячивалось вслед за плодом. Сухие роды (если воды отошли рано, или если плоды мертвые) - нужно спринцевать растительное масло. Рождение задними ножками вперёд (против шерсти) - опять же нужно придерживать влагалище. Длительные бурные потуги, при которых вываливается промежность, нежелательны. Если ничего не выходит - нужно искать причину внутри и устранять её.
Мне кажется, там обрабатывай-не обрабатывай, инфекция всё равно сможет проникнуть. Поэтому стоит держать наготове антибиотик.
Какой лучше взять?
Обычно амоксициллин рекомендуют. Но, думаю, можно рассматривать и другие.
Не панікуйте. Все буде добре! У моєї кози було таке . Була первіска. Виношувала 4 козеняток.
Якщо випаде матка треба дуже швидко все робити. Чим обробити матку. Я вже не памятаю. Телефонувала колись Олі, бо прийшлось це все бачити у кози знайомої. І незнали що робити. Але там випадок був запущений. Єдине добре запамятала. Матка просто так не випаде, треба щоб коза її родила після пологів. Якщо коза після пологів ще тужиться, то потрібно вколоти аналгін.