Жаль,очень жаль, что у нас на форуме…да и в принципе…нет грамотного, заинтересованного юриста- козовода…мы могли бы обеспечит ему хорошую практику…нашими вопросами.
Выводы…надо объединяться и регистрироваться…опять НО…не ассоциация имени имени меня…и все для меня…а вы стойте и машите транспарантами…а организация…давайте думать вместе…что да как…
И…так, как в нашей державе основной постулат ПОМОГИ СЕБЕ САМ!!! давайте потихоньку самообразовываться…хотя бы знанием законов…даже не их трактовкой:sob:
ПРедлагаю сбрасывать в эту тему все юридически-, законодательно- интересное для нашего общего:grin: нелегко дела козоводства…гляди, чего путнего и получиться…
Сільгосп (с/г) землі. Угоди з ділянками с/г призначення. Набір землі для фермера. Операції з паями. Сівозміни. Законний обхід заборон купівлі-продажу. Будівництво на с/г землях.
ЛІТЕРАТУРА
Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив: початок шляху
Науково-практичний коментар до закону України «про сільськогосподарську кооперацію» та суміжних правових актів
Сельскохозяйственная обслуживающая кооперация в Украине (FAO)
Методичні рекомендації з розробки бізнес-плану обслуговуючого кооперативу зі зберігання, доробки та маркетингу зерна
Як розробити бізнес-план багатофункціонального сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу
Словник-довідник із сільськогосподарської обслуговуючої кооперації
Agricultural cooperatives in Korea
Досвід Канади та країн ЄС у сфері політики з підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів
Роз’яснення Міністерства аграрної політики абзацу 4 статті 2 Указу Президента України від 27 серпня 2002 року № 774 «Про додаткові заходи щодо підвищення рівня захисту майнових прав сільського населення» щодо створення на базі майнових паїв сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів
Resilience of the cooperative business model in times of crisis
Research report. The south african agricultural industry in context
Agricultural cooperative development (a manual for treiners)
Agriculture and rural cooperation. Examples from Armenia, Georgia and Moldova
Роман Коринец. Сельскохозяйственная обслуживающая кооперация в Украине
Колокольчикова І. В… Кооперація в контексті концепції державної цільової програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2015 року
Севостьянова О.Л… Обгрунтування актуальних проблем, що стримують розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Луганській області
Рощина Ю.В… Мотиваційний механізм самоорганізації селян
Цимбал В.О… Державне регулювання податкових відносин сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів
Конкурентоспособность сельскохозяйственной производственной кооперации
Пантелеймоненко А.О. Неприбуткова природа кооперативних організацій
Коринец Р.Я. Создание системы контроля за деятельностю сельскохозяйственных кооперативов в Украине
Корінець Р.Я. До питання ролі неформальних інститутів у розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації
Корінець Р.Я. Із Попелюшки у принцеси. (Із досвіду розвитку сільськогосподарської кооперації в Грузії)
НАВЧАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС
“СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА ОБСЛУГОВУЮЧА КООПЕРАЦІЯ”
Методичні рекомендації для викладача тематичного семінару навчальний посібник
Програма тематичного семінару для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування
Робочий зошит слухача тематичного семінару
Тестові завдання для перевірки знань з тематичного семінару
Методичні рекомендації з організації заготівельно-збутових послуг сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами: бухгалтерський облік, оподаткування та деякі правові аспекти
Методичні рекомендації з організації надання послуг сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам від заготівлі, охолодження та переробки молосної сировини до збуту готової продукції: бухгалтерський облік, оподаткування та деякі правові аспекти
ПУБЛІКАЦІЇ У ЗМІ
Органічне землеробство – здорове майбутнє України
Могутня купка. Без власних переробних потужностей сільськогосподарські обслуговучі кооперативи всеодно будуть залежати від великих заготівельних компаній
Корінець Р.Я. Дисфункції та «новації» української кооперації
Корінець Р.Я. Із Попелюшки у принцеси
КЛАСИКИ КООПЕРАТИВНОЇ ДУМКИ
Туган_Барановський_ч.1
Туган_Барановський_ч.2
КОНФЕРЕНЦІЇ, КРУГЛІ СТОЛИ
Комплексні підходи до розвитку сільських територій. Кооперація і партнерство. Звіт за підсумками конференції 15-16 вересня 2011, Київ, готель „Русь”. Програма розвитку та інтеграції Криму ПРООН, Міністерство аграрної політики та продовольства України.
ЗАКОНОДАВСТВО
Закон України “Про кооперацію”
Закон України “Про сільськогосподарську кооперацію”
Закон України “Про фермерське господарство”
Закон України “Про споживчу кооперацію”
Закон України “Про сільськогосподарський перепис”
Указ Президента України від 23 квітня 2011р. №500 “Про Міністерство аграрної політики та продовольства України”
Указ Президента України від 27 серпня 2002р. №774 “Про додаткові заходи щодо підвищення рівня захисту майнових прав сільського населення”
Указ Президента України від 19 грудня 2000р. №1348 “Про заходи щодо розвитку кооперативного руху та посилення його ролі в реформуванні економіки України на ринкових засадах”
Про затвердження Державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 року
23 грудня 2016 року. Кризовий медіа центр.
Український Кооперативний Альянс та партнери проголошують 2017 рік - роком Кооперації, Інновацій та Ощадності. В центрі кооперації - солідарність та співпраця, Інновацій - це новий стиль та формування сучасного менеджменту, а ощадність - для формування незалежного соціального капіталу.
С ФБ.
Елена, а где вы её хотите получать? У вас есть участок на примете конкретный какой-то?
Всё начинается с сельсовета. Туда идёте и там всё узнаёте на счёт наличия земли. Да и все остальные вопросы по месту решаете. Тут особенности у каждого свои. А отказать могут. Имеют полное право.
у самого с ноября месяца открыто с десяток вкладок по данному вопросу, вся сложность (по моему) в том, чтобы указать в заяве на участок, который действительно находится в коммунальной или государственной собственности. Публичная кадастровая карта тут (к сожалению) не помощник.
Я ходила в сельсовет, говорят земли нет. Но добрые люди подсказали, что в сельсовете есть резервные земли, которые отданы кому-то в аренду.
Может у кого-то есть опыт, как выманить кусочек земли.
Только на личных контактах на местах.
Выгодно ли будет сельсовету (конкретно председателю) отдать арендованную землю вам? Чем вы можете его заинтересовать? Разузнайте кто арендует и на каких условиях. Хотя обычно аренда и прочее так всё завязано и с такими нюансами …Но пробуйте. Ищите способ.
Заказное письмо с описью в сельсовет:
Керуючись Законом України «Про інформацію», Законом України «Про звернення громадян», прошу Вас надати мені вичерпну інформацію, про наявність земельних ділянок (витяг з кадастру) із земель запасу та резерву, на території села …, Харківської області, земельна ділянка яких у відповідності до статті 121 Земельного кодексу України,а саме (нужное подчеркнуть)
а) для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, розташованих на території сільської, селищної, міської ради, де знаходиться фермерське господарство. Якщо на території сільської, селищної, міської ради розташовано декілька сільськогосподарських підприємств, розмір земельної частки (паю) визначається як середній по цих підприємствах. У разі відсутності сільськогосподарських підприємств на території відповідної ради розмір земельної частки (паю) визначається як середній по району;
б) для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 гектара;
в) для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;
г) для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах - не більше 0,25 гектара, в селищах - не більше 0,15 гектара, в містах - не більше 0,10 гектара;
ґ) для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;
д) для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара.) може бути передана мені у власність.
Спасибо. Я читала этот закон, но не додумалась что можно заказным письмом отправить запрос.
Правда можно нажить врага в лице председателя с/ с.
Буду пробовать. Ещё раз спасибо за совет.
[quote=“Alenka, post:15, topic:6293, full:true”]
Правда можно нажить врага в лице председателя с/ с.[/quote]
Следующая фраза говорит о том, что председатель не побоялся нажить себе неприятностей в вашем лице:
[quote=“Alenka, post:11, topic:6293, full:true”]
Я ходила в сельсовет, говорят земли нет.[/quote]
а зря
В Житомирской
Киевская ведь тоже большая
Если про “вдали” имеется ввиду столица, то да, вдали.
Землю могут дать если она есть, учитывайте этот простой момент.